-0.2 C
Vaslui
27-ian.-2023

O nouã minivacantã pentru salariati

- Advertisement -

LIBER… În prima jumãtate a lunii iunie, românii care lucreazã la stat sau la privat vor avea parte de o minivacanatã de trei zile, ca urmare a faptului cã urmeazã sãrbãtorirea Rusaliilor. Astfel, ziua de 12 iunie va fi zi liberã cu ocazia sãrbãtorii primei zi de Rusalii, ziua de 13 iunie este a doua zi de Rusalii care va fi consideratã, de asemenea, liberã.

Ziua de 12 iunie picã duminicã, în timp ce ziua de 13 iunie picã în timpul sãptãmânii, respectiv ziua de luni. Pânã la ziua de Rusalii, românii vor mai avea o zi liberã în timpul sãptãmânii, respectiv ziua Copilului în data de 1 iunie care picã într-o zi de miercuri.

Zilele libere care urmeazã în 2022 sunt:

-1 iunie(miercuri)- Ziua Copilului;

-12 iunie si 13 iunie(duminicã si luni)- Prima si a doua zi de Rusalii;

-15 august(luni)- Adormirea Maicii Domnului;

-30 noiembrie(miercuri)- Sfântul Andrei;

-1 decembrie(joi)- Ziua Nationalã a României;

-25 decembrie si 26 decembrie(duminicã si luni)- Crãciunul.

Angajatorii ai cãror salariati lucreazã în zile de sãrbãtoare legalã, sunt obligati sã le acorde acestora compensatii. Conform legislatiei în vigoare, angajatii au dreptul la o compensare cu timp liber în urmãtoarele 30 de zile. În caz cã aceastã compensare nu poate fi acordatã, angajatii au dreptul la un spor salarial de cel putin 100% din salariul de bazã. Angajatorii care nu acordã salariatilor timp liber în zilele nelucrãtoare sau care nu-i recompenseazã pentru munca în respectivele zile riscã amenzi între 5.000 si 10.000 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.