28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

O nouă rundă de consultări fără opoziţie, la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu discută astăzi, la Cotroceni, doar cu partidele din arcul puterii, opoziţia declinând încă o dată invitaţia şefului statului.

Temele de pe agenda consultărilor convocate de Băsescu sunt perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an.

Primii care au anunţat că nu merg la discuţii au fost liberalii, care au reiterat că vor merge la Cotroceni doar dacă şeful statului vrea să discute despre formarea unui alt guvern. „Nu participăm pentru că preşedintele Băsescu nu acţionează ca un mediator, ci ca un preşedinte de partid, susţinător necondiţionat al unei coaliţii guvernamentale care duce ţara spre dezastru economic”, a explicat liderul PNL Mihai Voicu.

În acelaşi ton, PSD-iştii  au refuzat şi ei invitaţia.

„Dacă domnul Băsescu are nevoie să mărească corul de aplaudaci şi de ţuţări pe care îi cheamă de obicei acolo, cu Boc şi toţi ceilalţi, noi nu suntem interesaţi să ne înscriem în acest cor. Dacă vrea să vorbească serios cu noi, aşa cum a făcut în alte dăţi, mai de mult, când era încă preşedintele României, ne poate chema separat, venim pregătiţi şi avem ce spune. Din păcate, de destul timp, Traian Băsescu nu mai este preşedintele României, este doar preşedintele PDL, iar noi cu preşedintele PDL nu participăm la nicio discuţie”, a declarat Victor Ponta.

evz.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here