O parte din Baroul Bucureşti protestează după ce avocatul-condamnat Robert Roşu a fost trimis după gratii în Dosarul „Ferma Băneasa”

O parte din avocaţii Baroului Bucureşti au participat, luni, la un protest spontan la Curtea de Apel Bucureşti, unde şi-au manifestat solidaritatea cu avocatul Robert Roşu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul „Ferma Băneasa”, alături de Paul Philippe Al României, Remus Truică şi alţi afacerişti.

Peste o sută de avocaţi au organizat un flash-mob în Sala Paşilor Pierduţi a Curţii de Apel Bucureşti. Ei au afişat pancarte cu mesajul #Alături de Robert.   Robert Roşu a fost găsit vinovat de judecătorii de la Instanţa supremă pentru: constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, în formă continuată, complicitate la spălarea banilor, în formă continuată  complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Pentru aceste infracţiuni Robert Roşu fusese achitat la Curtea de Apel Braşov. Procurorii au făcut apel, iar ICCJ l-a condamnat pe avocat, definitiv, la pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare.

Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) reacţionează după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu în dosarul Ferma Băneasa, calificând drept inacceptabilă „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”.

UNBR anunţă că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în această cauză.   „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r. – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.   ICCJ le reaminteşte avocaţilor că judecătorii înfăptuiesc justiţia   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reacţionat după ce Uniunea Naţională a Barourilor din România şi-a manifestat dezacordul după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu în dosarul Ferma Băneasa, precizând că discursul public la adresa serviciului public al justiţiei ar trebui să se caracterizeze prin rigoare, echilibru şi o minimă echidistanţă din partea tuturor persoanelor implicate.

Citeste mai mult: adev.ro/qlopx6
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ