21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

O știre face turul Europei: Zimbrii revin în România după 200 de ani

Cei mai noi locuitori din Carpații României preferă să stea retrași de vizitatori, dar urmele prezenței lor sunt vizibile. Urme de copite în pământ. Coajă jupuită de pe copaci. Sunt semnele succesului unui proiect de readucere a zimbrilor (bizonilor europeni/ Bison bonasus) în regiune, după o absență de sute de ani, sună a treia cea mai citită știre de azi de pe Euronews.green .
Ultimul bizon sălbatic din Europa a fost vânat de braconieri în 1927, dar reapariția lor în România este cheia menținerii lor în afara listei de specii aflate în pericol de dispariție.

 

„Era o necesitate urgentă de a da din nou o șansă zimbrilor de a trăi în libertate și de a-și mixa genele cu cei aflați în captivitate”, spune Matei Miculescu, pădurarul responsabil de turma carpatică.

 

Sub soarele tomnatic de la marginea unei păduri străvechi, Miculescu pândește cei mai noi ocupanți ai pădurii. Animalele sunt greu de zărit. În ultimii ani au fost momiți înspre interiorul pădurii de vegetația abundentă și de posibilitatea extinderii habitatului.

 

Miculescu spune că animalele prosperă aici, spre deosebire de captivitatea care „creează riscul de consangvinitate” și le diminuează șansele de supraviețuire…https://m.hotnews.ro/stire/25218560?fbclid=IwAR2NF66uvjI0OigYz-LRZbaFj2e_gDaLwlm3XkUAsd1RwDE06Qgo7dddXCA
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here