spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
23-apr.-2024

O tânãrã din Negresti a primit Marele Premiu în cadrul Târgului de proiecte comunitare World Vision

- Advertisement -

PREMIU… O elevã a Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti a primit Marele Premiu în cadrul Târgului de proiecte comunitare World Vision Romania. Se numeste Alexandra Ciovnicu, are rezultate exceptionale la învãtãturã si, de-a lungul timpului, s-a implicat în mai multe activitãti de voluntariat.”Alexandra meritã marele premiu World Vision deoarece, în ciuda greutãtilor personale, a fost perseverentã la scoalã si mereu extrem de implicatã în programele de voluntariat ale fundatiei. A ajutat sãptãmânal timp de 2 ani de zile colegi de gimnaziu cu temele la matematicã si la limba românã prin proiectul Care and Protect. Încã mentine legãtura cu toti elevii pe care i-a meditat si le-a devenit un mentor celor care au intrat la liceu. A fost implicatã în campanii de informare si participã constant la toate întâlnirile de dezvoltare personalã si consiliere din cadrul proiectului Vreau în clasa a noua. În timpul pandemiei, când avea semnalul slab, Alexandra o suna pe coordonatoare proiectului, dupã fiecare activitate, sã îi spunã la telefon despre ce au vorbit”,au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.

Pentru Alexandra Ciovnicu, media semestrialã 10 a fost si este un tel pe care si l-a stabilit când a intrat la liceu pentru care a muncit constant. În semestrul al doilea de anul trecut, accesul Alexandrei la educatie a fost limitat brusc la un smartphone si date mobile. „Acestea nu ar fi fost o piedicã dacã semnalul nu ar fi fost inexistent. În absenta semnalului Alexandra nu a putut participa la întâlnirile de pe zoom, deloc, iar ca sã facã rost de lectii era o adevãratã provocare deoarece multi colegi aveau uneori conexiunea slabã si ei. Zilnic a avut provocarea de a face un puzzle care la final ar fi fost lectia la o materie. Sase ore pe zi, sase puzzle-uri urmate de ore de studiat si teme, pentru cã evaluarea nu s-a oprit. Dupã o perioadã grea de mãrit pozele pe telefonul mobil pentru a copia lectiile, fundatia i-a venit în ajutor cu o tabletã si, ulterior, cu un laptop”, au explicat reprezentantii Fundatiei World Vision.

Robert Ciocan, copilul cu cea mai frumoasã dezvoltare în pandemie

Un alt elev premiat de fundatie este Robert Ciocan, desemnat copilul cu cea mai frumoasã dezvoltare în pandemie. Acesta este acum în clasa a IX-a, la Liceul „Mihai David” din Negresti, a fãcut al doilea semestru din clasa a opta online si a avut media 8 la Evaluarea Nationalã. „Robert a participat timp de un an si jumãtate în cadrul proiectului „Care and Protect” unde a fost printre cei mai activi copii. A beneficiat de ajutor la teme, de activitãti de dezvoltare personalã si activitãti extracurriculare. Robert a fost foarte impresionat de voluntarii de liceu care îl ajutau la teme, s-a împrietenit repede cu ei si le-a urmat exemplul. Era deja implicat în activitãtile de voluntariat ale Centrului de Tineret din Negresti, dar a decis sã facã mai multe atât pentru colegi, cât si pentru comunitate si scoalã. De-a lungul proiectului, Robert s-a schimbat enorm, din copilul care avea o rutinã strictã de a învãta si a-si face temele, în copilul care s-a integrat repede în grup si a venit constant cu idei, care a avut curajul sã punã întrebãri si sã propunã activitãti”, au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.

„Împreunã pentru viitor„: vizite domiciliare la cele 10 familii, identificarea nevoilor familiilor si copiilor

Proiectul cîstigãtor la categoria Protectia copilului este „Împreunã pentru viitor”, coordonat de asistentii sociali Pitaru Gabriela si Bontea Oana de la Centrul de zi din Negresti. „Doamna Gabriela Pitaru este asistent social principal în cadrul Centrului de Zi, Negresti, aflat în subordinea Directiei de Asistentã Socialã. Realizeazã de 4 ani consecutiv sesiuni de educatie parentalã pe modulul protectia copilului si înregistreazã rezultate frumoase. Este o persoanã dedicatã copiilor si initiazã, la nivel local, proiecte si activitãti menite sã le creascã bunãstarea. Oana Bontea este asistent social principal în cadrul Directiei de Asistentã Socialã, Negresti. Este un voluntar activ al Fundatiei, dedicatã întotdeauna copiilor si familiilor vulnerabile. Este o persoanã implicatã cãreia îi place sã fie mereu printre oameni si pe teren. Este un membru activ al Structurii Comunitare Consultative si a reprezentat un real sprijin în activitãtile desfãsurate, inclusiv prin Centrul de Resurse Comunitare din Negresti. Împreunã fac o echipã foarte bunã deoarece rãspund afirmativ tuturor oportunitãtilor care apar în sprijinul comunitãtii si implementeazã proiecte de interventie pentru protectia celor mai vulnerabili copii. Proiectul „Împreunã pentru viitor” a însemnat vizite domiciliare la cele 10 familii, identificarea nevoilor familiilor si copiilor. Proiectul a fost implementat în ciuda pandemiei si au reusit sã rãspundã real la nevoile copiilor oferindu-le consultatii medicale si tratamente celor care au avut nevoie”, au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.

Proiectul elevilor Simona Herghelegiu si Stefan Iorga din Pungesti, premiat la categoria „Cel mai implicat Grup de Initiativã Localã

La categoria „Cel mai implicat Grup de Initiativã Localã”, a fost premiat proiectul „Educatia este sansa ta”, scris si implementat de Simona Herghelegiu si Stefan Iorga, membri ai grupului din Pungesti. Scopul proiectului „Educatia e sansa ta” a fost sa îi facã pe elevi sã constientizeze importanta, complexitatea si functiile scolii si implicatiile absenteismului si ale abandonului scolar. Au fost vizati elevi cu vârste cuprinse între 10 si 14 ani din Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pungesti. „Participând la activitãtile proiectului, copiii au putut afla care sunt urmãrile negative ale absenteismului si abandonului scolar, au putut sã-si creascã stima de sine, sã-si construiascã o imagine de sine pozitivã prin autocunoastere si dezvoltare personalã si sã îsi dezvolte o atitudine pozitivã fatã de scoalã. Simona are 15 ani si este din satul Armãsoaia, judetul Vaslui, dar a înteles cât de importantã este educatia pentru ea si pentru colegii ei mai mici. Ea a beneficiat de programe si proiecte organizate de World Vision încã din clasa întâi, iar din clasa a V-a a intrat în Grupul de Initiativã organizat de World Vision în scoala ei din Pungesti. Asa a ajuns sã fie votatã reprezentantul elevilor din judetul Vaslui în cadrul Consiliului Consultativ al Copiilor World Vision. Din dorinta de a ajuta copiii din comunitatea ei, Simona si-a depãsit frica de a vorbi în public si de a-si exprima pãrerile. Acum este un membru activ al Consiliului Consultativ al Copiilor, structura care, la nivel national, reprezintã vocea tuturor copiilor din România. În ciuda timiditãtii pe care o afiseazã, Stefan este sociabil, cald si sincer. Îi plac romanele fantastice, cum ar fi Harry Potter, oamenii veseli si urãste violenta si minciuna. Pentru el scoala este o plãcere, se implicã în tot ceea ce este nou si sare în ajutorul celor care îi solicitã sprijinul. Astfel s-a nãscut dorinta sa si a colegilor sãi de a fi reprezentantul copiilor în Grupul de Initiativã Localã”, au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.

Ana Maria Marian, cel mai dedicat profesor pentru facilitarea accesului la educatie

Ana Maria Marian de la Scoala Gimnazialã Parpanita din Negresti a fost desemnatã cel mai dedicat cadru didactic pentru facilitarea accesului la educatie. Ana este profesoarã de limba si literatura românã de 8 ani la Scoala Gimnazialã Parpanita judetul Vaslui. „Este foarte atasatã de elevii ei si la randul lor elevii o iubesc. Este o persoanã care tinde mereu sã îsi depãseascã limitele si pune nevoia elevilor pe primul loc. Desi este profesoarã de limbã românã, Ana este foarte priceputã din punct de vedere tehnic si, prin determinarea pe care o are, a reusit sã descopere singurã tainele platformei scoaladinvalizã.ro. Ba chiar mai mult, a împãrtãsit toate aceste noutãti si colegilor ei din scoalã. De aproape 2 ani, Ana Maria este profesor formator voluntar în cadrul proiectului scoala din valizã unde este mereu sunatã în pauze de colegii din scoalã cãrora le explicã cum se utilizeazã instrumentele digitale si cum creezi exercitii care sã-i tinã activi pe copii. În timpul scolii online, Ana a predat exclusiv pe platforma scoala din Valizã, unde a avut prezentã 100%. Sustine voluntar webinarii pentru 1400 de profesori din proiect, este un ambasador al schimbãrii si al evolutiei în domeniul educatiei si cautã mereu metode interactive de stimulare a elevilor si de a face limba românã plãcutã tuturor”, au explicat au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.

Scoala Gimnazialã din Todiresti , premiu pentru cel mai bun proiect de educatie remedialã

Ce mai bun proiect de educatie remedialã vine de la Scoala Gimnazialã din Todiresti, coordonat de prof. Danalache Lãcrãmioara. „Doamna Danalache Elena Lãcrãmioara este profesoarã si predã copiilor educatie socialã, religie, muzicã si coordoneazã corul de copii „Serafimii”. În ultimii trei ani, doamna profesoarã a implementat proiecte de educatie remedialã, proiecte de dezvoltare spiritualã si activitãti de educatie parentalã. Este o persoanã implicatã si dedicatã copiilor, iar proiectul pe care l-a implementat în 2020 s-a adresat unui grup de 12 elevi de la clasa a V-a, care provin din familii cu probleme deosebite si întâmpinã dificultãti în pregãtirea temelor si a lectiilor. Cei 12 elevi din grupul tintã au fost sprijiniti si de 6 mentori. Unul dintre rezultatele vizibile este cã nici unul dintre copii nu a rãmas corigent nici la limba românã, nici la matematicã”, au explicat reprezentantii Fundatiei World Vision.

„Educatie pentru carierã„, proiectul care îi ajutã pe elevi sã aleagã cel mai bun drum pentru viitorul profesional

La categoria „Dezvoltarea abilitãtilor de viatã”, proiectul cîstigãtor este „Educatie pentru carierã”, coordonat de prof. Cristea Daniela de la Scoala Gimnazialã Parpanita. „Doamna Cristea este profesoarã de fizicã si chimie de aproape 30 de ani în satul Parpanita, judetul Vaslui. Ea face naveta zilnic pe ruta Iasi – Parpanita, cu trenul, microbuzul sau masina personalã. Putin peste 100 de km zilnic, dus-întors. Nici nu îsi mai aduce aminte de toate proiectele pe care le-a scris si implementat în scoala Gimnazialã nr. 1 din Parpanita cu finantare de la World Vision. Pandemia COVID-19 a întrerupt multe dintre proiectele doamnei profesoare, dar în timpul predãrii în online, ea a încercat sã diversifice materialele trimise elevilor atât pe platforma scoala din Valizã, si pe grupurile de whatsapp unde le-a trimis linkuri la evenimente online de teatru, spectacole si concerte. Prin proiectul „Educatie pentru carierã” doamna Cristea a organizat activitãti lunare pentru 24 de elevi de clasa a 8-a ca sã îi ajute sã-si dea seama care sunt abilitãtile lor, care sunt talentele si visurile lor si pentru a-i încuraja sã aleagã cea mai bunã cale pentru viitorul profesional”, au declarat reprezentantii Fundatiei World Vision.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.