6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

O tânãrã dintr-un centru de plasament din Vaslui, pe podiumul unui concurs international din Republica Moldova

- Advertisement -
TALENTATÃ… Ancuta-Georgiana Cazacu are 18 ani si se pregãteste alãturi de profesorul Daniel Budeanu.

PREMII… O tânãrã dintr-un centru de plasament al DGASPC Vaslui a reusit sã obtinã douã premii importante la un concurs din Republica Moldova. Se numeste Ancuta-Georgiana Cazacu, are 18 ani si este elevã în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Vaslui. Weekend-ul trecut a participat la Festivalului International de Arte Constelatia Talentelor„, unde a câstigat douã premii I, unul pentru interpretarea unei pozeii dramatice scrise chiar de ea – „Scrisoare pentru fericire”, iar celãlalt, pentru monologul Oameni, un monolog dramatic cu care a smuls lacrimi la propriu atât juratilor, cât si publicului. Ancuta face teatru la scoala de Teatru ArThea din Vaslui, alãturi de profesorul Daniel Budeanu. Teatrul este pasiunea ei si îsi doreste, în viitor, sã urmeze cursurile unei facultãti de teatru, visând pe viitor o carierã în teatru sau cinematografie.

Festivalul International de Arte „Constelatia Talentelor” se bucurã de o mare notorietate în toatã Europa, organizator principal fiind Asociatia „Moldova si comunitãtile sale” – Club UNESCO din Moldova, al cãrui secretar general este Eugenia Ursu. La sectiunea unde Ancuta a participat, au fost mai multe momente, cu participanti din mai multe tãri si juriul a avut o misiune deosebit de grea în a departaja momentele. Cu toate acestea, Ancuta a reusit sã strângã aprecierea juratilor si sã obtinã un rezultat foarte mare, a doua zi fiind invitatã cu unul din momentele ei în direct la emisiunea „Noi si lumea” de la televiziunea nationalã moldoveneascã Tezaur Media Tv. „Multumesc mult pentru sustinere celor de la DGASPC Vaslui pentru sustinere, dar si profesorului meu, Daniel Budeanu, care mã ajutã sã îmi împlinesc un vis. Dupã festival am plâns, dar au fost lacrimi de fericire. În urmã cu cinci luni nici nu mã gândeam cã voi ajunge aici, o întâlnire întâmplãtoare cu Claudiu Bulete mi-a schimbat viata, el mi-a zis cã am înclinatii spre teatru si m-a recomandat unui om minunat care este Daniel Budeanu, mentorul meu în artã teatralã. Încã nu îmi vine sã cred ce am realizat si visez la o carierã în teatru sau cinematografie”, a declarat Ancuta-Georgiana Cazacu.

Compozitorul Claudiu Bulete, despre momentele artistice ale Ancutei: „eram în salã lângã participantii din Ucraina, i-am vãzut, aveau ochii în lacrimi”

Vasluiul a fost reprezentat, totodatã, si în juriul concursului, de cãtre compozitorul Claudiu Bulete, autorul imnului festivalului, si de actorul Daniel Budeanu. „Este impresionant cum o fatã dintr-un centru de plasament cum e Ancuta reuseste sã punã atâta pasiune în tot ceea ce face si reuseste astfel de rezultate, mai ales cã face teatru de numai cinci luni! Performanta nu presupune numai talent, dar si foarte multã muncã. Sunt copii cu posibilitãti mai mari decât ea, dar, uite, un copil simplu are o vointã de fier si are succesul acesta. Sã vã spun ceva, în timpul momentului ei eram în salã lângã participantii din Ucraina, i-am vãzut, aveau ochii în lacrimi. La final, ei mi-au mãrturisit cã, desi nu au înteles nimic din ce spunea ea, impactul emotional a fost atât de puternic încât le-au dat lacrimile si au tinut sã o felicite personal pe Ancuta. Eu sunt vorbitor de rusã, astfel încât atât membrii din juriu, cât si participantii m-au rugat sã le traduc ce doreau sã îi spunã Ancutei. A transmite emotiile, chiar si fãrã cuvinte, este reteta de succes a actorilor mari, de aceea as vrea sã o felicit pentru rezultat atât pe ea, cât si pe profesorul ei, Daniel Budeanu”, a declarat compozitorul Claudiu Bulete .

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.