O ulitã din “satul” Bârlad (foto)

Bârlãdenii de pe strada Decebal îi aratã obrazul primarului: Rusine Titi!

SI EI SUNT VOTANTI Zeci de familii de pe strada Decebal din cartierul Munteni, din Bârlad, au ajuns la exasperare din cauzã cã strada lor n-a fost niciodatã reparatã. În orice anotimp, fie cã plouã sau ninge, strada aratã deplorabil: n-a mai fost pietruitã din vremea lui Ceausescu, nu are canalizare si nici apã. Oamenii de aici sunt revoltati cã primarul Constantin Constantinescu, ca de altfel toti cei care au fost candidati la Primãrie fie pentru fotoliul de primar, fie pentru cel de consilier local, toti au trecut pe acolo în campanie si au promis cã le vor face o stradã demnã de secolul XXI. Niciunul însã nu s-a tinut de cuvânt si ca atare, ieri, strada arãta mai rãu ca o ulitã dintr-un sat amãrât, unde de bine de rãu, primarul gospodar al comunei mãcar pune piatrã pe drum.

Nu este nevoie de prea multã vorbã ca sã vã dati seama cã strada din imagine, strada Decebal, care chiar existã în Bârlad, aratã îngrozitor. Piatra de pe ea este stricatã, metri întregi de stradã nici nu mai au piatrã, gropile sunt cât se poate de mari, noroiul este peste tot. Copiii care trebuie sã meargã la Scoala 3 “Petru Rares” sau la o altã scoalã din oras au cizme de cauciuc cu care merg pânã la o stradã asfaltatã, unde se schimbã cu încãltãminte curatã. Zecile de familii de pe aceastã stradã, care nu sunt rromi (din pãcate-spun unii dintre ei, pentru cã se pare cã primarul Titi Constantinescu are mai multã grijã de cei din aceastã etnie), ci români buni contribuabili, sunt sãtui de promisiunile politicienilor mincionosi. Niciunul dintre ei n-a vrut sã dea vreo declaratie, singura declaratie a lor fiind: “Filmati, pozati, mergeti pe stradã în pantofi sau cu ce vreti, apoi facem ce declaratie vreti”! Practic, si pe jurnalistii nostri când i-au vãzut pe stradã i-au apostrofat, crezând cã vom musamaliza si nu vom arãta exact ce se petrece cu strada nereparatã de peste 30 de ani nici o datã! Am vãzut chiar si o ciusmea, una dintre vestitele ciusmele fãcute cu mult tam-tam în anii electorali de primarul Constatinescu, cu preoti si slujbe de pomenire, însã ciusmeaua este înconjuratã de mâl, gunoaie si fãrã apã! Ce poti sã le spui oamenilor disperati în asemenea hal?

Titi, ai curaj sã mergi în pantofi pe strada Decebal?

Încercarea noastrã de a-l aborda pe primarul Bârladului ca sã aflãm când se va îndura sã repare aceastã stradã s-a lovit de refuzul acestuia de a rãspunde mãcar la telefon! Mesajul locuitorilor de pe strada Decebal cãtre acesta este: “Sã vã fie rusine domnule primar!”. Pentru cã primarul Constantinescu vrea întrebãri puse în scris, urmând a astepta rãspunsul lui, iatã cã adresãm întrebarea în numele locuitorilor strãzii Decebal din Bârlad: “Când veti repara si strada Decebal, de câte ori a fost reparatã în mandatul dumneavoastrã si când vor intra în rândul oamenilor care trãiesc civilizat si cetãtenii de pe aceastã stradã?”. Asteptãm reactia primarului Titi Constantinescu, nu de alta, dar anul acesta este totusi un an electoral. Oamenii nici nu mai sperã si abia îl asteaptã pe primar pe strada lor. Dacã se poate, mergeti acolo chiar astãzi domnule primar, dar pe jos, cu pantofii dumneavoastrã super eleganti!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ