23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

O viață trăită într-un cinematograf. „Acum 30 de ani, rândul 24 era locul de pupat al tinerilor”

- Advertisement -

Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca a devenit, de-a lungul timpului, a doua casă a doamnei Ida Feșnic. Până în 2015, când s-a pensionat, doamna Ida, 67 de ani, a lucrat la contabilitate și la casieria mai multor cinemauri. A ieșit la pensie de aici, dar s-a întors să le mai dea o mână de ajutor colegilor, pentru că după o viață printre oameni, singurătatea de acasă apasă prea tare.

Doamna Ida întregește atmosfera de sărbătoare de pe holul cinematografului Florin Piersic – fostul Republica, din Piața Mihai Viteazul – prin prezența ei: părul roșcat, ochii pătrunzători, gura toată un zâmbet. A lucrat din 1990 la R.A.D.E.F. RomâniaFilm, la secția de contabilitate, în subordinea căreia erau toate cinematografele din zona Transilvania – Cluj: Gherla, Alba Iulia, Târgu Mureș, Baia Mare. În anii 80 a lucrat la un CAP, iar din 90  a intrat în lumea asta. De atunci „sunt numai în cinema”. Acum se ocupă de contabilitatea barului care funcționează la cinematograf, iar uneori și servește. Mulți dintre clienții ei o cunosc de când lucra la casierie. „Tot o apă și-un pământ bărulețul și casieria, doar suntem tot aici”, glumește doamna Ida.
Citeşte întreaga ştire: O viață trăită într-un cinematograf. „Acum 30 de ani, rândul 24 era locul de pupat al tinerilor”

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.