29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Oamenii din Rusia încep să vadă cu ochii lor dovezile privind numărul real de soldaţi ruşi morţi în războiul din Ucraina

Populaţia rusă începe să primească dovezi despre numărul real de soldaţi ruşi ucişi în război odată ce aceştia se întorc acasă în sicrie, relatează The Guardian.

Un telefon filmează pe rând portretele a 55 de soldaţi purtând uniforma unităţilor de elită aeropurtate din Rusia. Alături de ele sunt puse candele şi berete de culoarea cerului, dar şi tricourile cu dungi albastre ale unităţilor de paraşutişti care s-au aflat printre efectivele trimise în fruntea invaziei din Ucraina.

Clipul cu omagiile aduse soldaţilor din Regimentul 247 Gărzi de Asalt Aerian a fost publicat prima dată de portalul rus iStories, după ce a fost primit de la populaţie, iar autenticitatea lui nu a fost verificată.

Dar este o filmare care consolidează consensul în creştere că numărul de victime ruse – mai ales în rândul unităţilor de elită – este considerabil mai mare decât au admis până acum oficialii de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis joi, într-un interviu pentru Sky News, că ţara sa a suferit „pierderi semnificative de trupe, şi este o tragedie uriaşă pentru noi”.

Citeste mai mult: adev.ro/ra2k4g

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here