8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Obsedatã sã pãcãleascã oamenii în numele Bisericii!

- Advertisement -

INSISTENTÃ O escroacã din Husi are o obsesie, din pricina cãreia, periodic, de câtiva ani, ajunge dupã gratii: îi amãgeste pe oameni de diferite sume de bani, în numele Bisericii! Desi în septembrie 2011 a iesit din închisoare, dupã ce a cerut bani în numele Surorilor Catolice de la Husi, femeia a revenit „pe teren”, culmea, tot cu acelasi… discurs! În urmã cu patru zile, a pãcãlit o bãtrânã de 1200 de lei, dupã ce i-a spus aceeasi poveste despre spijinirea unui locas sfânt.

Escroaca se numeste Gabriela Cires si politistilor din Husi nu le-a luat prea mult timp sã o gãseascã, dupã ce s-a anuntat la Serviciul 112, faptul cã, pe 9 august, o bãtrânã de 84 de ani, a fost amãgitã de o sumã semnificativã de bani. Auzind de la bunicuta pãcãlitã, modul cum escroaca a obtinut banii, oamenii legii si-au dat seama repede cã Gabriela, iar s-a apucat…de lucru! Aceasta a intra în curtea femeii si, cu un discurs bine pus la punct, i-a cerut un ajutor pentru Bisericã. De mentionat cã escroaca a profitat si de faptul cã sotul bãtrânei a confundat-o cu o cunostintã a familiei. Intrând în curte, Gabriela Cires i-a spus bãtrânii cã este nevoie de bani pentru reparatii la Bisericã si cã doar credinciosi ca ea, generosi, reprezintã nãdejdea Parohiei. Mai mult, Gabriela i-a promis cã banii i se vor înapoia. Înduiosatã, bãtrâna a dat 1200 de lei. A povestit însã, unei vecine cele întâmplate. Aceasta si-a dat seama de înselãciune si a sunat Politia.

Povestea înselãciunii

„În dupã-amiaza de 09.08.2012, Cires Gabriela a intrat în curtea pãrtii vãtãmate si a intrat în discutie cu sotul acesteia, care efectua lucrãri agricole în grãdinã. Bãtrânul a confundat femeia cu o cunostintã a familiei si a îndrumat-o sã intre în imobil pentru a discuta si cu sotia lui. Suspecta a intrat în locuintã si s-a prezentat victimei ca fiind persoana cu care o confundase bãtrânul. A stat de vorbã putin cu bãtrâna, apoi sub pretextul cã vine din partea unei institutii bisericesti din municipiul Husi i-a solicitat acesteia împrumut o sumã de bani. Cires Gabriela i-a spus bãtrânei cã suma de bani îi va fi returnatã în câteva zile. Indusã în eroare, victima i-a înmânat suspectei suma de 1200 lei pe care o detinea în locuintã, apoi Cires Gabriela a pãrãsit imobilul. Ulterior, bãtrâna a mers în vizitã la o vecinã si i-a povestit cele întâmplate. Aceasta si-a dat seama cã bãtrâna a fost înselatã si a sesizat imediat politistii prin intermediul sistemului unic de urgentã 112”, au comunicat reprezentatii IJP Vaslui. Politistii i-au dat rapid de urmã, însã Gabriela cheltuise deja 700 de lei, pe mâncare si îmbrãcãminte. I s-a întocmit dosar penal si, cel mai probabil, se va întoarce în curând înapoi la închisoare.

Hoata cu vocatie!

În 2010, autoarea acestor înselãciuni, a pãcãlit alte trei familii din Husi, de la care a obtinut în acelasI mod, sume variind între 900 si 1200 de lei. Modul de operare a fost acelasi, numai cã atunci a sustinut cã ajutorul ar fi pentru Biserica Catolicã, respectiv Surorile Sãracilor. Oamenii i-au dat banii, dar apoi, luând legãtura cu Surorile, si-au dat seama cã au fost amãgiti. Plângerile fãcute la Politie au fãcut ca în iulie 2010, sã fie arestatã preventiv, ulterior instanta condamnând-o la 2 ani de închisoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.