spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
28-mart.-2024

Observatorul Astronomic Bârlad si Planetariul s-au redeschis pentru public! (FOTO)

- Advertisement -

ASTRONOMIE SI PASIUNE… Programul de vizitare la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad s-a reluat începând de vineri, 22 mai. La fel si Planetariul muzeului, care a reînceput sã difuzeze filmele documentare achizitionate pentru vizitatori. Iar pasionatii de astronomie pot sã se delecteze cu noua astrofotografie realizatã de muzeograful sef Ciprian Vîntdevarã, conducãtorul activitãtii Planetariului, Observatoriului Astronomic si al sectiei de astronomie din cadrul muzeului bârlãdean.

Accesul pe terasa de observatii astronomice se va face pentru maxim 5 persoane, respectând toate mãsurile de sigurantã medicalã (mascã si distantare socialã). Vineri, programul de vizitare a fost între orele 21.30 – 23.30. Observatiile astronomice se vor desfãsura în fiecare vineri, numai dacã conditiile meteo sunt favorabile. Pretul biletului: 3 lei de persoanã! Programul de vizitare va fi asadar în fiecare vineri a sãptãmânii, ora fiind anuntatã în prealabil pe pagina de socializare a Observatorului Astronomic si pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan”.

S-a redeschis si Planetariul!


De asemene, si Planetariul din cadrul Muzeului din Bârlad este deschis de sãptãmâna trecutã pentru public. Accesul în sala de Planetariu se va face respectând toate mãsurile de sigurantã medicalã (mascã si distantare socialã). Va fi permis accesul pentru maxim 12 persoane si minim 10. Pretul biletului: 6 lei de persoanã. În cazul în care un grup de vizitatori va fi format din mai putin de 10 persoane, doritorii pot asigura diferenta de pret pânã la minimul de 10 locuri. Programul de vizitare este de marti pânã sâmbãtã, cu proiectii de la orele 11.00, 13.00 si 15.00, cu programare! Relatii si programãri la nr. de telefon: 0335 428 808 (orele 8.00 – 16.00).

Cometa C/2017 T2, fotografiatã de muzeograful bârlãdean Ciprian Vîntdevarã

Cometa C/2017 T2 Panstarrs este printre cele mai „strãlucitoare” comete vizibile pe cer în acest moment. Folosim ghilimele pentru cã ea este undeva la magnitudinea 12 + cu o dimensiune aparentã de câteva minute de grad fiind foarte greu de observat în afarã de telescoape mari (>0.3m). Cometa C/2017 T2 fotografiatã de Ciprian Vîntdevarã a fost observatã în apropiere aparentã de galaxiile M 81 si M 82 din constelatia Ursa Mare. Imaginea a fost realizatã în noaptea de 23 spre 24 mai 2020, la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Date tehnice: Telescop Newton f/4, camera ASI 1600, expunere 10 cadre x 60 de secunde.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.