Oficial: Primele doze de vaccin anti-COVID-19 în Vaslui, la începutul lui ianuarie!

LA ANUL… Campania de vaccinare anti-COVID-19 va debuta în județul Vaslui, luni, 4 ianuarie 2021, când de altfel vor ajunge în județ primele doze de vaccin marca Pfizer. Acestea vor fi transportate din centrul regional de depozitare de la Iași, la sediul DSP Vaslui, de unde vor fi apoi distribuite celor cinci centre locale de vaccinare, pe baza unor liste cu solicitări nominale, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Cele cinci centre organizate în județul Vaslui pentru prima fază a vaccinării, ce cuprinde doar personalul medical, sunt: Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, Centrul de Recuperare și Loisir Bârlad, Spitalul Municipal “Castroianu ” din Huși și Spitalul orășenesc Murgeni. Dozele trebuie administrate în maximum 5 zile de la recepționare. După epuizarea lor, poate fi solicitată o nouă tranșă de vaccin. Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, a precizat că toți cei care vor să se vaccineze, din prima serie de persoane ce vor primi vaccin (cadrele medicale din cabinetele de familie, cadrele care îngrijesc persoane din căminele sociale, medici de familie, farmaciști, stomatologi, tehnicieni dentari, alții decât cei care lucrează direct în spitalele suport Covid-19), trebuie să acceseze platforma dedicată înscrierilor pentru vaccinare.

Primele vaccinări încep în Vaslui pe 4 ianuarie, la ora 8.00

Data de debut a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în județul Vaslui a fost dictată de faptul că majoritatea celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul au optat pentru data de 4 ianuarie 2021, având în vedere că este perioada Sărbătorilor de Iarnă și mulți beneficiază de zile libere. “A trebuit să ținem cont de opțiunile celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul, având în vedere că este vorba de niște condiții speciale de depozitare și administrare a acestuia. Astfel, pentru a respecta cerințele în ceea ce privește transportul și păstrarea vaccinului în condiții de temperatură optimă, dar și pentru a reduce la minimum pierderile de vaccin, în urma centralizării datelor primite de la cele 5 centre de vaccinare, s-a stabilit că prima zi de vaccinare în județul Vaslui va fi 4 ianuarie 2021, orele 8.00”, a explicat coordonatorul județean al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în județul Vaslui.

“La Bârlad, la spital, am organizat Centrul de Vaccinare în cadrul Ambulatorului de Specialitate de la spital, care se află în zona liberă de Covid. S-a stabilit că va funcționa la parter, acolo unde erau cabinetele de ORL și Oftalmologie. Prima vaccinare va fi făcută la orele 8.00, pe 4 ianuarie 2021, a precizat și managerul spitalului bârlădean, Daniela Borș, spital care de 10 luni este în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus, fiind singurul spital 100% suport Covid din județ.

Pentru a se cunoaște cu exactitate numărul dozelor de vaccin ce vor fi livrate către cele 5 centre de vaccinare din județul nostru, coordonatorul județean al campaniei de vaccinare va consulta pe 2 ianuarie 2021, site-ul unde cei care doresc să se vaccineze (dintre cei enumerați mai sus, care fac parte din sistemul medical sau de îngrijiri sociale și medicale, altele decât cei cu Covid). În funcție de câți vor fi înscriși pe acel site, se vor comanda dozele de vaccin, care vor fi livrate pe 4 ianuarie la prima oră în toate cele 5 centre de vaccinare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ