21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Oficial: Ziua de 29 noiembrie-zi liberă. Nicolae Ciucă anunță că proiectul va fi adoptat în ședința de guvern

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va adoptat proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

„Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificarea, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României și stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă”, a anunțat premierul.

Ciucă spune însă că vor fi o serie de prevederi în legătură cu cei care nu vor beneficia de zi liberă, acolo unde este necesară continuarea activității. De asemenea, premierul le-a transmis miniștrilor să se asigure că vor putea asigura continuitatea la locul de muncă astfel încât fondurile care vor fi alocate astăzi prin rectificarea bugetară să ajungă la oameni, fiind necesare operațiuni pentru plata salariilor și pensiilor.

„Două mențiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri și anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca minstrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul.

Acesta le-a mai spus miniștrilor să se implice în activitățile pregătitoare pentru Ziua Națională.

„Fiecare dintre dvs. veți pregăti și veți fi implicați în activitățile pregătitoare și cele care urmează a se desfășura de 1 decembrie-Ziua Națională”, a mai spus Ciucă. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/oficial-ziua-de-29-noiembrie-zi-libera-nicolae-ciuca-anunta-ca-proiectul-va-fi-adoptat-in-sedinta-de-guvern-1750637

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here