23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Operațiunea „vânătoarea de mașini” de la Huși, numărătoarea inversă! (FOTO)

OFENSIVĂ… La Huși s-a declanșat operațiunea „vânătoarea de mașini puse la vânzare în parcări” și polițiștii locali din oraș se antrenează în aceste zilele pentru ca, peste mai puțin de o săptămână, să iasă la interval, înarmați cu amenzi drastice! Consilierii au aprobat propunerea ca angajații Poliției Locale să aibă posibilitatea să îi sancționeze pe cei care scot vehiculele la mezat în plin centru, transformând parcările în locuri comerciale. Primarul Ioan Ciupilan a venit cu proiectul de hotărâre în plen, însă consiliera Mihaela Nacu a fost cea care a insistat pe subiect. „Nu se poate ca mașinile să fie în parcări, la vânzare, iar localnicii să nu aibă unde parca mașinile. Când sunam la domnul Năstase, de la Poliția Locală, acesta spunea că nu este cadru legal pentru a-i sancționa pe respectivii deținători ai acelor mașini”, a spus consiliera PNL, Mihaela Nacu. „Urmează ca în următoarele zile, Prefectura să dea viza pe proiect și apoi polițiștii locali pot da amenzi celor care își scot mașinile la vânzare”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Și așa nu sunt locuri de parcare în oraș, mai lăsăm și mașini la vânzare?! În parcarea de la ANAF nu există zi să nu fie câteva mașini lăsate cu eticheta pe ele și cu un număr de telefon. Oamenii care vin la ANAF sau în piață, cu treabă, nu au unde parca, pentru că aceste persoane nu înțeleg că acolo nu e târg auto, ci e o parcare publică. Am vorbit și cu domnul primar, am sunat de mai multe ori și pe domnul Năstase de la Poliția Locală, să facă ceva, că nu se poate ca fiecare să ocupe domeniul public după cum vrea. Eu fac acest demers pentru oamenii care chiar nu au unde parca, pentru că locurile sunt ocupate de cei care își vând vehiculele”, a spus liberala Mihaela Nacu. Consiliera s-a transformat chiar într-un mic… investigator al situației, sesizându-l pe primarul Ciupilan sau pe șeful de la Poliția Locală cu dovezi (imagini foto,n.r.), îndată cum vedea câte o mașină scoasă la vânzare. „Am sesizat Poliția Locală și într-o duminică dimineața. Domnul Năstase, șeful Poliției Locale, a trimis, într-adevăr, subalternii la fața locului în urma sesizării mele. Dar nu au făcut mare lucru, deoarece nu au avut termeni legali. Nu au putut să le dea amenzi, întrucât domnul Năstase a precizat că nu avea baza legală”, a spus consiliera Mihaela Nacu. „E și dorința mea să facem ordine, să nu mai vedem mașini la vânzare pe domeniul public. Nu e prima dată când spun acest lucru, s-au mai încercat unele acțiuni în acest sens, dar nu aveau cadru legal”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

10 zile și polițiștii locali de la Huși pornesc ofensiva prin târg

Acum, consilierii s-au decis să sporească pârghiile prin care Poliția Locală să poată lua măsuri concrete în privința vânzătorilor de mașini, care ocupă abuziv puținele parcări din oraș. „Dar de ce abia acum?”, au întrebat, ironici, cârcotașii. Răspunsul doar autoritățile l-ar putea da, însă nu mai e cazul să se străduie în acest sens, de vreme ce hotărârea de Consiliu Local prin care polițiștii vor putea da amenzi în astfel de cazuri este deja la Prefectură. „După 10 zile, hotărârea Consiliului va aputea fi aplicată și să sperăm că polițiștii locali își vor putea face datoria, în așa fel încât să se facă ordine în oraș. Tot în acest sens, am mai vorbit cu domnul primar despre intersecția de la Lukoil, să facem un sens giratoriu. Dumnealui mi-a arătat o schiță cu două sensuri giratorii mai mici. Le-am analizat și eu, sunt în regulă, însă dumnealui spune ca proiectul este foarte scump. Intersecția este foarte complicată, se stă mult în așteptare, de aceea trebuie rapid să realizam ceva pentru fluidizarea traficului”, a spus consiliera Mihaela Nacu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here