17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

„OPRESTE VIOLENTA!”

- Advertisement -

DGASPC Vaslui, în colaborare cu FICE România si alte institutii publice si private de la nivel local, au desfãsurat, pe parcursul lunii noiembrie, o serie de activitãti pe tematica anti-violentã, activitãti ce au presupus informarea si sensibilizarea opiniei publice si a specialistilor din domeniu cu privire la fenomenul violentei intrafamiliale si constituirea unor grupuri de suport în comunitãtile rurale. Astfel, au fost selectate câteva localitãti de diseminare a informatiei privind violenta în rândul copiilor si tinerilor, violenta intrafamilialã, traficul de copii, prostitutia si pornografia infantilã, unde ponderea cazurilor este ridicatã.

În registrul aceleiasi misiuni de prevenire a fenomenului de violentã intrafamilialã, în data de 22 noiembrie, în Centrul Civic al municipiului Bârlad, s-a desfãsurat o activitate de distribuire a unor materiale informativ-educative (pliante) privind efectele violentei intrafamiliale asupra copiilor. Luni, 25 noiembrie, decretatã „Ziua Internationalã pentru Eliminarea Violentei Împotriva Femeilor”, specialistii din cadrul DGASPC Vaslui vor marca semnificatia acestei zile atât la Bârlad cât si la Vaslui. La Bârlad, DGASPC Vaslui, în colaborare cu Sindicatul S.C. Confectii S.A. Bârlad, A.C.M.A. Bârlad si Asociatia „Betania” Bârlad, va organiza activitatea intitulatã sugestiv „Iubirea înseamnã respect! Opreste violenta!”, în cadrul cãreia se vor disemina informatii privind problematica violentei intrafamiliale, modalitãti de prevenire si de sprijin legal si specializat în rândul a câteva zeci de persoane angajate la S.C. Confectii S.A. Bârlad. În municipiul Vaslui campania se va încheia printr-o activitate publicã denumitã simbolic „Marsul Tãcerii”, derulatã în semn de solidaritate cu victimele fenomenului de violentã, care va avea loc în intervalul orar 12°°- 13°°, având ca punct de plecare parcarea magazinului Lidl (zona Gãrii) si ca punct terminal Centrul Civic al municipiului Vaslui (intrarea la Teatrul de Varã). „Evenimentul se va bucura de participarea reprezentantilor din cadrul mai multor institutii publice si private de la nivel judetean/municipal, voluntari care activeazã în domeniul protectiei grupurilor vulnerabile de persoane, elevi si reprezentanti ai mass-media localã: Primãria Municipiului Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui, Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, Centrul pentru Integrare Socialã si Politici Antidiscriminatorii Vaslui, Asociatia „Totul pentru Viatã” Husi.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Victimele violentei în familie, ajutate de specialisti

„De la începutul anului si pânã în prezent, în cadrul DGASPC Vaslui au fost gãzduite, în centre specializate, un numãr de 28 de femei victime ale fenomenului de violentã intrafamilialã, însotite de 61 de copii. De asemenea, s-au acordat servicii de consiliere specializatã la 21 persoane de sex feminin, însotite de 57 victime colaterale (copii). În decursul aceleiasi perioade, specialistii din cadrul DGASPC Vaslui au instrumentat un numãr de 46 cazuri de abuz fizic asupra copilului, majoritatea având mediul de provenientã rural, din care 34 au rãmas în familia naturalã fiind inclusi într-un program de monitorizare, iar pentru restul de 12 copii s-a impus si s-a realizat instituirea unei mãsuri de protectie specialã.”, a mai mentionat Irina Câmpeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.