spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Oprişan: România, falimentată de PDL

- Advertisement -

România a ajuns în faliment din cauza politicilor dezastruoase ale guvernărilor pedeliste Boc. Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, a afirmat, ieri, la şedinţa legislativă că „atât populaţia României, Consiliul Judeţean Vrancea, România, au ajuns la faliment“. Prin ultima rectificare bugetară, negativă, a Guvernului Boc, de la judeţul Vrancea au fost luate 34 milioane lei. Guvernanţii pedelişti au tăiat fonduri de la fiecare primărie din judeţ, lovind tocmai în oamenii care au nevoie de serviciile acestor administraţii care sunt cel mai aproape de cetăţeni.

Cetăţenii, administraţiile locale, România sunt în faliment din cauza politicilor dezastruoase ale guvernărilor pedeliste. Preşedintele Consiliului Judeţean şi totodată vicepreşedinte al PSD, Marian Oprişan, a afirmat, ieri, că „politica dezastruoasă a guvernului României condus de Emil Boc“ a falimentat întreaga ţară. Ultima gogomănie a guvernanţilor pedelişti a fost rectificarea negativă prin care doar judeţului Vrancea i-au fost luate peste 34 mi-lioane de lei, adică peste 344 miliarde lei vechi. Aceşti bani au fost luaţi de la admi-nistraţiile locale, adică tocmai de la cei care sunt cei mai aproape de cetăţeni. „Este un nou act samavolnic. Cetăţenii trebuie să ştie cât preţ pune guvernul Boc pe administraţiile locale din localităţile lor, administraţii menite să rezolve problemele cetăţenilor“, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

Marian Oprişan a arătat că, prin aceste decizii, guvernanţii pedelişti au arătat că nu sunt interesaţi de soarta oamenilor care trăiesc în oraşele şi comunele României. Guvernul portocaliu este interesat doar de afacerile camarilei pedeliste. „Pentru domnul Boc şi pentru guvernul său nu există unităţi administrativ terito-riale, nu există cetăţeni care trăiesc în localităţi, nu există nimic. S-a gândit domnia sa că trebuie să dea personal afară din administraţia centrală şi a dat afară 54 de mii din administraţia locală“, a acuzat Marian Oprişan.

Culmea, guvernul PDL a dispus concedierea funcţionarilor din administraţia locală deşi tocmai aici sunt discutate pro-blemele cetăţenilor. „În democraţiile consolidate, acolo unde lucrurile funcţionează pe respectul legii, raportul între administraţia locală şi administraţia centrală este de o treime administraţia centrală şi două treimi administraţia locală“, a afirmat Marian Oprişan.

Prefectul a blocat bugetul primăriilor

Falimentul în care au ajuns primăriile şi Consiliul Judeţean se datorează şi deciziilor politice şi abuzurilor comise de reprezentanţii guvernului în teritoriu. Astfel, bugetul judeţului a fost blocat şase luni de zile de prefectul judeţului, Ion Oprea. Prefectul pedelist a contestat modul în care au fost repartizate fondurile către primăriile din judeţ. Consiliul Judeţean a câştigat în prima instanţă însă Prefectura a făcut recurs iar Curtea de Apel Galaţi a stabilit ca termen data de 16 septembrie. Abia în urma presiunilor şi a discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean cu conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a renunţat la proces. „A trebuit să port discuţii atât cu ministrul de Interne cât şi cu secretari de stat din Ministerul de Interne“, a precizat Marian Oprişan.

De fapt, pedeliştii au fost nemulţumiţi că anumite primării care au fost favorizate la repartizarea banilor de către Guvernul PDL nu au primit fonduri şi de la Consiliul Judeţean. „Dacă primarii PDL au primit bani cu două mâini de la Guvernul Boc şi nu au primit de la Consiliul Judeţean, atunci hotărârea a fost nelegală. Hotărârea a fost legală şi am demonstrat în faţa justiţiei că a fost legală“, a explicat Marian Oprişan.

Finanţele au luat din bugetul Vrancei

Consiliul Judeţean a mai pierdut aproape 9 milioane de lei în acest an şi din cauza „specialiştilor“ Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea. Aceştia nu au analizat motivele pentru care Consiliul Judeţean avea bani în conturi şi au informat greşit Ministerul Finanţelor Publice. „Deşi noi în repetate cereri le-am solicitat deschiderea de credite din TVA de echilibrare sau de drumuri, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a umblat prin conturile noastre şi ne-au dat fonduri europene. Acest lucru l-am descoperit şi noi la un moment dat. În momentul în care, printr-o şmecherie, fostul ministru de Finanţe, membru al guvernului portocaliu condus de Emil Boc a făcut o nouă repartizare pe trimestre şi ne-am trezit cu toate sumele, chipurile neexecutate, în trimestrul IV“, a afirmat Marian Oprişan.

Şeful administraţiei judeţene consideră falsă raportarea finanţiştilor, cu atât mai mult cu cât DGFP nu a avut „nici amabilitatea, nici profesionalismul ca să informeze corect Ministerul Finanţelor Publice despre blocarea bugetului timp de 6 luni de zile, de către Prefectura Vrancea“. Din acest motiv, la rectificarea negativă, „făcută de guvernul portocaliu condus de Emil Boc, judeţul Vrancea şi unităţile administrativ teritoriale din judeţ au rămas fără sumele de echilibrare din TVA şi fără sumele de la drumuri“.

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.