24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Ora Pãmântului la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

EVENIMENT ASTRONOMIC … Ora Pãmântului, (Earth Hour) are loc sâmbãtã, pe 26 martie a.c., în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încã o datã milioane de oameni din întreaga lume care-și aratã angajamentul fațã de Planetã. Municipiul Bârlad se alãturã acestei manifestãri, prin initiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pãmântului”, institutia va organiza observatii astronomice în stradã.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o orã, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbãrilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țãri s-au alãturat acestei mișcãri de mediu. Ora Pãmântului se sãrbãtoreste în România din anul 2009, iar din 2013 si orasul Bârlad se alãturã acestei manifestãri, prin initiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

<<Cu prilejul evenimentului global „Ora Pãmântului” institutia noastrã va organiza observatii astronomice în stradã. Primãria Municipiului Bârlad ne va sustine în aceastã activitate si va solicita oprirea iluminatului public în data de 26 martie 2022, intervalul orar 20:30 – 21:30. În acest an activitatea se va desfãsura în colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui si Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad. În cazul în care conditiile meteo nu vor fi favorabile, o sã desfãsurãm activitatea la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activitãtilor umane asupra mediului înconjurãtor.>>, a precizat coordonatorul activitãtii, Dumitru Ciprian Vântdevarã sef Serviciu Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here