
EXEMPLU… Un tânăr de 24 de ani din Bârlad, care anul acesta a terminat Universitatea de „Științele Vieții” Ion Ionescu de la Brad din Iași, cu profilul Tehnologia preparării produselor alimentare, face dovada că anii de studiu chiar sunt temelie pentru viitorul său! Adrian Feraru a refuzat se plece în străinătate sau să aștepte oportunități și și-a luat viața în propriile mâini, deschizând o mică afacere axată chiar pe ceea ce a învățat la facultatea din Iași. Este vorba despre Gurmand terasă & gril – „Grătarul cu rocă vulcanică” din Bârlad, ce vine cu o noutate care pune accent pe realizarea unor produse gustoase și sănătoase. „Pentru a vă convinge de gustul și beneficiile grătarului pe roca vulcanică, vă așteptăm cu drag în locația noastră din Piața „Sf. Ilie” Bârlad, strada Cetatea de pământ nr. 54″ sună invitația lui Adrian Feraru.

Un tânăr întreprinzător bârlădean aduce pe piață un nou concept de food – Grătarul pe roca vulcanică. Adrian Feraru, de 24 de ani, absolvent promoția 2021 al Universității de Științele vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Facultatea „Tehnologia preparării produselor alimentare”, și-a pus la bătaie toate cunoștințele din timpul studiilor universitare și, la nici trei luni de la absolvire, și-a deschis un business propriu. „Totul a început din dorința de a aduce pe piața „food” – un nou concept și de a oferi clienților noștri produse grill sănătoase.”, spune Adrian Feraru.
„GRĂTARUL CU ROCĂ VULCANICĂ”, vedeta conceptului de business!
Se aud din ce în ce mai multe voci la noi în țară ce recomandă să alegem grătarul cu roca vulcanică. Dar ce reprezintă exact acest tip de grătar? Este un grătar cu funcționare cu gaz, a cărui flacără încălzește niște pietre sau roci vulcanice. Grătarul de gătit e poziționat deasupra acestor roci încinse și carnea se prăjește astfel, fără să intre în contact direct cu focul. Pregătitul hranei pe roca vulcanică, veche de când lumea, se bucură de o revigorare în ultimii ani deoarece profesioniștii artei culinare au redescoperit numeroasele sale beneficii pentru sănătate:
– Grătarul cu roci vulcanice este sănătos deoarece în procesul de gătire a cărnii nu este necesară adăugarea de ulei sau grăsime.
– Grăsimea naturală din carne se topește și astfel carnea rămâne fragedă și cu un conținut redus de grăsimi
– După cum știm, pentru obținerea cărbunilor tradiționali, se folosesc substanțe și tratamente chimice ce se vor transmite în preparatele de pe grătar, deci sunt toxici, la fel că și grăsimea scursă pe cărbunii încinși, aceasta transformându-se în hidrocarburi care se reîntorc pe carnea de pe grătar.
– Roca vulcanică nu suferă niciun tratament chimic, este în forma ei naturală și de aceea gustul produsului preparat pe roca vulcanică nu se schimbă și va rămâne, întotdeauna, un produs natural și nepericulos pentru sănătate!
Ce este roca vulcanică folosită de tânărul bârlădean
La fel cum sugerează și numele lor, rocile vulcanice sau vulcănițele sunt tipuri de roci care s-au format prin răcirea lavei după ce un vulcan a erupt. Rocile de lavă sunt poroase, cu găuri mici în întreaga piatră. Odată ce se răcesc, rocile vulcanice devin dure și au proprietăți excepționale de reținere și emanare pe termen lung a căldurii. Grătarul cu roci vulcanice este alimentat cu gaz, făcând parte din grupul de grătare pe gaz și dobândind astfel toate beneficiile unui grătar pe gaz față de un grătar pe cărbuni, atât în utilizare cât și pentru sănătate. Gurmanzii constată adesea cu amar că cele mai gustoase fripturi sunt și cele mai nesănătoase. Conțin multe grăsimi nesănătoase (provenite și din uleiul sau untura folosită la gătit), iar despre atât de apreciatele porțiuni rumenite există studii care atestă că sunt de-a dreptul cancerigene. Friptura pe piatra vulcanică poate să vă scape în mare parte de aceste neajunsuri.
Roca vulcanică pentru gratar – beneficii
Prepararea termică se face, astfel, într-un timp mult mai scurt decât o cer fripturile obișnuite. Roca vulcanică pentru grătar permite prepararea mai sănătoasă a cărnii. Roca vulcanică pentru grătar este una dintre puținele metode descoperite până acum prin care carnea poate fi, în același timp, sănătoasă și uimitor de gustoasă.
Sunteți așteptați zilnic cu cele mai delicioase preparate între orele 7:30 – 15.00 în Piața Sf. Ilie – strada Cetatea de Pământ nr.54 la un platou al gurmandului!
Ce bomba!