0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Pacient cu hepatita E, tratat la Iaşi. „Este al cincilea caz înregistrat în ultimii doi ani“

- Advertisement -

Hepatita E este una dintre tipurile de hepatită rar întâlnită. Sursa de transmitere o reprezintă apa sau alimentele contaminate. Pacientul de la Iași are 65 de ani.

Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi anunţă că tratează un pacient diagnosticat cu hepatita E, care este una dintre tipurile de hepatită rar întâlnită. Potrivit medicilor, acesta este cel de-al cincilea caz înregistrat în ultimii doi ani.

Pacientul, în vârstă de 65 de ani, din județul Iași, s-a prezentat în triajul spitalului din Iași după ce, de mai bine de două săptămâni, prezenta dureri în flancul drept, balonare, amețeli, astenie fizică și psihică și dureri de articulații.

În urma anamnezei, pacientul a precizat și problemele medicale cronice pentru care urmeza tratament: adenom periuretral și gastro-duodenită cronică. Ceea ce ne-a atras atenția a fost faptul că bărbatul consumă apă din fântâna din curtea gospodăriei fără a fi efectuat verificări ale calității apei. În plus, pacientul nostru este un consumator fidel de pește înghețat, în dorința sa de a elimina carnea de porc din alimentație, pește pe care îl achiziționează din marketuri”, transmite medicul Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/pacient-cu-hepatita-e-tratat-la-iasi-este-al-2221302.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.