Pacientul lăsat fără pantofi la Spitalul Huși, încălțat de manager!

ÎNTÂLNIRE… Bătrânul care a rămas desculț pe timul internării s-a întâlnit cu managerul instituției.

FINAL… Bătrânul care a rămas fără pantofi, după ce personalul Spitalului Huși, care i-a păstrat bunurile la magazie, nu a putut să explice unde au dispărut încălțările pacientului, s-a prezentat la managerul instituției. Omul depusese o plângere în acest sens, la mijlocul lui aprilie, însă, se pare, ancheta nu a găsit vreun vinovat. Prin urmare, managerul Spitalului, doctorul Bogdan Popa, s-a decis să facă în nume propriu un gest care să îndrepte lucrurile. L-a invitat în mod public pe pacientul supărat în biroul său, pentru a-i oferi contravaloarea încălțărilor de la care s-a făcut atâta vâlvă. Când nimeni nu se mai aștepta ca bărbatul din Tătărăni să răspundă invitației, iată-l că ieri a bătut la ușa managerului Popa.

Mircea Chirilă, pacientul de 70 de ani care a depus plângere pentru o pereche de pantofi dispăruți, a revenit ieri la Spitalul Huși, cu Ambulanța. La fiecare 21 de zile, bărbatului trebuie să i se schimbe sonda. Omul, dacă tot a ajuns în unitatea medicală, a bătut și la ușa managerului Bogdan Popa, despre care auzise prin sat că l-ar fi invitat public, la o discuție pe tema papucilor dispăruți. Mircea Chirilă a povestit că managerul Popa s-a purtat frumos cu el. “Da, e adevărat că azi (ieri, n.r.) am fost la directorul Spitalului. Era un domn doctor în alb îmbrăcat, amabil, care s-a purtat foarte frumos cu mine. Zici că eram prieten cu dumnealui de o viață, așa de frumos mi-a vorbit. M-a invitat să stau un pic. Un om de omenie, mi-a plăcut de dumnealui. Mi-a dat bani în locul pantofilor și mi-a spus să îmi cumpăr eu ce pantofi doresc. Era acolo și o doamnă secretară, care, la fel, foarte frumos s-a purtat. Domnul director se vede că e om cu carte, om de treabă. Nu e el vinovat că doamna de la magazie nu spune unde sunt pantofii mei, dar dacă a vrut să repare treaba asta, eu îi mulțumesc”, a spus Mircea Chirilă. Omul a povestit că, după ce i-a fost schimbată sonda în Spital, a pornit în oraș, pentru a-și cumpăra pantofi noi. Deplasarea nu a fost chiar ușoară, căci se ajută de un cadru, pentru a putea merge, având o problemă destul de gravă la șold, la piciorul stâng.

“Buni sau răi, cum erau, erau pantofii lui”

Nepotul care are grija sa spune că bătrânul în vârstă de 70 de ani nu s-a lăsat până când nu și-a luat cu banii primiți de la managerul Popa, o pereche de pantofi negri, asemănători cu cei care i-au dispărut. “A fost la un magazin din piață și și-a luat pantofi noi. Adevărul este că moș Mircea nu voia banii de la domnul director, nu avea nevoie de nimic, decât de pantofii lui. Buni sau răi, cum erau, erau ai lui. Poate pentru unii nu e un capăt de țară o pereche de pantofi, dar pentru un bătrân este. Oricum, eram siguri că nu vor mai fi găsiți. Gestul domnului manager, făcut pentru unchiul meu mi s-a părut unul deosebit, dar eu sper ca personalul de acolo să fie mai cu atenție la lucrurile oamenilor, ca să nu dea din buzunarul lui directorul Spitalului, pentru câte nu s-or mai găsi pe viitor. Nu ar fi frumos. Acum bătrânul și-a luat alți pantofi, tot negri, mărimea 42. Mi-a spus că e foarte fericit, că are din nou papuci buni, în cutia lui, unde și-i ține la păstrare. Acasă, la Tătărăni, s-a întors cu un TAXI, că are un prieten, care e taximetrist. Acum totul e bine”, a spus Ștefan Popa, nepotul pacientului Mircea Chirilă. De reamintit faptul că, în urma acestui incident, managerul Bogdan Popa a dispus măsuri în privința îmbunătățirii modului în care se gestionează situația bunurilor personale, lăsate de pacienți la magazia Spitalului, tocmai pentru ca asemenea cazuri să nu se mai repete.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ