spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Papa Francisc pregătește viitorul numind încă 20 de cardinali

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Papa Francisc, care a dat de înțeles că ar putea renunța la conducerea Bisericii Catolice din cauza unor probleme de sănătate, va oficializa sâmbătă numirea a 20 de cardinali noi de pe toate continentele, o etapă-cheie în pregătirea succesiunii.

Ceremonia de prezentare a noilor cardinali va avea loc sâmbătă, la ora locală 16.00 (17.00 ora României), în Bazilica Sfântul Petru din Roma. Șaisprezece dintre cei 20 de noi cardinali au sub 80 de ani și ar putea fi eligibili pentru succesiune.

Acest consistoriu, al optulea din pontificatul lui Francisc de la alegerea sa în 2013, intervine pe fondul unor speculații cu privire la retragerea papei, care, la vârsta de 85 de ani, este nevoit de mai multe luni să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi.

Fapt rar, ceremonia va fi urmată de o reuniune – pentru două zile – a cardinalilor din lumea întreagă, pe care Suveranul Pontif de origine argentiniană i-a convocat pentru a evoca noua „Constituție” a Vaticanului, intrată în vigoare în iunie.

Potrivit AFP, numirea noilor prelați de rang înalt este urmărită cu atenție de observatori, care văd în acest pas drept o posibilă sugestie asupra direcției viitorului lider spiritual al Bisericii Catolice și a celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/papa-francisc-pregateste-viitorul-numind-inca-20-2200306.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.