spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Paranghelii nocturne la Poliția Locală Bârlad cu țuică, bere și vin: „eu am plecat acasă, ei erau «muci»” (VIDEO)

- Advertisement -
BATJOCURĂ… Grătare și paranghelii în timpul orelor de muncă, stropite cu alcool din belșug, chiar în sediul Poliției Locale Bârlad!

STATUL LA STAT… ”Ce vrei, bere sau vin? Apă nu avem!” Așa este întâmpinat un polițist local din Bârlad de către colegii său atunci când intră în birourile administrative ale instituției. Unii dintre ei, deși erau îmbrăcați în haina statului, par să nu se ferească să consume alcool în timpul serviciului, chiar de față cu șeful Vasile Chelaru. Cotidianul Vremea Nouă a intrat în posesia unor noi înregistrări video-audio incendiare de la Poliția Locală Bârlad, care scot în evidență o practică revoltătoare a „oamenilor legii”. Grătare și paranghelii în timpul orelor de muncă, stropite cu alcool din belșug. Unii dintre agenți se miră și ei cât de mult pot să bea colegii lor. Într-o conversație telefonică dintre doi polițiști locali, pe care o publicăm pe site-ul nostru, unul dintre ei povestește că în momentul când a terminat tura și a plecat acasă, petrecăreții erau „muci” de beți, deși erau pontați ca fiind de serviciu. Primii care au reacționat în cazul dezvăluirilor făcute de ziarul nostru au fost consilierii locali PSD Bârlad, care l-au chemat la raport pe directorul Poliției Locale Bârlad în următoarea ședință de Consiliu Local.

Vi-i mai amintiți pe cei doi polițiști locali din Bârlad, care în urmă cu trei luni apăreau pe toate posturile tv cântând și dansând pe manele în mașina de serviciu? Ei bine, se pare că petrecerile la Poliția Locală Bârlad nu sunt chiar o raritate, ba din contră, sunt frecvente, am putea spune, dacă stăm să-i ascultăm pe câțiva din interiorul instituției. Pentru că la Poliția Locală Bârlad, unii muncesc, alții se distrează. Șeful Vasile Chelaru ne atrăgea atenția, în urmă cu două săptămâni, că dezvăluirile pe care urma să le facem sunt doar manipulări ale unora din tabăra adversă lui, care vor fi obligați să iasă din „zona de confort”, ca urmare a restructurării posturilor. Urmărind imaginile video și ascultând înregistrările audio, se pare că singura zonă de confort e cea instaurată de către Vasile Chelaru, pentru că multe dintre paranghelii sunt organizate chiar în prezența lui. Într-unul dintre filmulețele intrate în posesia noastră, se poate vedea cum mai mulți angajați ai instituției s-au adunat chiar în biroul șefului, pentru a mânca câteva pizza și a se cinsti cu puțin alcool. La un moment dat, în încăpere intră un coleg de-ai lor care, surprins de scena la care asistă, îi întreabă pe participanți ce sărbătoresc. Răspunsul vine prompt, sub formă de glumă, din partea directorului Chelaru: „Emil s-a mai îngrășat…” Hohote de râs, apoi șeful Chelaru roagă un subaltern să-l servească pe noul-venit cu ceva. „Apă, apă dacă se poate”, spune acesta, însă doleanța îi este tăiată din fașă. “Apă nu avem. Apă am avut. Bere sau vin!” spune hotărât unul dintre petrecăreți. După câteva secunde, acesta își diversifică ofertă, dând dovadă de ceva mai multă generozitate. „Apă minerală, suc Nectar, țuică, vin, bere.” Până la urmă, cele două părți cad de acord asupra unei căni de bere și a unei felii de pizza. În camera respectivă sunt 5-6 angajați ai Poliției Locale, unii dintre ei îmbrăcați în uniforma de serviciu. Șeful lor se pare că nu are nicio problemă cu faptul că se consumă alcool chiar în sediul instituției, ba mai mult, pare să le țină hangul, presărând peste discuții, din când în când, câte o mică glumiță. Se mănâncă, se bea, se înjură, în timp ce orele de muncă se scurg, plătite cu bani deloc puțini din buzunarele bârlădenilor.

„Când am plecat eu, la ora 22, erau deja «muci»“

Altă zi, altă petrecere la Poliția Locală Bârlad, de data aceasta relatată de doi agenți, din câte se pare, de la Compartimentul Rutier, nemulțumiți că unii muncesc în timp ce alții se distrează. Dialogul incredibil dintre cei doi îl vom reda în rândurile următoare:

Polițist 1: – Care a fost la bairam?

Polițist 2: -Au fost toți, mascații cu domnul director!

Polițist 1: -Da’ ei nu erau de servici, mascații?

Polițist2: -Ba da, erau, dar care să facă servici când e mai bine la petrecere?

Polițist1: -Dar cine a fost, de fapt?

Polițist2: -Carp, Balaban, Sterilă, Zaharia, Dandeș, Huțuleac, Gheorghiu, toți!

Polițist1: -A, i-a chemat de acasă, „haideți la șprițuri”!

Polițist2: -Da, da!

Polițist 1: -Și au făcut și grătar?

Polițist 2: -Da, grătar, dar s-a lăsat cu dansuri, cu chiuială. Eu am stat sus, că am fost de serviciu cu Dumitriu. El cică, băi, mă duc și eu. Îi zic treaba ta, eu stau sus. Niciun echipaj nu mai era acolo, mă. Eu cu Luș eram, atât.

Polițist 1: – Deci a lăsat toată poliția și au stat la băut!

Polițist 2: – Da, da, da! Băi, dar s-au îmbătat și se auzea chiuială, hei, hei, hei. La zece fără un sfert eu am plecat și ei nu.

Polițist 1: -Am înțeles că șefu’ a plecat pe la 1 și ceilalți pe la 3 dimineața!

Polițist 2: – Vai, mamă, înseamnă că s-au făcut muci, erau de atunci muci!

Polițist 1: – Lasă că fiecare pasăre pe limba ei piere, stai cuminte!

Polițist 2: – Da, da ,da. Răducanu, la un moment dat, cică „du-mă și pe mine acasă, că am vorbit cu șefu’!” Băi să fie, dar ce, sunt taxi?

Polițist 1: -Și l-ai dus?

Polițist 2: – Nu l-am dus, cum să-l duc? I-am zis să mă sune șefu’ pe mine. Dacă mă sună șefu’, atunci te duc. Nu l-am dus!

Polițist 1: -A, dar a fost și Răducanu, că n-ai zis de el.

Polițist 2: -Da, au fost mai mulți, nu-mi vin toți în minte. S-a lăsat cu dansuri, cu chiuială.

Polițist 1: -Mâine vine și ne arde pe noi, că de ce nu facem treabă la Rutieră.

Polițist 2: -Da, îți dai seama.

Polițist 1: -Am să-i zic, domnule director, ce să facem, să ne apucăm și noi de băut ca să trăim bine?

Polițist 2: -Păi asta-i, da, da, da!

Polițist 1: -Hai să ne apucăm de băut și să facem toți numai dansuri și beții la instituția asta și nu o să mai facem niciunul treabă, dom’le!

Polițist 2: -Păi cică acum câteva zile a fost iar!

Polițist 1: -Sâmbătă a băut în birou la el, de pe la 12 până pe la vreo 5.

Polițist 2: -Mi-a zis și nea Nicoară: „în 12 ani cu Rădoi eu n-am văzut atâtea petreceri câte am văzut cu ăsta”!

Polițist 1: -Și băutură multă, nu așa!

Polițist 2: -Pe bune! La ora 10 erau țapeni. Dacă au stat până la 1,2,3, îți dai sema!

Polițist 1: -Și ei erau de servici! Bravo lor!

Polițist 2: -Nu era niciunul în ținută , dar cred că figurau de serviciu! Își iau bani ca să bea! Eu n-am ieșit, la ce să ies pe teren dacă nu avea rost?

Polițist 1: -Păi da, nu? Adică voi la băut și eu la muncă?

Polițist 2: -Am fost, mi-a dat o fișă de verificat. Am fost și am verificat persoanele , 15 persoane am avut. Apoi m-am întors liniștit și ascultam petrecerea lor. Se auzea tot cartierul ăla.

Polițist 1: -Au avut boxă mare, nu?

Polițist 2: – Da, dar hărmălaia lor și dansurile lor cum se auzeau, băi băiatule…

Polițist 1: -Poate s-ar sesiza cineva să spune de ce se auzea aseară muzica la Poliția Locală. Poate or face vreo anchetă ăștia de la Primărie. Nu?

Polițist 2: – Da, de ce nu?

Polițist 1: – Mai anunțați-mă și pe mine când sunt cazuri dintr-astea.

Polițist 2: -D-apoi-s așa multe…

Polițist 1: -Îs prea dese, nu?

Polițist 2: -Da, ar trebui să te anunț când nu sunt!

Polițist 1: -Și asta-i drept!

Polițist 2: -Păi nu vezi că-s mereu, frecvent, frecvent?

Se bea în sediul Poliției Locale, dar doar la ocazii speciale

L-am contactat pe șeful Poliției Locale Bârlad pentru a-l întreba dacă în toți anii de când conduce această instituție, s-au organizat petreceri și s-a consumat alcool în birouri. Vizibil deranjat de întrebarea pusă, Vasile Chelaru a recunoscut că în acest an s-a băut șampanie, datorită unor evenimente mai speciale. “Dacă au ieșit doi colegi sau trei la pensie anul ăsta și le-a fost înmânată câte o diplomă și s-a servit un pahar cu șampanie, poate fi catalogat un astfel de eveniment drept o petrecere? Informațiile pe care le aveți sunt false, transmiteți-le cum vreți! Și cei care v-au semnalat astfel de petreceri, întrebați-i dacă la zilele lor aniversare le-au oferit colegilor un pahar cu apă minerală și ceva pe lângă, apoi vorbiți cu mine! La revedere!” a fost declarația pe care directorul executiv al Poliției Locale Bârlad ne-a dat-o în legătură cu acest caz.

Chemat să dea explicații în ședința de Consiliu Local

Articolele anterioare publicate de ziarul nostru, cu privire la amenzile anulate din pix de către directorul Chelaru și facturile „umflate” cu servicii care par să nu aibă legătură cu Poliția Locală, nu au rămas fără ecou. Grupul de consilieri locali PSD Bârlad a cerut primarului Dumitru Boroș să-l cheme pe șeful Poliției Locale în proxima ședință de Consiliu Local, pentru a da explicații. „Având în vedere articolele apărute în presa locală, respectiv în cotidianul „Vremea Nouă” din zilele de 7 septembrie 2021 (Facturi umflate „la caterincă” la Poliția Locală Bârlad, conducerea instituției n-ar fi străină de astfel de practici !”) și 6 septembrie („Comisarul șef Chelaru, mai presus de instanță: anulează, din pix, amenzile date de subalternii săi!”), prin prezenta, grupul de consilieri locali PSD din CLM Bârlad, în virtutea prevederilor art. 221 și 225 Cod administrativ, vă solicită ca în ședința ordinară a lunii septembrie 2021 să aduceți la cunoștința opiniei publice măsurile întreprinse vis-a-vis de această situație aparent existentă la Poliția Locală Bârlad, luând în considerare faptul că în ședința ordinară a CLM Bârlad din 31 august a.c. a fost adoptat cu votul consilierilor locali PNL și USR PLUS proiectul de hotărâre privind reorganizarea Poliției Locale Bârlad. Totodată, solicităm prezența în ședința ordinară a CLM Bârlad din luna septembrie a.c. a domnului director executiv al Poliției Locale Bârlad, Vasile Chelaru, pentru a oferi explicații la subiectele invocate mai sus”, se arată în adresa înaintată de consilierii locali PSD Bârlad Primăriei municipiului Bârlad. În edițiile viitoare ale ziarului nostru vom prezenta o înregistrare video cu „proba de foc” pe care unul dintre polițiștii locali bârlădeni a fost nevoit să o treacă pentru a prinde un post de conducere în noua organigramă a instituției.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

54 COMENTARII

 1. Băi Bator, se vede că eşti lătrăul lui Chelaru.Dacă te crezi aşa superior față de colegi tăi , de ce nu ai fost mai mare ca ei pe funcție?Se vede de la o poştă te roade invidia şi totodată ura că ei sunt mai sus ca tine şi ii duce capul.

 2. Chelaru și-a pus slugile la treaba, Carp adună semnături sai bage în comisia de disciplina pe cei care au denigrat imaginea poĺitiei locale, Oare ce bețivani sunt aceia care au făcut de rîs poliția locală.

 3. CHELARU tună și fulgeră prin poliția locală, întors de la primărie a început să jignească polițiștii locali care intrau de serviciul în schimbul 2, ,,proștilor, mucoșilor, analfabeților” da tovarăse vezi că mori dar tot nu te lași , o să te împuște și atunci să vedem ce măsuri a luat Primarul.

  • Eu am intrat schimbul 2. Nimeni nu m a insultat,înjurat,jignit. Concluzie : Olariule mănânci …exact ce ți place ție mai mult,incepe cu „c” și se termină cu „ăcat”!

 4. Este interesant faptul ca toate comentariile, care i-au apararea sefului Politiei Locale, sunt postate de pe acelasi IP. Tovarase militian mai diversificati dispozitivele ca se prinde lumea ca postati sub o acoperire iar sub alta va dati comment-uri singur!!!

 5. Domnu Chelaru, avînd în vedere cele spuse, voi da demisia după ce ti o dai tu păstârnacule, ca ai distrus poliția locală,
  Păcat de oamenii care au pus obrazul pentru tine, că i-ai făcut de rușine, se vede ca ai lipsit la testarea pisihologică .

 6. Stimate domnule Gilea Valentin, functionar public
  Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații:
  interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice.
  Avand in vedere ca lucrezi la serviciul circulatie pe drumurile publice si ai avut dispozitii sa iei masuri cu posesorii de autoturime expuse spre vanzare
  Avand in vedere ca tu comercializezi autoturimse aduse din strainatate si le expui spre vanzare
  Avand in vedere ca nu platesti taxe statului roman pentru aceasta activitate
  Avand in vedere ca iti este interzis sa desasori astfel de activitati,
  Iti cer demisia din functia publica.

  • Avînd în vedere că ești un bou care a distrus imaginea și prestigiul instituției stimate domnule hoț Chelaru, poti sa-ti faci bagajul pentru Vaslui că nici un acord de recunoașterea vinovăției nu te mai salvează.
   Domnul Primar acest individ în continuare accepta să se facă ilegalități la poliția locală și va strica din prestigiu că la cît e de nesimțit se retrage la Trestiana si si mănîncă de sub unghii.

 7. cica ei muncesc…..vai de mine……cum apare cate unul care striga la ei mai tare….sa vina Intervetia…..sa vina Interventia….cea mai slaba activitate din institutie, e cea de la rutiera

 8. Din comentariile lăsate aici, din felul cum se lucrează polițiștii între ei, se poate vedea cu ochiul liber ca la Politia Locală Bârlad sunt cel puțin doua tabere. Instituția nu poate funcționa în felul asta și sper, în calitate de contribuabil, ca autoritatea care o finanțează sa găsească soluții pentru eficientizarea ei. Ori o curățenie generală, ceea ce cred ca e cel mai indicat, ori o împăcare, ceea ce nu cred ca e posibil. E clar ca acolo se petrec lucruri necurate, în afara legii, iar cineva trebuie sa ia măsuri cât mai rapid!

 9. Rog sa se autosesizeze Protectia copilului intrucat seful de birou Olariu Constantin a introdus un minor in institutie, s-a autodenuntat ca a consumat alcool si a urcat la volan punand in pericol integritatea corporala, sanatatea copilului. Caz tipic de tata denaturat

 10. Obreja Iulian pozeaza in apostolul dreptatii , Ia sa ne amintim noi cum adunai baietii tu in vremuri demult apuse,jucati forbal in timpul programului iar pe Babai, care facea serviciu la Stadionul municipal il puneati sa va care mingile. Acel agent trebuia sa asigure siguranta elevilor la scoala 9. Voi, ticalosii ati pus mereu in pericol siguranta elevilor. Aceasta noua conducere a pus pe fagasul normal institutia asta. Oriunde mai apar probleme, in timp insa, se rezolva prin dialog si nu prin ceea ce faceti tu si Olariu. Voi mergeati in controale si terorizati agentii…i-ati bagat prin comisii, i-aati hartuit.
  Viata nu poate fi atat de nedreapta sa va lase pe voi sa distrugeti o institutie cum ati distrus-o cand a fost regimul de trista amintire a lui Radoi.

 11. In timpul liber,oamenii au voie să servească o pizza,nu? Și,sa se facă publică activitatea fiecăruia dintre cei incriminați de acești prăduitori. Mă refer la Nr de sancțiuni aplicate,activitate specifica,petiții,sesizări rezolvate,acțiuni la care au participat,etc. Totodată să se facă public și activitatea lui Gilea,dar sa ne spună clar,cu documente pe masa,cam la ce se rezuma activitatea lui Obreja și Olariu. Vă spun eu,nu au ce prezenta!

  • Sarpele de Gilea, dupa ce ca desfasoara activitati comerciale contrare statului functiei, mai vorbeste aiurea si de altii. Aceste vipere ale Politiei locale. Sper sa vada institutiile abilitate acest mesaj plus comisia de disciplina.

 12. SINGURUL CARE BEA ACOLO E PROSUL CARE FILMEAZA. SE PARE CA STIAU CA VINE FRAIERUL.E CA ATUNCI CAND SE DUC MASCATII SI II ASTEAPTA CEL VIZAT CU CAFELUTA. ASA SI FRAIERUL ASTA. SE VEDE CA-S GOLANASI AIA DUPA FETE.

 13. Facutura marca Olariu. Asa cum ii urmareai in vremuri de mult apuse si le_ai facut plangeri pe la comisia de disciplina colegilor tai, asa faci si acum. Toti pe care i ai urmarit au castigat procesele, fie prin instante, fie in fata comisiei. Un mincinos notoriu care a vrut sa distruga oameni care munceau.Fix asa faci si acum, parvenitule! De ce fugi de examene? Ti_e frica? Nu ai luat pe bune?

 14. Mai ții minte , la Gheorghe când i-a dat colonelul -7 lui boul de Obreja? Și el i-a mulțumit. Dar colonelul i-ar replica: ,, -7 către minus infinit”.

 15. Dacă și asta i paranghelie…ziariști de rahat. Unde i băutură? Unde i muzica? Și,au făcut pizza la grătar? Vai de capul vostru de retardați! E clar că va trec fiorii pt că e posibil sa vă pierdeți posturile de „șefi”. Iar fițuică asta, vremea rea,e un masare rahat in ploaie. Nu se vede nicio uniforma in înregistrare,asta o confirmă inclusiv lingăul de Gilea,nu? Olariu le ia zi tu,de cati ani nu vb cu familia ta,inclusiv cu bătrâna ta mama? Până și pe ea ai turnat o că gura lapte de la ferma!

  • Uita-te la inceputul filmului, la ala din dreapta, se vede cat de impuscat e in aripa! In alta ordine de idei, e firesc ca bauturile sa nu stea pe masa, ca nu se stie cine intra inauntru. Ele sunt dosite pe sub scaune. De altfel, cel care filmeaza e servit la un moment dat cu o cana cu bere! Iar daca te uti mai atent, vei vedea si politisti imbracati in uniforma!

  • Auzi Iulica,tu când spui aceste vorbe trebuie să dovedești că ceea ce zici este si adevărat. E ușor să spui vorbe neadevărate. Dar fā dovada la cele ce spui și scri ,te roade rău ura si invidia pe toți colegii tăi…..nu este așa?

 16. Arată-mi și mie unul beat Olariule. Nu vezi că ești disperat. Cine se lăsa filmat de tine boule? Te-am văzut zilele trecute intr-un copac, poate îți vine vreo idee. Funie, săpun, copac. Sac de oase tu si Obreja.

 17. ]ntrebarea este: „Mai merită ..ca noii contribualilii să mai plătim asemenea specimene de polițiști locali?Toți ..în frunte cu Chelaru să li se dea câte un șut în fund și încadrați tineri cu aptitudini și studii corespunzătoare.

  • Crezi ca e după tine? vrei, nu vrei, bea, Grigore, agheasmă
   Cate alte instituții exista care nu fac absolut nimic și nu ar trebui plătite deloc ? Fata de alea ăștia încă muncesc ceva 🙂

 18. Olariule si tu Obreja, de ce nu dati filmarea.la presa cand v_ati dus voi „peste” Babai? Da, atunci cand a cazut in cabina postului, voi il filmati si il intrebati daca a baut? Atunci cand a fost luat de ambulanta…..si tu Obreja te_ai dus la Urgente si strigai sa i se ia alcoolemia….si te_a dat medicul afara….acum sunteti Apostolii dreptatii, mincinosilor

  • Şti tu sigur că a consumat băuturi alcooliece?Trebuia să intre şi el in hora lor,că de nu Domnul Chelaru cine ştie ce sancțiuni ii mai aplica? Şti tu că este un tată denaturat? Nu cumva ceea ce spui ți se potriveşte ție?

 19. Domnul Chelaru să-i mulțumiți lui Carp, Gălățeanu, Balaban, Popa, Sterilă, Rîpan si mulți alții pentru modul în care v-ați comportat cu cei care au înțeles sași facă treaba așa cum iati catalogat,,analfabeti,, ca de pe urma lor v-ați luat salariu.

 20. Aceleasi ingrediente
  Un ziarist neexperimentat usor de influentat in cautare de senzational
  Un Olariu, cameraman, care cauta sticlele cu vin rachiu si etc dar nu prea le gaseste. Si totusi, daca el consuma bauturi alcoolice, ziaristul neexperimentat nu observa ca se afla si un minor adus acolo? Cum a plecat Olariu de acolo cu autoturismul? Nu a pus in pericol copilul cu care era?
  O convorbire telefonica de toata jena . Se observa din satelit ca e o facatura.
  Incheiere a articolului demne de cascadorii rasului, de ziarist „adevarat”…..”În edițiile viitoare ale ziarului nostru vom prezenta o înregistrare video cu „proba de foc” pe care unul dintre polițiștii locali bârlădeni a fost nevoit să o treacă pentru a prinde un post de conducere în noua organigramă a instituției.”
  P.S. pentru a „prinde” un post de conducere trebuie sa dai examen serios…..dar tu si cel care te umple de „senzational” sunteti penibili.
  Incompetentii se apara….cu fas-uri….ha ha ha

  Intrebari pentru politistul local, Gilea Valentin de la serviciul rutier, pastorit de Olariu Constantin: Este adevarat ca ai comercializat si mai comercializezi autoturisme aduse din strainatate? Daca este asa, ai declarat veniturile? In declaratia de venituri nu am vazut nimic. Conform statutului ai voie sa comercializezi autoturisme?
  p.s. domnul „jurnalist” nu vede nu aude

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.