Parcare nouă în centrul Vasluiului, pe locul parcului de joacă de lângă IPJ

LOCURI DE PARCARE… Viceprimarul Lucian Braniște: “Analizăm posibilitatea înființării unei parcări de mari dimensiuni și în zona Traian”.

SOLUȚIE… O parcare ar putea fi amenajată în locul parcului de joacă de lângă Complexul Meșteșugăresc din Vaslui. Ideea aparține grupului de consilieri PNL și USR PLUS, care lucrează la un astfel de proiect de hotărâre. Parcul nu va dispărea de tot, ci va fi mutat lângă blocul nr. 3. “Este o primă soluție care vizează descongestionarea zonei centrale a municipiului Vaslui, una dintre cele mai aglomerate din oraș. Astfel, am identificat locația unei viitoare parcări, cu un număr estimat de 30-50 locuri de parcare, care poate fi amenajată pe circa 1.100 mp, pe actualul amplasament al parcului de joacă din spatele Complexului meșteșugăresc. Parcul de joacă poate fi relocat, rapid și cu costuri minime, în vecinatatea blocului nr 3, în imediata apropiere a amplasamentului actual”, a explicat viceprimarul Lucian Braniște.

Potrivit acestuia, soluția pe care o propune grupul de consilieri are câteva avantaje certe: terenul vizat face parte din domeniul public al municipalității, investiție minimă, costuri mici de execuție, fluidizarea traficului rutier și deservirea mai multor obiective de interes cetățenesc: Primărie, Poliție, Judecătorie, etc. “Prin proiectul de hotărâre pe care îl pregătim, dorim să stabilim și un precedent care, credem, va influența pozitiv gândirea administrației locale. Astfel, vom analiza amplasamentele tuturor parcurilor de joacă din municipiu și, în măsura în care va fi posibil, vom propune soluții convenabile de relocare a acestora, în vederea înființării de parcări publice.Sunt convins că soluția gândită de mine și de colegii din grupul politic din Consiliul Local Vaslui va contribui la schimbarea în bine atât a traficului din zona centrală, prin reducerea aglomerației, cât și la creșterea siguranței și confortului cetățenilor. Totodată, analizăm posibilitatea înființării unei parcări de mari dimensiuni și în zona Traian.

În aceeași echipă, lucrăm la identificarea unei soluții care să ducă la fluidizarea traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, cea mai importantă arteră rutieră a municipiului”, a transmis edilul.

Ce se întâmplă cu cele două foste cinematografe: “vrem ca în acest an să poată fi efectuată măcar expertizarea tehnică”

De asemenea, acesta a mai transmis că nu neglijează demersul pe care grupul de consilieri PNL și USR PLUS l-a inițiat recent, de preluare a celor două foste cinematografe din Vaslui, “Modern” și “Independența”. “Vrem ca în acest an să poată fi efectuată măcar expertizarea tehnică. Viitoarea destinație a celor două obiective trebuie să respecte cerințele legale (păstrarea obiectului de activitate), dar și să ofere noi facilități vasluienilor”, a mai explicat edilul. Luna trecută, consilierii locali au votat preluarea celor două cinematografe “Independența” și “Moderna”, în baza unui acord între RADEF și UAT Vaslui – Consiliul Local. Consilierii PNL și USR PLUS au motivat inițiativa astfel: “Clădirile celor două cinematografe fac parte din patrimoniul imobiliar al municipiului Vaslui și trebuie utilizate în folosul cetățenilor vasluieni și a celor din comunele limitrofe. Menționăm faptul că aceste clădiri se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă focare de infecție, sunt adăpost pentru oamenii străzii și se constituie într-un real pericol pentru cetățenii din municipiul Vaslui. Înainte de închiderea definitivă, cinematograful “Modern” a fost utilizat cu acceptul RADEF ca discotecă și bar, schimbându-se destinația inițială de cinematograf. După preluarea lor de UAT Vaslui, se impune efectuarea de urgență a unor expertize care să arate starea reală a clădirilor. Clădirile celor două cinematografe pot căpăta diferite utilizări, cel puțin unul putând rămâne cu destinația sa i inițială de cinematograf, bineînțeles cu reabilitarea și modernizările necesare. Destinația finală a celor două cinematografe va fi stabilită în urma consultării cetățenilor municipiului Vaslui”, se explica în proiectul de hotărâre privind preluarea celor două cinematografe.
17 COMENTARII

 1. Ideia parcarii masinilor in CENTRUL orasului , nu este buna !
  Gasiti alta solutie !
  NU DISTRUGETI PARCUL DE JOACA AL COPIILOR , DOMNILOR CONSILIERI !

 2. eu nu stiu de ce nu se fac zone cu parcare cu plata. in loc sa scoatem masinile din centru noi le aducem.
  exemplu : ar putea ca toata zona primariei incepand de la intersectia cu liceul kogalniceanu, tot sensul unic plus spate judecatorie +alte strazi sa fie de luni pana vineri intr-un anumit orar parcare cu plata.
  sa zicem 30 de min gratis apoi anumite tarife din ce in ce mai mari pentru a obliga omul sa-si rezolve treaba in timp util.
  si asta fara derogari la plata pentru angajatii din primarie, judecatorie, ipj, itm etc. ca asa nu am facut nimic.

 3. Te lauzi ca ai parcul Copou! Ai 6-7 aparate de distracție si toate sunt in soare, de nu le poti folosi. Nu au plantat un copac sa faca umbră in zona. Locurile de joaca sunt insuficiente. Se cearta copii de la ele. Dar acum e pandemie! Copii oricum nu au voie in parcuri. Sa stea acasa cu tableta in mâna, ca mințile crețe fac parcari.

 4. Daca era initiativa d-lui. Paval sau a consilierilor PSD sareau ziaristii de la Vremea Noua ca distrug parcul copiilor, ca nu avem spatii verzi, ca sunt interese mari.
  Acum ca propun cei de la PNL este cea mai buna ideie din lume, demna de premiul Nobel.
  Ziar aservit PNL-ului si al articolelor platite.

 5. In gara 1 pe malul riului Delea este loc viran si acolo se poate amenaja parcare paralela cu str. Podurilor. Mai mult se poate amenaja spatii frumos ingradite pentru jocuri (baschet,volei mic sau tenis masa ) pentru copii mai mari de 15 ani care din pacate seara rup spatile de joaca ale celor mici. Se pot face multe si plantind cu pomi portiunea de care vorbim. De regularizarea riului nu mai vorbim. Bafta domnilorconsilieri. Preluati propunerea si inbunatatit-o. Merita!

  • Corect! Bune idei! De ce sa muți un parc de copii in loc sa il reamenajezi cu mai multe atractii? Poti chiar sa mai construiesti inca un parc, chiar daca mai ai unul la 50 m apropiere. Ptr ce sa aduci toate mașinile din periferiile Vasluiului in centru? Toti ne dorim o viata sanatoasa, sa respiram un aer curat, vrem ca ai nostri copii sa se joace in parcuri intre blocuri, fara teama de accidente rutiere. O mare prostie sa faci parcari in centrul orasului! Poti sa le faci. Subteran. Iar deasupra poti face chiar un parc de joacă. Si mai este ceva! Omul se va invata ca nu are loc de parcare in centrul orasului si o sa isi lase masina in fata scarii unde locuieste, o sa prefere miscarea, mersul cu mijloacele de transport public. Repet! Ptr o distanta de 300 – 500 m de mers pe jos, nu ai nevoie de masina. Stiu o multime de bugetari de la ANL din crucea garii care vin cu masinile in centru la primarie, politie, STS. Stiu oameni care stau pe Traian, isi lasa copilul la scoala 4 si vine cu masina la Consiliul Judetean. Ptr ce? Așa împuțiți am ajuns?

 6. Mi se pare o prostie, Primăria, Poliția și Judecătoria au parcări, tot pe ele sa le deservească ?
  De ce nu iau niște măsuri sa vina la servici fără mașini, le sta in gat transportul public ? mai ales ca sunt și în buricul târgului. Orașul si instituțiile in general sunt blocate de mașinile bugetarilor.

 7. Buna ziua ! despre rablele, masinile care tin loc de poiata, masinile abandonate nu spuneti nimic? puteti scuti o investitie slaba, controversata prin care va puneti cetatenii in cap cu un pic de curatenie prin oras in ceea ce priveste ridicarea masinilor abandonate . O zi buna !

  • trebuie sa nu se miste mai mult de 1 an, asa zic comunitarii.. se poate continua chestia de pe varianta inceputa si neterminata, unde au zis ca muta masinile de pe carosabil si tot asa

 8. Mai este ceva de adăugat ! In zona IPJ seara ,in special, vin cu mașinile toți fițoșii,cărora taticu’ le-a cumpărat hîrburi din străinătate ,la o cafea pe gărduțul poliției! Nu vin singuri! Ci însoțiți de pițipoance ! Foarte bine,ce sa zic? Bravo lor,părinților !
  Concluzie: da,faceți parcare acolo în părculeț să aibă tinerii copilași unde să-și parcheze seara,mașinile , la o bere pe caldarîm !!!
  Susțin inițiativa ! 👮

 9. Ce treabă are Paval dacă initiativa este a consilierilor PNL si USR? Cine stie drept administrativ, stie ca puterea in administratia publica locala este la mana consilierilor locali. Paval are si el bubele lui. Dar sa revenim la parcari. Pentru cine distrug acet parc? Ptr angajatii primăriei care vin cu masina de pe Traian in centru? Ptr cei de la judecatorie si politie care locuiesc la maximum 500 m de locul de munca? Puneți corpul la mișcare si lăsați masinile acasă. Acel parc era plin de copii inainte de pandemie. De parcare supraetajata ați auzit? Se poate construi pe locul parcarii existente langa primarie. O faci, pui taxă si recuperezi investitia.

 10. CE PRETENȚII SA AI DE LA PAVĂL CARE A ACCEPTAT SA SE UMPLE ORAȘUL DE RABLE CA SĂ AIBA BANI DIN IMPOZITE. ACUMA CE FACI CU ELE ROSCOVANULE? DE CE NU LE BAGI LA TINE ÎN CURTE? ACUMA TRAGE PE NAS FUM DACĂ EȘTI MÂNDRU!

 11. Bravo, ma!!! Ati gasit solutia pentru bombardieri si rablele lor la mana a saptea. Distrugem parcurile si locurile de joaca pentru copii ca sa facem parcari. Un fel de Robin Hood pedofil si pe invers. Luam de la saraci, copii si dam la bogati, bombardieri si specialii domni judecatori si politai. Bravo!!!! Ma mir ca nu le-au explodat capetele de atata “inteligenta” debordanta domnilor consilieri de la USR si PNL.

  • e bine acolo.. si asa stateau tinerii lor frumosi si liberi la bere si tigari mai mult decit stateau copii in parcul de aici… o sa se mute masinile militienilor acolo , decit sa mai ocupe in fata judecatoriei

   • Cui i-a fătat mintea că va crește siguranța și confortul cetățenilor? Băi fătălăilor, confort e atunci când un copil se joacă unde se simte el bine, adică într-un parc. Să demolezi un parc e o crimă.
    Nu aveți viziune, nu vreți să învățați de la alții mai destupați. Consultați-o pe doamna arhitect șef măcar. Am văzut că are idei și competențe, dar cine să o asculte, niște maimuțe? V-ați întrebat unde vă vedeți peste 20 de ani? Vă spun eu. Într-un oraș-ghetou, plin de ghiorlani. Pute a rahat peste tot, bă!

LĂSAȚI UN MESAJ