Parcul copiilor din Burdujeni, arhiplin de la inaugurare

Parcul copiilor din cartierul Burdujeni a fost arhiplin în cele trei zile de după deschidere. Locul atrage locuitori mici şi mari ai cartierului şi a devenit în doar câteva zile un loc de întâlnire şi relaxare. De o parte adulţii, mai tineri sau mai copţi, stau ciorchine pe bănci şi povestesc de-ale lumii. În cealaltă parte, micuţii, sub supravegherea părinţilor se dau în leagăne, se învârt în roată, se urcă pe instalaţiile de joacă montate de Primăria Sucevei. Cei mai mărişori, călare pe şaua bicicletelor dau ture pe alei şi vai de tăticul sau mămica ce vrea să-i ducă acasă. Niciunul nu se dă prea uşor dus şi protestează vehement, botos.

Cineva s-a interesat şi de ”satul” nostru

Am fost curioşi să aflăm care este opinia a doi “capi” de familie tineri din cartier, beneficiari, ei şi copiii lor deopotrivă, ai parcului recent inaugurat.

Constantin Iacob, care locuieşte chiar în zona “Moldova”, a spus că sâmbătă parcul forfotea de la ora 10 dimineaţa. “Am trecut pe acolo şi era aproape plin de copii cu mămici, tătici, bunici. Au început lucrările cam acum o lună şi au lucrat şi duminica şi până la căderea întunericului şi iată, nici n-am băgat de seamă, şi e gata. Şi îmi place, în general, că locurile de joacă pentru copii arată altfel în ultima vreme; îngrijite, curate. Dintr-odată, colţul ăsta de Suceava arată altfel şi se cunoaşte că cineva s-a interesat şi de «satul» nostru”, crede burdujeneanul.

Nu-ţi spun cu cine votez

Vasile Albu şi-a amintit de copilărie. “Acum locuim pe Gheorghe Doja, dar am copilărit chiar în zona parcului. Doar că nu era niciun parc şi ne jucam printre blocuri unde erau nişte tobogane şi scrânciobe amărâte. În parcul acesta, numai fântâna arteziană şi îţi ia ochii! Nu-i luxul de pe lume, dar e bucuria copiilor şi de sâmbătă dimineaţă e plin într-una. Din 2003, de când stau pe Gheorghe Doja, am apucat să văd în sfârşit trotuare acolo unde călcai doar în bălţi.

Cât despre parc, numai să reziste, că aşa-i la noi. Acum se face ceva, mâine se distruge. Asta-i buba”, a fost opinia celui de-al doilea interlocutor.

Un bunic, discret în ce priveşte identitatea, a avut cam aceeaşi părere. “Da, dom’le, e fain ce a făcut primarul aici. Numai să reziste, că la făcut lăsăm pe alţii, dar la distrus o luăm pe mâna noastră. Nu-ţi spun cu cine votez, că cine spune direct, ăla minte. Dar merită de votat, merită. Că o chestie ca asta , dacă n-o stricăm, rămâne. Restul îs vorbe şi iar vorbe. De aia nu zic cu cine votez…”

Am încercat să prindem unul din zecile de copii ce se jucau în parc, dar cei mici nu aveau vreme să dea interviuri.

350.000 de lei, pentru oameni mici şi mari

Noul parc din Burdujeni a fost inaugurat chiar de Ziua Copilului, în prezenţa primarului Ion Lungu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, a deputatului PDL Ioan Balan şi a altor oficialităţi locale.

Amenajările şi dotările au costat municipalitatea aproximativ 350.000 de lei, terenul fiind preluat de la Colegiul „Al. Ioan Cuza”.

Se pare că fiecare leuţ cheltuit a meritat din plin, pentru că locul se bucură de un succes imens atât printre copiii care au unde se juca, cât şi în rândul celor mari, ce pot petrece timp de relaxare pe o bancă, la aer.

www.crainou.ro
70 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ