spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

UPDATE: Preotul Buimac, transportat în stare critică la Iași, după un stop cardio-respirator în timpul slujbei (VIDEO)

- Advertisement -
Preotul Adrian Buimac

UPDATE 2: GRAV… Conform unor surse, preotul Adrian Buimac se simțea rău încă de acum două săptămâni, dar a refuzat să facă un control cardiologic la un medic specialist. Astăzi, în timpul slujbei, i s-a făcut rău și s-a retras în altar, în speranța că un moment de liniște îl va face să se simtă mai bine. A fost observat de o enoriașă că acestuia i s-a făcut rău și a sunat la 112, solicitând sprijin medical. Medicul de pe ambulanță a constatat că preotul a suferit un preinfarct. A fost preluat conștient de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Vaslui. Aici a mai suferit două infarcturi și, după două reprize de resuscitare, cu ajutorul electroșocurilor, a fost stabilizat pentru a putea fi transportat cu elicopterul, la Iași. A ajuns la Institutul Inimii, dar starea sa este una critică și medicii îi dau șanse minime de supraviețuire. De asemenea, în urmă cu exact un an, preotul Adrian Buimac și-a îngropat tatăl, dascăl la biserica din Zăpodeni, decedat tot din cauza unor probleme cardiace. Preotul este tatăl a două fetițe, una de 11 ani și cealaltă de 6 anișori, apreciat și iubit de credincioși. Preotul Buimac este dirijorul corului “Dignus Est”, al Epsicopiei Hușilor și profesor la Seminarul Teologic Huși.

Șanse de supraviețuire pentru preotul Buimac de la Moara Grecilor

UPDATE 1: LUPTĂTOR… Misiunea medicilor de a-l salva pe preotul Buimac a fost una dificilă dar, într-un final, au reușit stabilizarea acestuia și transportul, cu elicopterul, la o unitate medicală din Iași. Au fost nevoie de două resucitări consecutive pentru ca inima preotului să bată din nou. Confom unor surse, după prima resuscitare, inima preotului a început , din nou, să bată dar, la scurt timp, s-a oprit. a urmat cea de-a doua resuscitare, cu noroc astfel că victima a putut fi urcată în elicopter și transportată la Iași.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Părintele Buimac de la Moara Grecilor, stop cardio-respirator în timpul slujbei

Momente de groază în această dimineață la biserica din Moara Grecilor. Preotul Adrian Buimac a făcut stop cardio-respirator chiar în timp ce săvârșea Sfânta Liturghie. La fața locului a ajuns un echipaj TIM, care a acordat primele îngrijiri medicale. Cadrele medicale îl resuscitează în aceste momente. A fost solicitat și elicopterul SMURD pentru a-l transfera la o unitate medicală din Iași. „O ambulanța tip C1 (terapie intensivă mobilă) a fost solicitată pentru acordarea de îngrijiri medicale unui bărbat din municipiul Vaslui. La sosirea echipajului de intervenție, victima a fost găsită în stare de inconștiență și cu probleme cardiace. Au fost începute manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD. O autospecială de stingere cu apă și spumă a fost deplasată la fața locului pentru asigurarea măsurilor PSI la aterizarea/decolarea elicopterului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Vom reveni cu amănunte.

Elicopterul care îl va transporta la o clinică din Iași

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri