Pãrintele Cristian-Gabriel Mazilu a încetat din viatã

DOLIU… Unul dintre cei mai iubiti preoti a încetat din viatã, zilele trecute, în Târgu Ocna, orasul în care a slujit mai bine de un sfert de secol. Pãrintele Cristian-Gabriel Mazilu avea 53 ani si provenea dintr-o familie cu traditie clericalã, tatãl acestuia, Radu Mazilu, fiind preot în comuna Codãesti. Acesta a urmat cursurile Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar apoi pe cele ale Institutul Politehnic „Gh. Asachi” din Iasi, cele ale Facultãtii de Electrotehnicã, sectia Ingineri, promotia 1992, precum si cursurile Facultãtii de Teologie Ortodoxã, sectia Pastoralã. Pãrintele Cristian Gabriel Mazilu era si un râvnitor voluntar al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în actiunea de cãutare si descoperire a mormintelor detinutilor politici morti în penitenciarul din Târgu Ocna si înhumati în cimitirul Parohiei Poieni.

Plecarea prematurã a pãrintelui Cristian-Gabriel Mazilu din mijlocul enoriasilor pe care i-a pãstorit vreme de 25 de ani, în dimineata zilei de 9 februarie, a dat nastere unui val urias de lacrimi si durere. “În aceastã searã dupã mai bine de 12 ore, cortegiul funerar plecat de la Spitalul de Urgentã Floreasca, însotit de pãrintele protoiereu Ioan Bârgãoanu si o delegatie de preoti apropiati, a poposit în Biserica “Schimbarea la Fata” din Poieni. Urcusul spre biserica dintre tei s-a transformat într-o cale o luminii, sute de candele aprinse ghidând sicriul cu trupul pãrintelui, purtat de preoti printre rândurile de credinciosi. A urmat mai apoi slujba Stâlpilor si un cuvânt de încurajare adresat de pãrintele protoiereu.
De asemenea, în periplul de astãzi cortegiul a fost întâmpinat în jurul orelor 18 de cãtre Înaltpreasfintitul Pãrinte IOACHIM Arhiepiscopul Romanului si Bacãului. În incinta Centrului Eparhial de la Roman, alãturi de preoti, monahi si monahii si de familia pãrintelui Cristian-Gabriel, ierarhul s-a rugat pentru iertarea pãcatelor si odihna sufletului celui plecat în vesnicie si de asemenea binecuvântând si încurajând familia, în special pe doamna preoteasa Nicoleta precum si pe fiicele Teofana si Irina.
Dumnezeu sã-i facã odihnã în cer!”, a transmis Proteria Onesti printr-o informare de presã.

Pãrintele Cristian-Gabriel Mazilu, membru de onoare al Asociatiei „Cultul eroilor”

Iatã câteva dintre realizãrile pastoral-misionare si administrativ-gospodãresti ale pãrintelui Cristian-Gabriel Mazilu: membru de onoare al Asociatiei „Cultul eroilor”, din 2008; diplomã jubiliarã „600 de ani de atestare documentarã a orasului Târgu Ocna”, primitã de la Primãria orasului Tg. Ocna; initiatorul si organizatorul concursului „Toacã si ie moldoveneascã”, ajuns la editia a III-a, desfãsurat în colaborare cu Schitul „Sf. Cv. Eftimie cel Mare” din Poieni, Tg. Ocna; construirea împreunã cu enoriasii a sapte troite pe teritoriul Parohiei; intermedierea retrocedãrii a 6,9 ha de pãdure pentru Parohie si obtinerea Titlului de Proprietate în urma demersurilor repetate fãcute între anii 1998-2008; redactor al revistei „Sarea Pãmântului”, având în aceastã publicatie si în altele 56 de articole; dobândirea titlurilor de proprietate pentru cele douã lãcasuri de cult si pentru curtile lor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ