spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Parlamentarii îl aşteaptă pe Boc să dea răspunsuri legate de situaţia economică şi socială a ţării

- Advertisement -

Premierul Emil Boc este aşteptat astăzi să dea câteva răspunsuri în legătură cu situaţia economică şi socială a României. Acesta a fost chemat în plenul Parlamentului de către liberalli.

Întrebarea care este pe buzele tuturor românilor şi la care premierul trebuie să răspundă este: când vor reveni salariile la nivelul anterior tăierii? Deputaţii au anunţat însă că nu se vor mulţumi doar cu un răspuns simplu şi i-au cerut şefului Guvernului să prezinte date exacte pe baza cărora îşi întemeiază predicţia.

O a doua întrebare la care Emil Boc va trebui să răspundă este: de ce România are cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană? Asta după ce luna trecută România a înregistrat o rată a inflaţiei de 7,6%, mai mare decât a Greciei – 5,6%, sau a Ungariei – 3,6%.

O altă întrebare pentru premier este: de ce România are cea mai mare TVA din Europa? Mai mare decât a ţărilor care se confruntă cu o criză economică mai profundă chiar decât ţara noastră. Astfel, Grecia, ţară aflată în pragul colapsului, a mărit TVA-ul cu doar patru procente, în două etape, ajungând la 23%; Spania a mărit taxa cu două procente, ajungând la 18%, iar Finlanda şi Portugalia au majorat TVA cu doar un procent, de la 22 la 23%.

De asemenea, Emil Boc va trebui să spună şi dacă vor fi sau nu impozitate pensiile aşa cum cere preşedintele Traian Băsescu. Asta după ce puterea a reuşit să treacă prin Parlament legea pensiilor, prin care veniturile pensionarilor vor fi practic îngheţate anul viitor, în condiţiile în care preţurile şi taxele au crescut.

Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care premierul va trebui să le lămurească. Întrebări, însă, mai sunt multe: de ce Guvernul pe care îl conduce nu luat măsuri anti-criză mai devreme, ce măsuri de relansare economică are în vedere în prezent sau în ce mod au fost îndeplinite angajamentele din programul de guvernare?

Antena 3

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.