2.1 C
Vaslui
28-ian.-2022

Parlamentarul-trântor Stativã a încasat 2,5 miliarde lei vechi, pentru 40 de secunde de vorbit în Parlament!

POMANAGIU… „Jur credintã patriei mele România; Jur sã respect Constitutia si legile tãrii; Jur sã apãr democratia, drepturile si libertãtile fundamentale ale cetãtenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritorialã a României; Jur sã-mi îndeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul încredintat de popor; Asa sã mã ajute Dumnezeu”. Când a depus jurãmântul de credintã în Camera Deputatilor, Irinel Stativã a simtit cã nu mai are aer. A vorbit, în total, 3 minute si 57 de secunde, din totalul celor peste 10.000 de minute petrecute în Parlament. Îl regãsim mai vorbãret în doar trei sedinte, atunci când si-a spus numele, a fãcut prezenta si… cam atât. Mai precis, a vorbit o datã în 2012, încã o datã în 2014 si, atentie, ultima luare de cuvânt a fost în octombrie 2015. Sã nu credeti cã a vorbit despre problemele judetului, cã a cerut explicatii despre viata oamenilor necãjiti din colegiul Murgeni, acolo unde si-a câstigat mandatul. Pe 30 septembrie 2014, deputatul Stativã si-a spus numele în sedinta comunã a Camerei Deputatilor si Senatului. Un moment foarte important în cariera sa parlamentarã, având în vedere cã era pentru a doua oarã când Stativã deschidea gura în Parlament, bineînteles în afara discutiilor cu colegii. Prima datã a depus jurãmântul. Întâmplarea s-a petrecut în cadrul discutiilor pentru numirea în functiile de prim-vicepresedinte, vicepresedinte si doi membri neexecutivi ai Consiliului Autoritãtii de Supraveghere Financiarã. Presedintele de sedintã fãcea prezenta, i-a rostit numele, „Stativã Irinel Ioan”, acesta a spus „prezent”, pentru ca apoi sã revinã cu o „declaratie”, probabil cu buletinul în fatã: „Stativã Irinel”, adicã fãrã Ioan. Presedintele de sedintã i-a rãspuns: „Am vãzut, am vãzut. Am pus prezent. Am si anuntat. Stativã Irinel – prezent”. Site-ul Camerei Deputatilor a consemnat evenimentul punctând rostirea „epocalã” a deputatului în dreptul activitãtii parlamentare la „luãri de cuvânt în plen”, cã doar a luat cuvântul, nu? Despre Irinel Stativã se vorbeste atât de putin, nimeni nu îl strigã, nimeni nu îl cheamã, încât este de apreciat cã încã îsi mai cunoaste numele.

Stiati cã deputatul PSD Irinel Stativã este pe locul 567, din totalul celor 597 de parlamentari, din acest mandat?

Acest deputat mutãlãu a ridicat în jur de 60.000 de lei pe an, de la Camera Deputatilor, ceea ce înseamnã cã, în mandatul 2012-2016, a strâns în jur de 250.000 de lei din leafa de la Parlament, deci 2,5 miliarde lei vechi. Ca avere, pe lângã cele 4.000 mp în comuna Stefan cel Mare, familia Stativã detine douã apartamente în zona Traian, din Vaslui, o casã în comuna Stefan cel Mare, plus o masinã Toyota. Sotia deputatului, conform declaratiei de avere de pe site-ul Camerei Deputatilor, câstigã în jur de 1,4 miliarde lei vechi pe an, ceea ce înseamnã venituri mai mult decât îndestulãtoare pentru aceastã familie. Si, pentru a întelege mai bine cât de ineficient este acest parlamentar – atentie, acum este director de campanie electoralã pe judetul Vaslui, pus de Dumitru Buzatu! – o sã arãtãm cã senatoarea Doina Silistru, presedinta Comisiei pentru Agriculturã, Silviculturã si Dezvoltare Ruralã, are un indice al activitãtii parlamentare de 128,55 puncte, pe pozitia 33 în clasamentul celor mai activi parlamentari, în timp ce Stativã este pe locul 567 din totalul de 595 de parlamentari luati în calcul de aceste statistici, cu un scor de doar 6,45 IAP. Halal, deputat!

A ajuns în Parlament, dupã ce Giurãscu a plecat din Camera Deputatilor, în 2006

Cel care „riscã” sã mai prindã un mandat de parlamentar de Vaslui, Irinel Stativã s-a nãscut pe 5 ianuarie 1973, în Vaslui. Stativã a devenit deputat în iulie 2006, în urma numirii lui Ion Giurãscu în functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) – anterior, el a fost presedintele Tineretului Social Democrat Vaslui (a intrat în PSDR, în 1998) si director al cabinetului prefectului de Vaslui în perioada 2001-2004. În 2009, Irinel Stativã a fost numit din nou director al cancelariei prefectului judetului Vaslui, iar în martie a câstigat concursul de director adjunct al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui. S-a suspendat însã din aceastã nouã functie, rãmânând în continuare la Prefecturã pânã în toamna lui 2009, când PSD a iesit de la guvernare. În aceste conditii, el a revenit în postul de director adjunct al DGASPC Vaslui, detinând aceastã functie si în prezent. Ca studii, Stativã a terminat Facultatea de Automatizãri si Calculatoare, din cadrul Universitãtii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi, ceea ce-l recomandã pentru postul de deputat! Acum, Buzatu l-a trecut pe pozitia a treia în lista pentru Camera Deputatilor, pentru a se asigura cã îl trimite la odihnã în Parlament încã patru ani de zile…

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here