Patru ambasadori au poposit la Vaslui pentru a identifica parteneriate economice, Buzatu i-a asezat la masã cu Anuta si consilierii sãi personali

LA SECRET… Vizita, la Vaslui, a ambasadorilor Malaysiei, Republicii Indonesia, Pakistanului si a Bagladeshului în România, care trebuia sã deschidã o punte de legãturã între oamenii de afaceri locali si piata asiaticã, s-a transformat într-o simplã sedintã foto, asta dupã ce organizatorii de la Consiliul Judetean Vaslui au tinut evenimentul la secret, la discutii nefiind invitat niciun reprezentant al mediului de afaceri vasluian si nici presa localã. Dumitru Buzatu a preferat ca aceastã vizitã sã fie adusã la cunostinta vasluienilor doar prin intermediul biroului de comunicare al CJ, ca pe vremea lui Ceausescu, când nicio informatie nu trebuia sã ajungã în public fãrã acordul iubitului conducãtor. A avut însã grijã sã-si cheme de acasã consilierii personali pentru a se trage în poze cu distinsii invitati, cã cine stie când mai prind acestia o asa ocazie.

Consiliul Judetean Vaslui a fost, duminicã, gazdã pentru patru ambasadori din tãrile asiatice. Este vorba despre Excelenta Sa Abdullah Zawaei Tahir, Ambasadorul Malaysiei la Bucuresti, Excelenta Sa Iqbal Zafar, Ambasadorul Pakistanului, Excelenta Sa Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonesia, si Excelenta Sa Ali Daud, Ambasadorul Bangladeshului. Cei patru înalti oaspeti au ajuns la Vaslui, fiind însotiti de Florin Mihalache, consilier al ministrului Economiei, si Vivian Oancea, vicepresedinte al Asociatiei de Prietenie România-China. Cu ocazia acestei vizite, cei patru ambasadori au vrut sã facã cunostintã cu potentialul agroalimentar al judetului Vaslui, cãutând sã identifice, totodatã, posibile parteneriate economice.

Întâmpinati cu o salã goalã

Un astfel de eveniment, care pentru judetul Vaslui e mai rar decât o eclipsã de soare, ar fi trebuit sã punã în valoare tot ce are mai bun mediul de afaceri local, pentru cã nu în fiecare zi îti vin în vizitã patru ambasadori. În sala de sedinte a Consiliului Judetean au cântat însã greierii. Pentru cã delegatia oaspetilor a fost mai numeroasã, Dumitru Buzatu, amfitrionul întâlnirii, si-a chemat de acasã consilierii personali, dar si pe nelipsita Anuta care, în afarã de a compensa la numãr, nu stim ce rol au jucat. De ce au fost privati oamenii de afaceri din judetul Vaslui de o asemenea oportunitate de a se face vizibili, nici asta nu stim. Ce stim cu sigurantã e cã presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost extrem de încântat de felul cum a decurs vizita, dupã cum a declarat reprezentantului biroului de comunicare al institutiei pe care o pãstoreste. “Ne bucurã faptul cã ambasadori ai unor tãri din zona asiaticã sunt interesati de potentialul economic al judetului. Principalele teme de discutie au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în cele 4 tãri, deschiderea acestora pentru produsele din judet, cum ar fi mierea, vinul, carnea de pasãre, vitã si oaie, fructele si alte produse agricole. Cele 4 state reprezintã o populatie de 640 milioane de locuitori, iar înaltii oaspeti sunt dispusi sã identifice solutii pentru încheierea de parteneriate economice. Vizita nu va fi singularã si vor exista în viitorul apropiat si alte întâlniri. Deja, Excelenta Sa Amhar Azeth a anuntat cã pânã la sfârsitul anului intentioneazã sã primeascã în Indonesia o delegatie de oameni de afaceri din zona Moldovei, inclusiv din judetul Vaslui, care sã discute cu posibili parteneri din aceastã tarã în vederea stabilirii unor parteneriate economice pe termen lung”, a precizat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. În afarã de vizita la Consiliul Judetean Vaslui, cei patru ambasadori din Indonesia, Pakistan, Bangladesh si Malaysia au mai vizitat o fermã avicolã, un abator de procesare a cãrnii si un producãtor de vinuri din judetul Vaslui.

Masca si distantarea fizicã, optionale la Consiliul Judetean

În timp ce sute, poate chiar mii de vasluieni au fost amendati în ultimele sãptãmâni pentru cã nu au respectat mãsurile de prevenire a limitãrii coronavirusului, la Consiliul Judetean Vaslui legea pare a fi optionalã si nimeni de acolo nu riscã nicio sanctiune, chiar dacã vorbim de un spatiu închis, unde purtarea mãstii de protectie si distantarea fizicã ar trebuie sã fie obligatorii. Ieri, la finalul întâlnirii, gazdele de la Consiliul Judetean si oaspetii au fãcut o pozã de grup, în care nicio persoanã nu pare sã respecte mãsurile de protectie. Fãrã mãsti pe fatã si lipiti unul de altul, cei aproximativ 15 participanti zâmbesc la aparatul foto, în dispretul legii . Poate nu ar fi rãu ca “organul statului”, înainte sã amendeze bãtrânele prin piatã, sã se uite si la ce se întâmplã cu cei care ar trebui sã fie exemple de conduitã si sã ia, si în cazul lor, mãsurile ce se impun.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ