spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Patru „haiduci” beti la volan au rãmas pietoni!

- Advertisement -

SUFLÃTORI CU … HALENÃ! Razie a politistilor vasluieni! Oamenii legii efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare, conducând beti pe drumurile din Vaslui si Bârlad.

Politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe strada Cãlugãreni, din Vaslui, au depistat si oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Neamt, condus de cãtre un bãrbat de 45 de ani, din municipiul Vaslui. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Si Bârladul are bezmetici alcoolici la volan!

Politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe un drum public din localitatea/comuna Zorleni, au depistat si oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 68 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Si tot luni, 5 septembrie, ora 18:40, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe DJ 243 B din localitatea Crâng, comuna Ciocani, au depistat si oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 39 de ani, din municipiul Bârlad. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante>>, a precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Încã un betivan la Vaslui! La volan, evident!

Politia Municipiului Vaslui a fost sesizatã, prin 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, fãrã victime omenesti, pe strada Mihail Sadoveanu, din municipiul Vaslui. Deplasat în temeiul sesizãrii, un echipaj al Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, a depistat autoturismele implicate în eveniment si persoanele care le conduceau. Întrucât unul dintre conducãtorii auto, bãrbat de 47 de ani din Vaslui, emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicalã, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”. Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive: Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice! Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.