17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Patru miliarde de lei vechi din bugetul Husului, pentru iluminatul de pe „Dric 2” si „Dric „3”

- Advertisement -

VESTE Se întrezãreste o sperantã pentru husenii care au case ridicate în cartierele „Dric 2” si „Dric 3” si care, de ani de zile, asteaptã ca Primãria sã realizeze reteaua de iluminat casnic! „Dacã la urmãtoarea sedintã de Consiliu Local se vor aproba cele 4 miliarde de lei vechi din buget, atunci începem lucrãrile si s-ar putea ca, pânã la Pasti, sã aibã luminã”, sustine primarul Ioan Ciupilan.

Peste 300 de case au fost construite în ultimii ani în cartierul „Dric”, însã lucrãrile privind utilitãtile în zonã s-au poticnit! Dacã în privinta apei curente, a canalizãrii sau a drumurilor, oamenii s-au dovedit rãbdãtori, faptul cã, de atâta vreme, stau cu locuintele fãrã curent electric i-a fãcut mai vehementi. Au depus zeci de cereri la Primãrie, au mers în audientã la primar, ba chiar au venit si în sedintele de CL pentru a se adresa consilierilor. De fiecare datã, solutiile s-au lãsat asteptate. În septembrie 2013 s-a aprobat bugetul pentru un studiu de fezabilitate, în baza cãruia sã se poatã gãsi solutiile de realizare a investitiei. „Nu mai putem sta în asemenea hal. Apã aducem de la fântâni, cu butoaiele, dar nu ne plângem. E noroi, dar nu mai conteazã. Însã, fãrã luminã chiar nu se mai poate sta. În primul rând, cã se furã! Sunt zeci de persoane cãrora li s-au spart casele pe Dric, pentru cã, în beznã, cine sã aibã vreo retinere?! Rugãm consilierii, rugãm pe domnul primar, rugãm pe oricine poate interveni, sã ne ajute cu lumina. Avem copii la scoalã, unii stau cu pãrintii în douã camere, desi au case ridicate pe Dric, dar fãrã curent electric. Iar vine iarna si iar suntem lãsati de izbeliste”, s-a adresat grupul de cetãteni din cartierele „Dric 2” si „Dric 3” consilierilor locali, la una din ultimele sedinte din 2013.

„Dacã se aprobã bugetul, cu cele 4 miliarde de lei vechi pentru iluminatul de pe Dric, ne apucãm de treabã”!

„Eu pot spune la acest moment cã avem de trecut bugetul, joia viitoare. Dacã bugetul trece si se aprobã cele 4 miliarde de lei vechi, atunci ne putem apuca de treabã. Si poate cã pânã la Pasti vor avea luminã. Sã vedem dacã se aprobã cele 4 miliarde de lei vechi la sedinta de Consiliu Local de sãptãmâna viitoare. Trebuie sã rezolvãm odatã aceastã problemã importantã”, a precizat ieri primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.