Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constatin, îi solicită primului ministru, Emil Boc, să dovadă de responsabilitate politică” şi să îşi prezinte demisia, ”pentru evitarea escaladării conflictelor sociale”.
„Având în vedere situaţia creată, Partidul Conservator şi Uniunea Social Liberală, solicită premierului Emil Boc să dea dovadă de responsabilitate politică. Domnule prim-ministru, soluţia pentru evitarea escaladării conflictelor sociale este la îndemâna dumneavoastră! Demisia dumneavoastră ar putea să vă redea demnitatea şi să restabilească liniştea în ţară! Organizarea de alegeri anticipate poate să redea încrederea populaţiei în valorile democratice în care USL crede cu tărie, dar şi speranţa ca se poate trăi mai bine în această ţară!, subliniază preşedintele PC, Daniel Constantin, în scrisoarea deschisă adresată primului ministru.
Potrivit documentului, tensiunea socială din România a atins în ultimele zile „cote alarmante pentru un regim care se doreşte democratic”, iar răbdarea românilor în ceea ce priveşte o viaţă mai bună „a ajuns la limită”. „După 7 ani de mandat sub Traian Băsescu, şi aproape 4 ani de supunere faţă de acesta a domnului Boc, România a ajuns o ţară care ocupă un loc codaş în ceea ce priveşte nivelul de trai, libertatea de exprimare şi democraţia. Totodată, suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, fiind depăşiţi inclusiv de Bulgaria! Gradul real de absorbţie al fondurilor europene este de sub 4%, România riscând să piardă miliarde de Euro, bani aferenţi perioadei 2007-2011. Sub conducerea lui Emil Boc, România a devenit mai datoare cu 17%, de la 21% în 2008 la 38% în 2011, conform cifrelor FMI! Acelaşi prim-ministru a reuşit performanţa de a modifica de 71 de ori codul fiscal”, susţine Constantin.
Liderul PC afirmă că 200.000 de firme „au fost închise datorită măsurilor stângace” aplicate de „renumiţi” economişti PDL, 1.400.000 de bugetari au fost afectaţi de cele mai „dure” măsuri de reducere bugetară din Uniunea Europeană, 900.000 de militari în rezervă au fost „umiliţi de un proces penibil de recalculare a pensiilor condus de un general a cărui pregatire profesională este cel puţin îndoielnică”, iar 10.000 de cadre din MAI „au plătit cu şomajul preţul unei manifestări democratice”.
Daniel Constantin critică şi calitatea educaţională „bulversată de o lege impusă” prin angajarea răspunderii guvernamentale şi sistemul sanitar devenit „cenuşăreasa” prioritaţilor guvernamentale, fapt „dovedit prin procentul din PIB alocat acestui sector dar şi îndepărtării directe şi indirecte a specialiştilor din sistem”.
AGERPRES.ro