-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

PDL schimbă şefii poliţiei ca să poată frauda alegerile

- Advertisement -

Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor a plecat vineri, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea. Ofiţerii se vor întoarce luni, în număr mult mai mare, atunci când vor începe şi controlul propriu zis. Potrivit unor surse, oamenii lui Berca nu vor controla doar activitatea desfăşurată de poliţiştii vrânceni în perioada de iarnă grea ci şi alte aspecte. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a afirmat că PDL vrea să schimbe toţi şefii Inspectoratelor de Poliţie Judeţene care nu stau în genunchi şi nu execută ordinele politice ale PDL. În opinia sa, prin schimbarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea se urmăreşte fraudarea alegerilor locale, din data de 10 iunie 2012.

Ofiţerii care fac parte din Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor, veniţi joi la IPJ Vrancea, au plecat vineri. Ei vor reveni luni, în număr mult mai mare. Verificările ofiţerilor de la Bucureşti vizează conducerea IPJ Vrancea, dar şi pe şefii mai multor servicii. Controlul a venit ca urmare a unei sesizări depuse de prefectul „apolitic“, Sorin Hornea, care nu este mulţumit de nimeni şi nimic.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a precizat că reprezentanţii Partidului Democrat Liberal nu doresc altceva decât fraudarea alegerilor locale din data de 10 iunie 2012. În opinia sa, poliţiştii vrânceni şi-au îndeplinit atribuţiile în mod corespunzător, iar cei care se fac vinovaţi de toate relele întâmplate în perioada viscolului şi a căderilor masive de zăpadă sunt prefectul Sorin Hornea şi şefa Secţiei de Drumuri Naţionale, Lucica Chiper. „Dorinţa actualei puteri este ca poliţia să se întoarcă cu spatele şi să creeze un haos generalizat, în ziua alegerilor în aşa fel încât prin metode mai puţin ortodoxe, plecând de la violenţă şi terminând cu încercarea de fraudare a alegerilor, să poată să-şi ajute partidul în care cetăţenii judeţului Vrancea nu mai cred şi partidul care a făcut foarte mult rău în ultimii ani. Este o încercare de manipulare a cetăţenilor şi a opiniei publice. Poliţiştii şi-au făcut datoria în timpul viscolului şi în timpul căderilor masive de zăpadă. Eu am avut o colaborare foarte bună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. Singurii care nu şi-au făcut datoria în perioada căderilor masive de zăpadă, pe raza judeţului Vrancea, sunt prefectul judeţului, care a fost absolut incompetent, necunoscând legea şi refuzând să aplice legea privind protecţia cetăţenilor judeţului Vrancea şi evident, acea doamnă care vinde parfumuri şi care conduce drumurile naţionale pe raza judeţului Vrancea“, a arătat preşedintele Marian Oprişan.

Şefii IPJ, pe făraş

Preşedintele Marian Oprişan a adăugat că sarcina actualului ministru de Interne este aceea de a schimba toţi şefii de inspectorate de poliţie care nu execută ordinele membrilor PDL. Acesta a adăugat că are informaţii concrete în ceea ce priveşte schimbarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. În opinia sa, este inadmisibil ca în urmă cu două luni să spui că activitatea poliţiştilor vrânceni este una foarte bună, iar acum să vii să-i controlezi pentru că nu ar mai fi buni. „Acum două luni a mai existat un control care a menţionat rezultatele excepţionale ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. După două luni, când se schimbă ministrul şi când PDL se pregăteşte de alegeri locale, daţi-vă şi dumneavoastră seama că încercarea de schimbare a conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie nu se referă decât la această chestiune, a alegerilor locale, în speranţa că poliţia va deveni un instrument prin care PDL să câştige alegerile. În alegeri vor folosi şi folosesc deja toate metodele cunoscute, pornind de la ameninţare, şantaj, mită şi toate celelalte mijloace pe care le-au introdus în politica românească. Sunt informaţii clare pe care le am şi vi le spun foarte tranşant. Pe vremea când actualul subprefect Dragoş Mircea era prefect liberal, domnul Berca, actualul ministru de Interne, era prefect la Bacău. Despre afa-cerile cu păduri nu trebuie să vă vorbesc eu foarte tare, pot să vă spună domniile lor. Sarcina domnului Berca este să mazilească toate conduce-rile Inspectoratelor Judeţene de Poliţie care nu stau în genunchi şi nu execută ordinele politice ale PDL“, a afirmat Marian Oprişan. Ofiţerii care fac parte din Corpul de Control vor sta la IPJ Vrancea câteva zile, timp în care vor răscoli toate documentele poliţiştilor vrânceni. Nu au mai făcut acest lucru de anul trecut din luna iunie.

www.monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.