Pecheanu și nora lui, acuzați de fapte de corupție, nu scapă de judecată

Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Drânceni

PENAL… Trimis în judecată, alături de nora lui, fostul primar al comunei Drânceni nu scapă de magistrații vasluieni. A contestat competența teritorială a Tribunalului Vaslui, dar aceasta a fost respinsă. Condamnat deja, în primă instanță, alături de fiul său, la închisoare cu suspendare, fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, mai are de dat explicații și în acest dosar. De data aceasta, alături de el, acuzată de fapte de corupție, este nora fostului edil. Aceasta a fost angajată, fictiv, pe vremea când era studentă, ca manager al unui proiect european în valoare de 1,25 milioane de euro, cu un salariu de 550 de euro pe lună. Pecheanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată, alături de fiul său, tot pentru fapte de corupție. Astfel, în acest dosar, fostul edil a fost acuzat că a concesionat 76 de hectare care aparțineanu UAT Drânceni unei societăți deținute de fiul lui, Bogdan Pecheanu, pe o perioadă de 25 de ani, cu 25 de lei pe hectar, anual.

Fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, reușește o performanță greu de egalat. După ce a părăsit primăria pe ușa din dos, au ieșit la iveală și faptele de corupție în care acesta a fost implicat, dar care au vizat și membri ai familiei sale. Astfel, în două dosare penale, ambele de corupție, Pecheanu este cercetat alături de nora sa, dar și de fiul său. Într-unul dintre dosare, Pecheanu a fost deja condamnat, în primă instanță, alături de fiul Bogdan, la închisoare cu suspendare. În cel de-al doilea dosar, Pecheanu a fost acuzat că și-a angajat nora, Adnana Florina Pecheanu, pe vremea când aceasta era iubita fiului lui, ca manager de proiect, chiar dacă aceasta nu avea pregătirea necesară și era doar studentă. Mai exact, Gelu Pecheanu și-a angajat nora manager de proiect. Adnana Florina Pecheanu a încheiat un contract individual de muncă cu socrul său, pe când era iubita fiului edilului, stabilindu-i-se un salariu de 550 de euro pe lună, pe toată durata proiectului (22 luni). La momentul semnării contractului de muncă, potrivit DNA, tânăra nu îndeplinea condițiile.

Ancheta procurorilor DNA avea să scoată la iveală cum tânăra a fost angajată fictiv, doar pentru a semna statele de plată și pentru a încasa salariile, în timp ce activitatea aferentă proiectului era desfășurată de contabil și de primar. Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri înaintate la DNA de către paznicul comunei. Bărbatul a sesizat că la dispensarul din comună, unde figura sediul proiectului transfrontalier, de la înființarea acestuia, singura persoană pe care a văzut-o a fost femeia de serviciu a primăriei.

În același dosar a mai fost cercetată o tânără, fiica unui angajat al primăriei din Drânceni, elevă în perioada desfășurării proiectului. Fata și-a recunoscut, în schimb, vina, în fața procurorilor anticorupție și a scăpat cu o condamnare cu suspendare. În celălalt dosar, Pecheanu a fost acuzat de conflict de interese după ce a concesionat 76 de hectare fiului său. Mai exact, cei doi au fost vizați de un dosar în care s-au făcut cercetările legate de o concesionare de teren (aproape 76 hectare) aparținând UAT Drânceni către intreprinderea individuală deținută de Bogdan Pecheanu, pe vremea în care tatăl său era primar. Concesionarea era pe o perioadă de 25 de ani, iar redevența însemna o plată către bugetul local de 25 de lei pe hectar, anual. Din această cauză, fostul primar Pecheanu și-a pierdut și funcția, în urma demersurilor  Agenției Naționale de Integritate, iar acum, iată, instanța Judecătoriei Huși, analizând conflictul de interese cercetat de procurori, a considerat că cei doi se fac vinovați. Gelu Pecheanu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, dar și cu o perioadă de supraveghere de 3 ani. Bogdan Pecheanu a primit o pedeapsă de un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, cu termen de supraveghere de 2 ani, dar și interdicțiile privind alegerea și deținerea de funcții publice. Așa cum s-a întâmplat pe toată durata cercetărilor, Gelu Pecheanu și fiul său și-au menținut convingerea asupra nevinovăției lor în acest caz. Au spus în repetate rânduri că majoritatea Consiliului Local a aprobat concesionarea și a fost respectată procedura legală.

 
19 COMENTARII

 1. Are vina ca incasa un salariu degeaba fără sa muncească și habar nu avea ce este cu acel proiect .
  Era trecuta pe statul de plata al PRIMĂRIEI FICTIV.
  De ce nu a trecut fictiv un necăjit de prin comuna dacă tot nu muncea nimic la acel proiect ?
  În concluzie este vorba de hoție în familie ,lăcomie .
  La pușcărie cu ei ca au ras de toți cetățenii comunei .

 2. Ce fapte de coruptie ai făcut mai puțin contează legea va decide dar ca sa tragi ingurul băiat si nora în aceasta mocirla crezând ca ești mare deștept și nu va ști nimeni e strigător la cer .
  Acești copii ar trebui sa te decada din dreptul de a le mai fi tata /socru.
  Ești cel mai corupt fost primar din tot județul și cel mai arogant /mincinos /lacom și hot prost .
  Pe unde ai fost cu serviciul inainte de a fi primar ai făcut la fel numai hotii și acuma te legi de cei care scriu articolul .
  Felicitări ziariștilor pentru articol asa afla cetățenii cat de penal ai fost in primăria Dranceni.
  Justiția are ultimul cuvânt .

 3. la parnaie cu Pecheanu , clica de consilieri PSD si patronii firmelor cu care s-au incheiat contracte de servicii in defavoarea cetatenilor platitori de taxe .

 4. Daca tot scriti articole ,macar informati-va corect…proiectul este transfontalier…iar valoarea ptr.partea romana a fost de 245000 de euro din care investitii a fost de 225000 de euro…care sau realizat integral…Ce vina are primarul ca managerul de proiect era prietena cu baiatul lui???

  • Scuză-mă ca îți spun, dar dacă pui întrebarea asta înseamnă că ești prea prost/proastă! Dintre toate persoanale care ar fi putut sa conducă acel proiect, fix pe nora-sa a găsit-o? Pe bune? Terenuri date în familie, proiecte conduse în familie, fonduri europene împărțite în familie, și tu te întrebi ce vina are?

  • Are vina ca incasa un salariu degeaba fără sa muncească și habar nu avea ce este cu acel proiect .
   Era trecuta pe statul de plata al PRIMĂRIEI FICTIV.
   De ce nu a trecut fictiv un necăjit de prin comuna dacă tot nu muncea nimic la acel proiect ?
   În concluzie este vorba de hoție în familie ,lăcomie .
   La pușcărie cu ei ca au ras de toți cetățenii comunei .

 5. Cand eram primar toata ziua il trimiteai pe Croitoru sa iti platesc facturi la ziar…pentru ca nu ti le,am platit acu te razbuni…arma prostului…Pe Boureanu l-ai mancat de …… in campania ptr .deputati…in restaurant la Empaire…ai uitat cum plecai cu plasa …Luciane…Exista Dumnezeu si pentru tine..Va veni vremea crestina cand vei plati pentru mizeriile tale…Din cauza asta ti-au plecat cei mai buni ziaristi de la ziar…oamenii mi-au povestit multe …dar intr-o zi se se va face Dreptatea divina…

  • Domnule primar, dacă nu ați mai fost ales în funcție, asta se datorează și presei care în anii care ați condus primăria v-a băgat doar limbi în urechi, laudandu-va peste măsură! Cu astfel de tonomate după dvs, v-ați desprins de realitățile comunei, ați întrat în tot felul de combinații, nu v-ați mai sinchisit sa stați de vorba cu omul de rand. Când veneati la primărie nimeni nu va ajungea la nas, erați din alta lume! Iată ca picajul a fost inevitabil și dureros!

   • Eu am.lasat in urma mea fapte si multe proiecte in derulare..Nici Dumnezeu nu a putut sa multumeasca tot poporul .si nu cred ca cineva v-a reusi aceasta performanta!!

    • Ai lăsat dezastru ,fapte urate,hoție ,jigniri fata de cetățeni .Toate le-ai început și nimic nu ai finalizat dar banii s-au epuizat pentru acele lucrări .Mars la pușcărie idiotule care nu ai lăsat loc de buna ziua de încrezut ce ești.

 6. PENTRU OPINIA PUBLICA DNA MI-A DAT CLASAREA DOSARULUI DIN ANUL 2015….ACTUL ADMINISTRATIV PE CARE L-AM SEMNAT IN 2011 SI CARE ARE PREJUDICIUL ZERO.. CE FAPTA AM INCALCAT…DREPTUL LA MUNCA ESTE GARANTAT PRIN CONSTITUTIE…EU NU AM LUAT NICI UN LEU CUM IA DIRECTORUL DE LA VREMEA NOUA LA ANTIBIOTICE IASI…ACOLO NU E PENAL…SAU CAND INCASEAZA SUME DE LA PRIMIARII PE FELICITARI???SAU CAND SCRIE ARTICOLE DENIGRATOARE PTR.ADVERSARI…ACU DE CE NU SCRIE CUM ACTUALUL PRIMAR ,FIRMA SOTIEI LUI A FACUT AFACERI CU PRIMARIA…ESTE PNL SI CUM SA SCRIE ASA CEVA…LUCIAN???NU MOR CAII CAND VOR BUHAI…POATE AI SA BUHNESTI…DE DORUL MEU PIEDONE???

 7. PENTRU OPINIA PUBLICA DNA MI-A DAT CLASAREA DOSARULUI DIN ANUL 2015….ACTUL ADMINISTRATIV PE CARE L-AM SEMNAT IN 2011 SI CARE ARE PREJUDICIUL ZERO.. CE FAPTA AM INCALCAT…DREPTUL LA MUNCA ESTE GARANTAT PRIN CONSTITUTIE…EU NU AM LUAT NICI UN LEU FUM IA DIRECTORUL DE LA VREMEA NOUA LA ANTIBIOTICE IASI…ACOLO NU E PENAL…SAU CAND INCASEAZA SUME DE LA PRIMIARII PE FELICITARI???SAU CAND SCRIE ARTICOLE DENIGRATOARE PTR.ADVERSARI…ACU DE CE NU SCRIE CUM ACTUALUL PRIMAR ,FIRMA SOTIEI LUI A FACUT AFACERI CU PRIMARIA…ESTE PNL SI CUM SA SCRIE ASA CEVA…LUCIAN???NU MOR CAII CAND VOR BUHAI…POATE AI SA BUHNESTI…DE DORUL MEU PIEDONE???

  • Pentru opinia publica spune adevărul gelucule.
   Nu ti-a dat achitare ai avut norocul că sa prescris fapta asta datorita ca ai avut bani sa duci procesul ani de zile .
   Tu chiar crezi ca cetățenii nu te cunesc ce lepra ești și ca ți-ai bătut joc de banii publici folosindui în scop personal?

 8. Voi nu sunteti judecatori…sa condamnati oamenii…lasati justitia in pace sa isi faca treaba corect…cititi rechizitoriu si ve-ti vedea ca a fost ascultat 8 ani de zile de sri si dna fara mandat din partea judecatorului…acolo e penal??

   • Si daca primesc achitare,mai asteapta ca depun noi probe la instanta..atata timp cat este prejudiciu zero nu ma tem de nimic..Vei vedea ca voi fi achitat ca acolo.judeca trei judecatori…nu ca in prima instanta …unde se fac combinatii.acesta este un dosar politic peste o luna fac 10 ani de cand sunt cercetat,judecat ptr.ca am.semnat un act administrativ..si nimeni din aparatul primariei nu m-a prevenit…cum.ar fi fost corect si legal.

LĂSAȚI UN MESAJ