spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Pedeapsa pentru tatal soferului minor (video)

- Advertisement -

Dosar penal pentru soferul care a lãsat autobuzul cu cãlãtori pe mâna unui copil de 14 ani

DE NEIMAGINAT Constantin Manole, de 60 de ani, un sofer din comuna Iana, angajat la Autotrans Bârlad, Autogara Bârlad a ajuns peste noapte vedetã pe site-urile de stiri si infractor pentru politia rutierã Bârlad. Într-un filmulet postat pe Realitatea TV de un grup de tineri bârlãdeni, apare soferul respectiv în momentul când a lãsat un copil sã conducã autobuzul mai multi kilometri, pe traseul Bârlad-Bogdãnita. În urma cercetãrilor demarate de Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui, s-a descoperit cine este soferul inconstient, în persoana lui Constantin Manole – care a încredintat masina unui minor de 14 ani, George P., copilul concubinei sale, din Zorleni. Ambii protagonisti ai “filmului” postat pe net s-au ales cu dosar penal. În plus, surse din Autogara Bârlad precizeazã cã soferul respectiv a rãmas fãrã serviciu începând de ieri.

Comisarul sef Ioan Vârlan a demarat o anchetã si în aceeasi zi cu aparitia la TV a filmului a fost depistat atât soferul inconstient, cât si copilul de la volan. Este vorba despre Constantin Manole, de 60 de ani, care detine permis de conducere din 1971. Este sofer la Autotrans Bârlad, la autogara din localitate, unde are în locatie de gestiune autobuzul VS 21 STA, care circulã pe toate rutele de lângã Bârlad, pe care Autotrans are licentã. Soferul Manole a fost chemat luni, 1 noiembrie, la Politia Bârlad, Biroul Rutier, unde a fost întrebat de comisarul sef Ioan Vârlan si comisarul Costicã Fânaru (seful Biroului Rutier Bârlad), despre fapta comisã. «Soferul a precizat cã filmul este vechi si cã aceste lucruri s-au întâmplat acum mai bine de un an, însã nu este o scuzã pentru cele întâmplate. A recunoscut cã l-a lãsat pe copilul concubinei sale, care este din Zorleni, sã conducã autobuzul, în care se aflau circa sapte – opt cãlãtori, aproape 1,5 kilometri si cã el a stat lângã copil, ca sã-l ajute sã schimbe vitezele, cã acesta nu se pricepea prea bine ( ??!!). A fost chemat si copilul, care a recunoscut cã a condus autobuzul. Celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de încredintare a unei masini unei persoane fãrã permis de conducere si conducere a unei masini pe drumurile publice, fãrã detinerea permisului de conducere. Dosarul a si fost trimis la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Soferul riscã, în functie de decizia judecãtorului, în cazul în care procurorul decide trimiterea lui în judecatã, sã rãmânã fãrã permis, acesta putând fi anulat sau suspendat », a precizat comisarul sef Ioan Vârlan.

Spirit de turmã

Pentru a vedea si mãsurile administrative luate de conducerea Autotrans Bârlad, am înceract ieri sã gãsim atât soferul în cauzã, pe Constantin Manole, cât si pe seful institutiei mentionate. Ieri dimineatã în Autogara Bârlad soferii care au contracte cu Autotrans-ul din localitate erau ciorchine într-un birou, discutând pe marginea pãtaniei colegului Contantin Manole. Întrebati dacã acesta este la muncã, am fost «informati» cã soferul Manole este la pensie de mai bine de un an, iar filmul de pe net este la fel de vechi. «Omul este la pensie de anul trecut si filmul este din septembrie anul trecut. Nu mai este la noi de mult….”, s-au grãbit sã scape de ziaristi soferii din Autogara Bârlad, inclusiv seful autogãrii, dând dovadã de un spirit de turmã specific celor care încalcã legea. Nici chiar Gabriel Trocinescu, directorul Autotrans Bârlad, n-a avut vreo reactie ieri, nefiind de gãsit si nerãspunzând la niciun telefon, pentru a ne confirma mãsurile luate împotriva celui care a pus în pericol viata pasagerilor sãi. Surse din cadrul Autogãrii Bârlad ne-au “soptit” totusi cã soferul, “pensionarul” Constantin Manole, a fost trimis acasã definitiv de sefii sãi, incidentul prezentat de noi fiind “picãtura” care a umplut paharul. Asta pentru cã acum câtiva ani, acelasi sofer a fost prins conducând acelasi autobuz în care se aflau pasageri, sub influenta alcoolului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.