spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Penitenciarul Vaslui face angajări din sursă externă. Nu e nevoie de studii superioare

spot_imgspot_img
- Advertisement -
ANGAJĂRI… Penitenciarul Vaslui caută agenți operativi. Sunt cinci posturi scoase la concurs și este suficientă diploma de Bac.

LOCURI DE MUNCĂ… Penitenciarul Vaslui scoate la concurs cinci posturi de agent operativ. Nu e nevoie de studii superioare, ci doar de liceu absolvit cu diplomă de BAC. Cei care vor să se înscrie, trebuie să își depună dosarele până pe data de 28 aprilie, inclusiv, ora 15:00. Candidații vor fi testați în cadrul a patru probe: proba sportivă pentru evaluarea performanței fizice, proba practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului, interviul și proba scrisă pentru examinarea cunoștințelor specifice postului. Înainte de prima probă, candidații vor susține testarea psihologică, conform programărilor stabilite de către Serviciul Psihologia Personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Vasluienii care vor să se înscrie la concurs trebuie să îndeplinească următoarele condiții: au 18 ani împliniți, capacitate deplină de exercițiu și sunt apți din punct de vedere medical și psihologic pentru îndeplinirea funcției; nu au antecedente penale sau nu sunt în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; îndeplinesc condițiile specifice postului; nu le-au încetat raporturile de serviciu dintr-o funcție publică, din motive disciplinare, în ultimii cinci ani; au un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist de penitenciare, aspect verificat ulterior desfășurării probelor de concurs, conform Anexei 2 la O.M.J. nr. 3065/C/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Ce atribuții are agentul operativ?

Agentul operativ este cel care execută paza și apărarea locului de deținere conform îndatoririlor specifice ale postului, având asupra sa armamentul, muniția și mijloacele de legătură și imobilizare cu care a fost dotat. Printre sarcinile de serviciu ale acestuia se numără: “să interzică încercările de escaladare a gardurilor împrejmuitoare de către persoanele private de libertate sau alte persoane; să cunoască și să respecte prevederile legale privind uzul de armă; să someze și să oprească persoanele necunoscute care intră sau ies în sau din zona stabilită conform îndatoririlor specifice ale postului, efectuând, dacă este cazul, uz de armă; să intensifice observarea și supravegherea către interiorul locului de deținere pe timpul desfășurării apelului persoanelor private de libertate sau a altor activități desfășurate cu acestea în apropierea postului, pentru a fi în măsură să acționeze în cazul încercărilor acestora de a se sustrage de la regimul executării pedepsei privative de libertate; să verifice documentele de legitimare a personalului la intrarea și ieșirea în și din locul de deținere”, se arată în descrierea postului de agent operativ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Fără pile, sau o șpagă consistenta la sefutu nu ai nicio șansă….chiar dacă la prima vedere pare ca primeste orice prostan/ca ….asa este peste tot…de ani de zile se zice unde si cui trebuie să dai….ce salariu ai obține? 5000 de euro….o șpagă de început.tii recuperezi pe parcurs….asa spun toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.