spot_imgspot_img
26 C
Vaslui
29-sept.-2023

Pentru o lingurã de mâncare

- Advertisement -

Ajutoare pentru saracii orasului

CUMPLIT DE GREU Sãrãcia este starea cu care, de ani de zile, se confruntã foarte multi bârlãdeni. Zilnic 100 de oameni, copii si adulti, invadeazã curtea Cantinei de Ajutor Social din subordinea Primãriei Bârlad. Cu sufertasele gata pregãtite, ei asteaptã sã ia mâncarea, care este de numai 6 lei/persoanã/zi. Pentru Sãrbãtorile de Iarnã, seful Cantinei de Ajutor Social, Constantin Maftei, le pregãteste din putinii bani alocati, pachete de mâncare cu carne de porc, carne de pui, dulciuri si rãcoritoare. De la Primãria Bârlad se vor aloca ajutoare de urgentã pentru alti 1000 de sãraci din Bârlad: asistati social, pensionari, cazuri sociale grave etc.

Dacã vrei sã vezi sãrãcie cruntã trebuie doar sã dai o fugã la Cantina de Ajutor Social din Bârlad, unde puzderia de sãraci cu gãletuse si borcane se îmbulzesc si-si asteaptã nerãbdãtori rândul la usa din spate. Unicul subiect de conversatie este mâncarea, care este din ce în ce mai putinã. Chiar si portiile întregi sunt neîndestulãtoare pentru ei, pentru cã doar cu 6 lei/zi/persoanã, mâncarea nu poate fi destulã. “Nu pot spune cã mâncarea este rea. Numai cã le dãm câte putin. Ce poti sã le dai cu 6 lei pe zi? ” a spus Constantin Maftei, seful Cantinei de Ajutor Social din Bârlad. El ne-a mai precizat cã cei 100 de sãraci, care serversc zilnic hranã caldã de aici, vor primi de Crãciun si Anul Nou, pentru perioada 24 decembrie – 3 ianuarie, pachete cu alimente mai consistente : carne de porc, de pui, de vitã, fructe de sezon (banane, portocale) si dulciuri pentru Pomul de Iarnã. Fiecare pachet va fi în valoare de 90 de lei/persoanã.

Alti 1000 de sãraci vor primi câte 25 de lei de sãrbãtori

Primãria municipiului Bârlad a decis ca de Sãrbãtorile de Iarnã sã aloce din bugetul local, ca ajutoare de urgentã câte 25 lei/persoanã, pentru încã 1000 de sãraci din municipiul Bârlad. “Vor fi cuprinsi aici asistatii social, pensionarii care au pensii mici si care vor fi propusi de Sindicatul Pensionarilor din Bârlad, nevãzãtorii, persoanele infectate cu HIV/SIDA, care fac parte din Organizatiile nonguvernamentale din Bârlad, precum si peste 150 de cazuri sociale din Bârlad, care au venit la audientele primarului de-a lungul anului si care au venituri mai mult decât modeste”, a precizat jurista Liliana Platon, directoarea Directiei de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei municipiului Bârlad. “S-a luat aceastã decizie deoarece au fost date alimente îndestulãtoare de la Uniunea Europeanã, ca ajutoare, asa cã un bãnut este binevenit pentru cei care nu au ce sã punã pe masã de sãbãtori. Toti cei care vor primi bani ca ajutor de urgentã, conform legii, trebuie sã justifice cheltuirea lor pe alimentele ce le vor cumpãra, aducând bonurile sau facturile de la magazine”, a mai precizat Liliana Platon .

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.