Percheziţie la spital, contabilă reţinută pentru şpăgi la angajare. Cât costa un post

Procurorii au efectuat mai multe percheziţii, una fiind la Spitalul Roman, o contabilă fiind reţinută pentru că ar fi pretins şpăgi în schimbul obţinerii unui post   Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost „vizitat“ de cadrele Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice de la Poliţia Neamţ şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal, care fac cercetări într-un dosar de corupţie, vizată fiind activitatea oneroasă a unei angajate a unităţii sanitare, ce ar fi pretins sume în euro în schimbul facilitării de angajări în sistemul sanitar.

Ieri, 16 martie 2021, au fost efectuate o percheziţie la Spitalul de Urgenţă Roman, ţinta fiind biroul unei salariate, Mihaela Caraiman, care este încadrată la Serviciului financiar-contabil, altă descindere având loc şi la domiciliul acesteia.

Probe care ar putea stabili comiterea unei fapte penale au fost căutate şi în cele două maşini ale acuzatei. Contabila este cercetată pentru o infracţiune de corupţie, trafic de influenţă, dar ar mai fi vorba şi despre înşelăciune, cu patru acte materiale de acest gen.

Din primele date ale anchetei a rezultat faptul că Mihaela Caraiman ar fi pretins sume cuprinse între 1.000 şi 1.500 de euro de la persoane care doreau să se angajeze la Spitalul Municipal Roman. În schimbul banilor, aceasta promitea obţinerea postului, susţinând că are trecere la cine trebuie din comisiile de concur. Infracţiunile menţionate ar fi avut loc în perioada anilor 2019 – 2020, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de euro şi urmează ca cercetările să stabilească dacă mai sunt şi alte fapte.

A fost făcută propunere de arestare preventivă

Mihaela Caraiman, care lucrează de mai bine de 25 de ani la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, a fost reţinută ieri seară, pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi după-amiază urma să fie prezentată Trubunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, pentru acuzaţiile de trafic de influenţă şi înşelăciune.    „A fost vorba, într-adevăr, de o descindere la Spitalul Municipal Roman, făcută de organele de anchetă, care vizeaază o angajată, dar această descindere nu are legătură cu instituţia. Cum salariata lucra în spital s-a făcut o percheziţie şi în biroul acesteia. Precizăm că nu au fost ridicate din biroul angajatei noastre nici un fel de documente ce ţin de activitatea ei la unitatea sanitară“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ şi Roman, Andreea Trifan, purtător de cuvânt al spitalului.

Citeste mai mult: adev.ro/qq4558
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ