Pericol maxim de scenariu roșu la Iași! Toate școlile și liceele din Iași sunt la un pas de închidere de săptămâna viitoare din cauza pandemiei COVID-19!

La un pas de scenariu roșu în sistemul de învățământ din orașul Iași! Numărul uriaș de infecții cu COVID-19 la elevi și profesori riscă să ducă la închiderea școlilor și a liceelor. Asta ar însemna ca toate orele să aibă loc exclusiv on-line. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line! Astfel, având în vedere trendul crescător al infecțiilor, cel mai probabil săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru

Școlile, la un pas de cursuri on-line în totalitate. În Municipiul Iași ar putea fi impuse restricții majore în plină pandemie COVID-19. Numărul mare de cazuri de infecție cu virsusul SARS-Cov-2 de la nivelul orașului poate duce la restricții generale. Autoritățile iau în calcul ca toate cursurile școlare să se țină doar în sistem on-line. Într-un astfel de scenariu se va ajunge la restricționarea accesului dinspre și înspre Municipiul Iași. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line! Astfel, având în vedere trendul crescător al infecțiilor, cel mai probabil săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru.

Deja, peste zece unități de învățământ sunt pe scenariu roșu, iar altele au anumite clase care nu mai fac cursuri fizic. Zeci de preșcolari, școlari, elevi și liceeni sunt infectați. Și în rândul părinților, respectiv al profesorilor situația este similară. Mai mult, la Iași s-a închis și primul mare colegiu din cauza COVID-19. Asta s-a întâmplat la finalul lunii trecute, la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”.

 …https://www.bzi.ro/pericol-maxim-de-scenariu-rosu-la-iasi-toate-scolile-si-liceele-din-iasi-sunt-la-un-pas-de-inchidere-de-saptamana-viitoare-din-cauza-pandemiei-covid-19-4046361?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ