15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Perioadã proastã pentru visteria Primãriei Vaslui

- Advertisement -

În perioada lunilor de varã încasãrile la bugetul local au scãzut drastic. Cu aceeasi situatie se confruntã si asociatiile de proprietari, în ciuda facturilor mici, încasãrile au uitat sã aparã.

În lunile de varã, Primãriei municipiului Vaslui nu-i merge deoc bine la capitolul încasãri pentru bugetul local. Se pare cã de vinã este plecarea vasluienilor în vacantã. Reprezentantii primãriei sustin ca marea majoritate a sumelor care se varsã în aceastã perioadã în bugetul local se datoreazã românilor veniti din strãinatate în concediu. „Stranierii” îsi mai fac un buletin, mai plãtesc un impozit si uite asa se mai adunã câte un bãnut în visteria primãriei.” În aceastã perioadã nu suntem deloc multumiti de ritmul de încasare, dar, în general, iulie-august este o perioada destul de proastã, este perioada concediilor când lumea nu stã pe acasã si nu îsi gãseste timp, sã treacã pe la ghisee sã-si plãteascã contributiile la bugetul local, desi dupã cum stiti Primãria municipiului Vaslui nu se opreste în aceastã perioadã din activitate, investitiile si implicit cheltuielile continuã pe toate capitolele. În septembrie lumea revine din concedii si asta se simte în general si la caserii. Pentru aceastã perioadã noi ne punem speranta pe vasluienii plecati la muncã în strãinatate care se întorc acasã în concedii si care au datorii de onorat”, a declarat Eugen Bot, seful Serviciului Financiar din cadrul Primãriei Vaslui.

În pofida costurilor mai mici, nici întretinerea nu se plãteste

Situtia stã la fel de prost si pentru asociatiile de proprietari. În lunile de vara vasluienii au cam uitat sã treacã pragul caseriilor pentru plata facturilor pentru utilitati. Marea majoritate a administratorilor aproximeazã cã nivelul încasãrilor abia atinge jumãtatea sumelor pe care le încasau în aceeasi perioadã a anilor anteriori, se pare cã salvarea lor si de data aceasta stã în dezvoltatul simt civic al pensionarilor ” Chiar dacã acum, pe timp de varã facturile sunt mai mici, datoriile la asociatie se mentin, sau cresc. Ne asteptãm ca, odatã cu încãzirea vremii, gradul de încasare sã creascã, oamenii sã-si mai achite din datoriile restante si sã plãteascã facturile la zi, dar acest lucru nu se întâmplã, probabil multi neglijeaza plata la asociatie tocmai pentru cã facturile sunt mici si prefereã sã amâne pentru a face altceva cu banii. Cei mai constiinciosi sunt în continuare pensionarii si au mai început sã mai vinã câte, unul, doi din cei care stau un an întreg plecati în strãinãtate”, a declarat Ioan Popa, administraror de asociatie proprietari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.