24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Pesedistii blocheazã investitiile Bârladului!

- Advertisement -

Bãtãlia de la Cacaina, ziua a doua!

LUPTE CRÂNCENE Dupã ce miercuri, primarul Consantinescu a acuzat pe fatã cuplul Solomon – Petcu de ilegalitãti flagrante, ieri toti consilierii PSD au absentat de la sedinta CLM Bârlad

Primarul Constantinescu a precizat ieri care este pozitia sa fatã de consilierii PSD Bârlad, care nu au votat rectificarea bugetului local pentru trimestrul IV. Alãturi de el au stat functionarii primãriei, sefii de servicii si directorul Constantin Ciobanu. Ei au confirmat cã asupra lor se fac presiuni pentru a semna alocarea a 10 miliarde de lei vechi la Spitalul de Urgentã Bârlad, dar cã documentele care le sunt aduse nu sunt în regulã. Se confirmã faptul cã, la acest spital, lucrurile nu sunt în regulã, privind folosirea finantãrii. Se pare cã deturnarea de fonduri este realã si va face obiectul unei anchete a Corpului de Control al Primului Ministru. Atât primarul Bârladului cât si senatorul PDL Vasile Pintilie, care a sustinut si el o conferintã de presã ieri, someazã consilierii PSD din cadrul CLM Bârlad sã nu împiedice desfãsurarea investitiilor în municipiul Bârlad si sã actioneze în beneficiul bârlãdenilor care i-au ales. Ca rãspuns la solicitãrile primarului si ale senatorului Pintilie, cei 15 consilieri bârlãdeni ai PSD au lipsit în masã de la sedinta de îndatã a CLM Bârlad, convocatã de primarul Constantinescu, astfel cã Bârladul la aceastã orã nu are buget cu care sã lucreze pentru finalizarea unor obiective de investitii foarte importante pentru localitate!

Scandalul dintre primarul Constantin Constantinescu si viceprimarul Traian Petcu ia o amploare nebãnuitã si afecteazã grav bunul mers al vietii bârlãdenilor. Dupã ce în sedinta ordinarã a CLM Bârlad, de pe 31 august, consilierii PSD nu au aprobat rectificarea de buget pentru Trimestrul IV al acestui an, ieri, când a fost convocatã sedintã de îndatã pentru aprobarea rectificãrii, fãrã de care nu se poate lucra cu programul de investitii, toti cei 15 consilieri locali ai PSD Bârlad au absentat. Nemultumirea consilierilor PSD a pornit de la faptul cã nu s-au alocat bani suficienti pentru capitolul culturã, noua presedintã a Comisiei de Culturã solicitând mai multi bani pentru manifestãrile culturale si, dacã se poate, nealocarea de fonduri pentru „chiolhanuri” – gen Sãrbãtoarea Toamnei sau sãrbãtorirea pensionarilor care fac 50 de ani de cãsãtorie sau festivitãtile pentru sãrbãtorile de Crãciun si Anul Nou. Ideea reducerii acestor „chiolhanuri” este de fapt a deputatului Adrian Solomon, care a si spus-o, fiind prezent la sedinta CLM Bârlad, pe care a si condus-o „din umbrã” prin viceprimarul Traian Petcu, presedintele de sedintã. Blocând rectificarea bugetarã, consilierii PSD au blocat finantarea unor lucrãri foarte importante pentru scolile si grãdinitele bârlãdene, aflate în prag de deschidere a anului scolar precum si alte investitii ca modernizarea Grãdinii Zoo, finalizarea refacerii Parcului Teatrului V.I.Popa etc.

„Este o situatie ineditã, cu care ne întâlnim pentru prima oarã”

„Nu ne-am mai întâlnit cu asa ceva pânã acum, asa cã nu înteleg ce vor, pentru cã nu trebuiau sã respingã acest proiect, ci doar sã spunã unde vor sã fie dati banii si sã discutãm. Desi li s-a cerut sã spunã, ei nu au fãcut-o si de aceea voi convoca dupã amiazã o sedintã de îndatã pentru a le prezenta noua variantã a rectificãrii de buget, fãrã a avea nici un ban pentru culturã alocat, deoarece nu stim ce vor si unde vor sã le alocãm. Sunt circa 13 miliarde de lei pe care noi i-am corectat peste suma prognozatã si trebuie sã-i împãrtim dupã cum putem ca sã realizãm ce doresc bârlãdenii care ne-au ales”, a spus primarul Constantin Constantinescu. Numai cã, la sedinta de îndatã, care a fost la orele 16.00, nu au venit decât consilierii PDL (trei) si PNL (trei), cei 15 PSD-isti

fiind absenti. Primarul Constantinescu s-a trezit singur si fãrã sustinerea consilierilor partidului sãu, care la comanda sefului lor de partid, Adrian Solomon, au lipsit de la sedinta de îndatã, lãsând Bârladul fãrã buget si fãrã posibiliatea de face investitii. „Voi pune pe un panou la intrarea în Primãrie pozele consilierilor PSD, numãrul de telefon si cine sunt cei care au blocat bugetul si lucrãrile pentru Bârlad” a spus primarul Constantin Constantinescu.

„Se pare cã este vorba de o deturnare de fonduri la spitalul bârlãdean”

Primarul bârlãdean a adus în discutie mândria pentru înfiintarea Centrului Olimpic de Rugby pentru juniori la Bârlad si, la solicitarea Federatiei Române de Rugby, Stadionul Municipal de la Fepa a fost dat spre folosintã rugbystilor. Faptul cã PSD Bârlad nu si-a mai putut defãsura aici o competitie de fotbal „Cupa Cartierelor”, pentru cã atât hotelul de la stadion cât si terenul au intrat în reparatii, a stârnit furia deputatului Solomon, presedintele PSD Bârlad si astfel acesta a început sã blocheze prin consilierii locali PSD, care au directivã de la partid, orice investitie în Bârlad. Mai mult, primarul Constantin Constantinescu a recunoscut cã la Spitalul de Urgentã „este o problemã mai delicatã, ceva legat de o deturnare de fonduri”. „Functionarii primãriei, care sunt de decizie în acest caz, nu sunt dispusi sã semneze referatele legate de suma bãnuitã a fi deturnatã, dorind sã se protejeze atât pe ei cât si pe domnul director Viorel Petcu, si sunt discutii referitor la acest lucru. Eu nu pot sã-i oblig pe oamenii acestia sã semeneze ceea ce nu este în regulã. Ceva acolo este putred, iar pentru a face regulã probabil cã vor interveni organele abilitate, fie DNA-ul, fie Corpul de Control al Primului Ministru. Acolo la spital nu au putut fi elucidate niste alocãri de fonduri, date în conditii ilegale, la prima vedere fiind o deturnare de fonduri, adicã fondurile venite de la guvern au fost alocate în altã parte si suma respectivã se doreste a fi acoperitã de la bugetul local. De aceea, domnul director Petcu îl înteleg, a fãcut apel la …. mã rog, la banii pe care trebuie sã-i dãm de la buget, dar cum lucrurile nu sunt în regulã si asta vã poate confirma inginerul Mihai Vicol noi mai asteptãm sã ni se aducã actele cerute, ori ca cei sesizati de noi (DNA si Corpul de Contrul al Primului Ministru) pe care eu i-am chemat ca sã arbitreze acest diferent…vor stabili cu exactitate”, a spus primarul Constantinescu.

Senatorul Vasile Pintilie someazã consilierii sã nu blocheze investitiile în Bârlad!

În cadrul unei conferinte de presã sustinutã ieri la sediul PDL Bârlad, senatorul Vasile Pintilie, presedintele acestei formatiuni politice, a cerut vehement consilierilor PSD din cadrul CLM Bârlad sã-si respecte alegãtorii si sã nu le blocheze bârlãdenilor investitiile guvernamentale, prin respingerea proiectelor de hotãrâre privind cofinantarea proiectelor importante. „Toti factorii politici din oras trebuie sã se implice pentru ridicarea nivelului de trai al alegãtorilor lor. Eu sunt cu totul de acord cu pozitia pe care o are domnul primar Constantinescu în acest moment. Un primar nu trebuie sã facã politicã, ci trebuie sã facã politica cetãtenilor care l-au ales. Din acest punct de vedere pozitia sa este cea corectã. Dacã cei de la PSD, mã refer la consilierii locali în frunte cu Solomon, vor sã facã politica partidului, adicã a PSD-ului la Bârlad si sã împiedice investitiile si proiectele pentru Bârlad, nu au decât, dar este o politicã proastã asta. Stiu cum gândesc ei si stiu cum au procedat în decursul timpului; nu doresc sã se facã nimic, dacã nu sunt implicati ei! Proiectul de la spital, în care eu m-am implicat foarte mult, pentru cã datoritã mie au venit aceste fonduri aici si datoritã implicãrii politice chiar si a lui Solomon acest proiect a luat o altã întorsãturã. S-a fãcut un supliment de investitie acolo….si pentru asta existã o sesizare la Corpul de Contrul al Primului Ministru, pentru a fi verificatã aceastã investitie. Vreau sã fac un apel pentru PSD-ul condus de Solomon: sã nu mai împiedice derularea investitiilor în municipiul Bârlad. Asta se întâmplã când dai putere cui nu trebuie! Acum iese la suprafatã exact modul lor de comportament si mentalitatea lor de a face politicã, de cum se dezvoltã un oras si modalitãtile politice de a lucra cu alte partide si structuri. Consilierii PSD trãiesc tot în Bârlad si le reamintesc cã bârlãdenii i-au ales în fruntea lor nu sã facã politicã timp de patru ani! Politicã se face cu o lunã de zile înainte de alegeri, în rest se face administratie pentru cetãteni, ne ocupãm de investitii si de finantarea proiectelor noastre” a spus senatorul Vasile Pintilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.