23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

LASUL (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Pesedistii vasluieni, abandonati de Ponta! (foto, video)

TRAGEDIE Mobilizare exemplarã în rândul pesedistilor vasluieni. Primarii au primit ordin de la sefii de la judet sã vinã cu cei mai devotati membri la Bârlad sau la Vaslui. Victor Ponta trebuia omagiat în dubla sa vizitã din Bârlad si Vaslui. La Bârlad a fost programata inaugurarea cinematografului iar la Vaslui inaugurarea spitalului judetean si a pietei centrale! Ambele manifestãri au avut loc, dar fãrã prezenta mult-iubitului conducãtor Victor Viorel Ponta!

Ponta, fugãrit de bârlãdeni!

LASUL Victor Ponta, premierul României si presedintele PSD, n-a avut curaj sã vinã în Bârlad, unde era asteptat de peste 1000 de bârlãdeni, majoritatea PSD. Din nefericire pentru Ponta si oficialitãtile locale si judetene prezente în pãr la Bârlad, la inaugurarea cinematografului au venit si câtiva membri ai Miscãrii de Rezistentã Pungesti, în jurul cãrora s-au adunat mai multi bârlãdeni nemultumiti de guvernarea Ponta, care au huiduit copios si au scandat împotriva gazelor de sist, a guvernului si a lui Victor Ponta. PSD si-a adus o întreagã armatã de membri (în jur de 500) si cam 250 de jandarmi, care au izolat protestatarii, însã vocile acestora erau cât se poate de clare: “Huo, Ponta!”, “Huo, Solomon!”, “Huo, Buzatu!”, “Mincinosii!”, “Hotii!” etc. Anuntat de servicile speciale cã la Bârlad primirea nu este tocmai favorabilã, Victor Ponta a decis sã nu mai vinã si astfel cã panglica la cinematograf a fost tãiatã de primarul Constantin Constantinescu si de presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, în huiduielile copioase ale bârlãdenilor furiosi.

Ziua de 13 octombrie i-a adus ghinion premierului Ponta, care a crezut cã vine la Bârlad unde va fi asteptat cu bratele deschise! S-a înselat amarnic, întrucât bârlãdenii, sãtui de minciunile primarului Constantin Constantinescu, ale deputatului Adrian Solomon, ale PSD-ului în general si furiosi cã Ponta a dat undã verde explorãrii si exploatãrii gazelor de sist în perimetrul Bârlad, acestia i-au pregãtit, alãturi de Miscarea de Rezistentã din Pungesti, o primire specialã: au împroscat panourile electorale cu materii fecale si vopsea, i-au dat foc la un panou imens si i-au mâzgălit chipul de pe afisele stradale. Auzind cã autoritãtile locale, în special deputatul Adrian Solomon, care este directorul de campanie al PSD pe judetul Vaslui, i-au pregãtit lui Victor Ponta o primire specialã, unde se anunta si inaugurarea Cinematografului 3D “Victoria” proaspãt reconstruit din temelii cu bani împrumutati de municipalitate (adicã de bârlãdeni) din bancã, mai multi localnici furiosi s-au decis si ei sã protesteze. “Cum sã taie el panglica la cinematograf? Dar ce, el a bãgat vreun ban acolo? A dat guvernul bani sau el din buzunar? Noi trebuie sã-l inaugurãm, cã plãtim 25 de ani de acum încolo la bancã ratele, din bugetul local. Sã vinã el si sã-i spunem cã-l asteptãm sã taie panglica la soseaua de centurã, cã ne-a mintit de 24 de ani încontinuu”, a spus Virgil Nechita, unul dintre bârlãdenii care asteptau în fata cinematografului venirea lui Ponta.

Mobilizare … la jandarmi!

În jurul orelor 15.00, în fata cinematografului s-au adunat membrii Miscãrii de Rezistentã Pungesti, iar în jurul lor au venit mai multi bârlãdeni nemultumiti. Aveau cu totii pancarte cu sloganuri împotriva lui Ponta. Deputatul Adrian Solomon a avut curajul sã le cearã sã plece, însã a fost efectiv fugãrit: “Du-te acasã, trãdãtorule, hotule!” . La fel a pãtit si Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui si al PSD Vaslui, care a coborât între protestatarii din fata cinematografului, iar acestia l-au înconjurat si i-au spus nemultumirile… destul de tare, astfel cã Buzatu a fost scos cu jandarmii din multimea furioasã. La inaugurarea respectivã au venit toti capii politiei din Bârlad si Vaslui, ai Jandarmeriei, ai IJSU Vaslui, prefectul judetului Andrei Puicã, subprefectul, presedintele PSD si al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Orice aparitie a lor era taxatã de bârlãdeni cu huiduieli, care, desi acoperiti de membri PSD pusi anume sã strige pro PSD si Ponta, nu s-au lãsat intimidati si au strigat din toti rãrunchii. Asa cã au venit peste 250 de jandarmi, care au format un cordon, asigurând un culoar pentru ca Ponta sã treacã linistit spre eveniment: tãiatul panglicii! Dar, surprizã: jandarmii strigau sã facã liniste … la membrii PSD, ca sã se audã deci mai bine corul de huiduieli! Vãzând situatia tensionatã de la Bârlad, cel mai probabil serviciile secrete l-au informat pe Victor Ponta cã nu este tocmai un climat favorabil la Bârlad, astfel cã acesta a decis sã nu mai vinã. Au tãiat panglica la cinematograf primarul Constantin Constantinescu si Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, care s-au adresat multimii de PSD-isti într-un cor de huiduieli! Dupã ce au vizitat toti cei veniti (membri PSD evident) cinematograful, oficiali vasluieni, în frunte cu Buzatu, deputatii Solomon si Birchall, au plecat în trombã la Vaslui pentru a se întâlni acolo cu Victor Ponta, la inaugurarea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Singur si trist, cu haina pe brat, primarul Titi Constantinescu a plecat gânditor spre Primãrie, fãrã ca niciun bârlãdean sã-l bage în seamã, gândindu-se cã, în sfârsit, barometrul electoral al PSD-ului la Bârlad a scãzut destul cât sã stârneascã îngrijorare în rândul baronilor locali!

VASLUI: Cronica unei inaugurãri esuate: Ponta a “ratat” spitalul de 13 milioane de euro!

ESEC Premierul Victor Ponta nu si-a fãcut aparitia la Spitalul Judetean, ieri dupã-amiazã, desi era asteptat la inaugurarea oficialã a celui mare spital din judet, modernizat cu fonduri de la Uniunea Europeanã. Pânã la urmã, dupã vreo jumãtate de orã de zvonuri si disperare, când sefii pesedisti s-au convins cã Ponta nu mai ajunge, s-a trecut la tãierea panglicii. Nu au lipsit de la eveniment coana preoteasã de la Osesti, prof. dr. Ramona Mocanu – care este legãtura între Biblioteca judeteanã si Spital? -, directorii de deconcentrate, cu mic, cu mare, sefii Consiliului Judetean, dar si unele personaje venite de la Bucuresti cu masini cu girofare, despre care nimeni nu a putut spune ce rol joacã la inaugurare. Vasile Mihalachi, cel care este cu un pas în afara functiei de vicepresedinte al Consiliului Judetean, s-a bãtut sã punã mâna pe o bucatã de panglicã, dupã inaugurarea oficialã. “Uãi, aici este munca mea”, a spus Mihalachi, destul de ofuscat de faptul cã nu a fost chemat în fatã. Jandarmii si politistii adusi sã-l pãzeascã pe fantomaticul Ponta s-au risipit ca potârnichile, când au auzit cã seful Guvernului nu ajunge la deschiderea spitalului.

Doamnele cu state vechi în PSD au venit întolite cu costumele cele mai bune la întâlnirea cu Ponta, de la Spitalul Judetean. Domnii directori sau sefi din Consiliul Judetean au ajuns si ei la patru ace, sperând cã vor sta în apropierea premierului. O întâlnire inexistentã, pânã la urmã, însã cineva trebuia sã salveze aparentele. Pânã si prefectul Puicã a simtit nevoia sã arate premierului cât de loial este PSD-ului, asa cã si-a pus ditamai cravata rosie… La ora 16.30, în parcarea de la Spitalul Judetean de Urgentã bãtea vântul. Agentii de pazã “eliminaserã” toate masinile, pentru a face loc coloanei oficiale. Doar o masinã de la Politia Rutierã si, ulterior, douã masini de jandarmi asteptau linistite sosirea “printului”. “Nu mai vine Ponta. E la Roman, nu mai ajunge la Vaslui”. Un zvon care s-a rãspândit cu repeziciune printre pesedistii adunati în curtea Spitalului Judetean. Unele s-au uitat mirate la costume si si-au spus: “Pentru cine, oare, m-am îmbrãcat atât de frumos, dacã nu mai vine Ponta? Am mai fost si la coafor…”. Deziluzia a trecut repede, când a sosit presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu. “Haideti sã tãiem panglica”, a spus Buzatu, privind spre managerul SJU, Ana Rinder, care nu întelegea de ce Ponta nu mai ajunge la Vaslui.

Bãtaie pe panglici: Mihalachi, învingãtor!

Cu mic, cu mare – a se citi sefii mai mari sau mai mici din spital sau de pe la deconcentrate – musafirii au fãcut un cerc în jurul panglicii inaugurale, pusã special pentru acest eveniment la usa principalã, cea dinspre birourile administratiei. “Un spital care aratã încântãtor si pentru care ne-am strãduit sã asigurãm tot ce este nevoie. A fost un drum lung, însã meritã felicitãri echipele care au fãcut proiectarea acestei unitãti, constructorii care au fãcut modernizarea si reabilitarea, toti cei care s-au implicat în acest proiect”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean. La momentul tãierii panglicii, Buzatu a fost mirat de numãrul de “unelte tãietoare” pe care gazdele le-au pregãtit pentru premier si ceilalti musafiri. “Multi tãietori, multi foarfeci!”, a glumit seful CJ Vaslui, în timp ce tãia panglica tricolorã. Printre cei care s-au repezit sã taie o bucatã de panglicã a fost si vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi. “Uãi, asta e munca mea, e proiectul meu”, a spus Mihalachi, care pãrea destul de ofuscat cã nu a fost invitat în fatã, mai ales cã proiectul de modernizare a început în timpul mandatului sãu, prin 2008. Vizita prin spital a decurs destul de repede. S-au vizitat primele douã etaje, dupã care musafirii au fost invitati la clubul spitalului, la ultimul etaj al clãdirii. “Suntem la un moment extrem de important pentru noi toti. Investitiile în sãnãtate sunt extrem de necesare într-o zonã ca a noastrã, unde sunt cunoscute problemele de sãnãtate ale populatiei. Este un proiect la care au lucrat foarte multi oameni, dar nu ne oprim aici. Avem nevoie de sprijinul Prefecturii, Consiliului Judetean, Ministerului Sãnãtãtii sau Agentiei de Dezvoltare Nord-Est, pentru proiectele noastre de viitor”, a spus Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgentã. “Investitia de la Vaslui este una din cele mai mari din zona de Nord-Est a României, alãturi de modernizarea si echiparea Spitalului Judetean de la Botosani”, a spus Constantin Apostol, directorul general ARDNE Piatra Neamt. Datele tehnice ale investitiei inaugurate ieri aratã cã s-au cheltuit 13 milioane de euro pentru modernizarea si dotarea acestui spital, din care în jur de 300.000 de euro a fost contributia Consiliului Judetean. De conditiile europene din Spitalul Judetean de Urgentã vor beneficia cei 37.000 de pacienti care se adreseazã anual celui mai mare spital din judet, dar si cei 116 medici si aproape 500 de asistenti medicali. De altfel, Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean, a avut o reactie destul de ciudatã, care a pus în încurcãturã pe multã lume, când a fost invitat sã ia cuvântul. “Cei care intrã aici sã se steargã pe picioare de 100 de ori, sã punã mâna usor pe clantã si când pleacã acasã sã plece cu satisfactia cã au lãsat acest spital asa cum l-au gãsit. Am sã mai trec pe aici, nu mi-am spus încã ultimul cuvânt, dar sper sã nu ajung aici ca pacient”, a spus Mihalachi, în timp ce medicii din spital se foiau în scaune.

Bãnicioiu, tu ce cauti la Vaslui?

Dupã principiul “Dacã nu vine Ponta, trimitem un licurici”, cei de la Guvern s-au gândit sã trimitã un ministru. Nicolae Bãnicioiu, ministrul Sãnãtãtii, a respectat “traditia” premierului si a întârziat la întâlnirea de la Spitalul Judetean de Urgentã aproape o orã. “Vine de la Bacãu”, a încercat sã-l scuze managerul Ana Rinder. În jurul orei 18.00, ministrul a “aterizat” la spitalul din Vaslui, destul de încurcat. “Vã ofer, domnule ministru, placheta omagialã”, a spus managerul SJU. Usor încurcat, ministrul s-a ridicat din scaun. “Mie? Da?”, a spus Bãnicioiu, ca un copil uluit de darul primit de la pãrinti. A încercat sã glumeascã, privind spre presedintele Consiliului Judetean: “Domnule presedinte, sã nu aveti asteptãri prea mari de la minister. Încercati sã gãsiti resurse în plan local. Oricum, vom încerca sã vã fim cât mai aproape, mai mult decât am fost pânã acum”, a explicat ministrul Sãnãtãtii. Bãnicioiu a avut un scurt dialog cu sefii Ambulantei judetene, cãrora le-a promis cã, pe lângã cele trei ambulante trimise în aceste zile, la Vaslui vor mai sosi, pânã la finele anului, încã sase masini, pentru a acoperi solicitãrile Serviciului Judetean de Ambulantã. Întrebat cât timp bolnavii îsi vor mai cumpãra medicamentele, desi sunt internati în spitale – cazuri care se petrec si la Spitalul Judetean de Urgentã din Vaslui – ministrul a încercat s-o “scalde”. “De la 1 ianuarie 2014, vom introduce cardul national de sãnãtate, atunci vom sti câti bani s-au cheltuit pe fiecare asigurat si, implicit, vor fi si mai multi bani pentru spitale. Din pãcate, mai sunt spitale judetene în tarã în care pacientii îsi cumpãrã medicamente, dar de anul viitor cred cã nu vor mai fi astfel de probleme”, a spus Bãnicioiu, care a anuntat cã va verifica la Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate sumele contractate cu Spitalul Judetean de Urgentã, pentru a afla dacã sumele primite sunt cele necesare.

http://youtu.be/zX46AUa4UtY

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.