spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Peste 100 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la cãsãtorie au fost sãrbãtorite la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -

MESAJ… Persoanele de vârsta a treia: pãrintii, bunicii, rudele si prietenii nostri, cu totii au fost sãrbãtoriti pe 1 octombrie. „Cine nu are bãtrâni, sã-i cumpere” este o veche zicalã româneascã. Noi îi vom cinsti si prin intermediul ziarului „Vremea Nouã”. În februarie 1991, Organizatia Natiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca Zi Internationalã a Persoanelor în vârstã, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generalã a ONU adopta rezolutia 46/91, cu titlul „Principiile Natiunilor Unite pentru persoanele în vârstã destinate a le permite sã trãiascã mai bine în anii câstigati”. Aceste principii consacrã dreptul persoanelor vârstnice la hranã, conditii de locuit si îngrijire medicalã, libertatea de a decide asupra vietii personale si profesionale, dreptul de a se exprima si de a participa în activitãti sociale dupã pensionare, precum si accesul la oportunitãti de învãtare adecvate vârstei. În anul 2002, la Madrid, Adunarea Generalã a ONU a adoptat Planul International de Actiune privind „Îmbãtrânirea” care stabileste obiectivele prioritare si angajamentele statelor membre cu privire la politicile destinate populatiei vârstnice, în principal cele din domeniul protectiei sociale, ocupãrii, sãnãtãtii si participãrii persoanelor de vârsta a treia la toate aspectele economice, sociale, culturale si politice ale societãtii.

Vom prezenta mesajul presedintelui celei mai apropiate institutii de bãtrânii nostri: Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, magistrat (pens) Nicolaie MIHAI.

<< Mesajul Presedintelui Asociatiei C.A.R. Pensionari „Elena Cuza” Bârlad, Magistrat (Pens.) Nicolaie MIHAI de Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice:

Din anul 1948, ziua de 1 Octombrie este, în fiecare an, pentru toate statele lumii, Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice – ocazie fericitã de a felicita si a transmite toate urãrile noastre de bine tuturor persoanelor vârstnice, membre ale Casei sau nemembre.

Nu stim sigur dacã cei care au instituit sãrbãtorirea acestei zile încã mai au cele mai cinstite gânduri pentru persoanele vârstnice, dar noi nu vom pierde nici o ocazie de a celebra si onora vârsta senectutii si a întelepciunii. Aceastã zi ne oferã prilejul de a ne exprima recunostinta si respectul fatã de cei în slujba cãrora, ca asociatie, ne aflãm; aceastã zi ne reaminteste cât de valorosi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor; aceastã zi reprezintã si încununarea eforturilor noastre de peste an, prin care încercãm sã oferim membrilor nostri si nu numai, cele mai bune servicii si solutii în aceste momente de crizã.

Cu toate cã pentru unii pare greu de înteles, trebuie sã întelegem cu totii cã numai cinstindu-ne bãtrânii, ne cinstim pe noi însine si asigurãm viitorul natiunii noastre. Vârstnicii sunt comoarã nepretuitã, bogãtie de experientã, izvor de cunoastere si leac de mângâiere sufleteascã – si nu poveri sociale, asa cum sunt vãzuti astãzi de societatea consumeristã care parcã si-a pierdut sufletul, sensul si ratiunea de a fi. Bunicilor si pãrintilor nostri, mãtusilor și unchilor nostri, învãtãtorilor si profesorilor nostri le datorãm ceea ce suntem. Ne-au învãtat si încã ne învatã iubirea de Dumnezeu si de adevãr, demnitatea si curajul, munca si sârguinta, respectul, rãbdarea si speranta. Ne-au învãtat si încã ne învatã sã ne iubim satul, tara, semenii, traditia, cultura, valorile si credinta. Ne-au învãtat binele, ne-au avertizat în legãturã cu rãul, ne-au ocrotit pasii si viata si încã o mai fac. Ne-au ocrotit si ne-au crescut. Ei sunt cei care si astãzi ne oferã mângâiere, sigurantã, încredere.

Le multumim tuturor si le urãm un sincer si cãlduros la multi ani si mângâiere de la Dumnezeu, Cãruia îi multumim cã încã mai avem pe cei vârstnici lângã noi, ca niste stâlpi ai cunoasterii, credintei si nãdejdii! Când de pe pãmânt va dispãrea respectul pentru bãtrâni si pentru bãtrânete, pesemne cã atunci se va termina si lumea. Noi ne vom sili ca acest lucru sã se întâmple cât mai târziu posibil! La multi ani tuturor persoanelor vârstnice! Asa sã ne ajute Dumnezeu!”, a transmis presedintele Asociatiei CARP „Elena Cuza” din Bârlad, Nicolae MIHAI.

Evenimentul premierii celor peste 100 de cupluri cu ocazia împlinirii a 50 de ani împreunã!

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, alãturi de Primãria si Consiliul Local Bârlad, Episcopia Husilor si Protopopiatul Bârlad au aniversat în cadrul evenimentului „Nunta de Aur”, 100 de cupluri din Bârlad si de la sucursalele din teritoriu care au împlinit sau împlinesc anul acesta 50 de ani de la data cãsãtoriei. Evenimentul a debutat cu slujba de multumire lui Dumnezeu, la Biserica „Sfântul Ilie” din Bârlad. Cuplurile sãrbãtorite au fost însotite de copiii, nepotii, strãnepotii si prieteni ai acestora, care au tinut sã le fie alãturi la acest moment emotionant. Dumnezeu sã-i binecuvâteze! Multi ani sãnãtosi!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.