Peste 50% dintre angajaţii din învăţământ nu vor să se vaccineze anti-covid

Pandemia de coronavirus face ravagii în învățământul din România. Deși vaccinul ar putea fi singura soluție pentru a pune capăt acestei situații, unii oameni sunt sceptici cu privire la această vaccinare.

Conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” în perioada 16 – 21 decembrie 2020, peste jumătate (56,3%) dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

„Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaţilor din învăţământ, pentru a vedea percepţia acestora privind redeschiderea unităţilor şcolare şi vaccinarea voluntară. Chestionarul vine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/BioNTech, primul vaccin pentru COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autorităţile române ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ.

Pe scurt: peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionar; 56,3% dintre repondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19; 43,2% dintre repondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare”, se spune într-un comunicat al federaţiei.

90% sunt cadre didactice

Totoadtă, Organizaţia menţionează că 13.356 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebările puse de FSE „Spiru Haret”, cele mai multe dintre acestea (92,6%) fiind cadre didactice.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt în categoria de vârstă 40 – 49 ani (38,3%), urmează cei din categoria de vârstă 50 – 59 ani (23,3%) şi cei din categoria 30 – 39 de ani (21,8%). …. https://www.capital.ro/peste-50-dintre-angajatii-din-invatamant-nu-vor-sa-se-vaccineze-anti-covid.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ