În perioada premergãtoare Sãrbãtorilor Pascale, inspectorii sanitari veterinari au efectuat zeci de controale în piete si târguri si au verificat în permanentã produsele care urmau sã ajungã pe mesele de sãrbãtoare ale vasluienilor, prioritare fiind carnea de miel, ouãle, produsele lactate si cele de panificatie. Per total, în urma actiunilor organizate de Directia Sanitar-Veterinarã si Pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA)Vaslui au fost restrase de pe piatã peste 600 de kilograme de carne de miel, DSV-ul hotãrând denaturarea acestora. De asemenea, inspectorii sanitari veterinari au oprit 15 kilograme de produse lactate si 110 litri de lapte, neconforme cu normele sigurantei alimentare, de a ajunge pe mesele vasluienilor. „ Controalele sanitar-veterinare efectuate în perioada aceasta s-au desfãsurat conform principiului european „de la furcã la furculitã!” pentru asigurarea lantului alimentar începând de la crescãtorii de animale si pânã la operatorii economici. În cele trei abatoare autorizate care functioneazã în judetul Vaslui au fost sacrificate în acestã perioadã 620 capete miei si iezi, iar alti 1990 de miei au fost sacrificati în centrele de sacrificare amenajate temporar, fiecare miel fiind examinat si marcat conform prevederilor legale. De asemenea, au fost examinati peste 8215 litri de lapte, peste 6766 kilograme de brânzã, iar în piete au fost verificate nici mai mult, nici mai putin de 33204 bucãti de ouã. S-a luat mãsura privind interzicerea comercializãrii ouãlor cu coaja crãpatã sau lovitã, retragerea de la vânzare a acestora si dirijarea pentru valorificare în scopuri tehnice, confiscarea sau distrugerea acestora. În total au fost confiscate 276 ouã, au fost retrase de la comercializare 191 ouã de ratã, 15 kg de produse lactate si 110 litri de lapte, iar la denaturare au ajuns 603,3 kilograme de carne”, a declarat Mihai Ponea, director adjunct al DSVSA Vaslui.