Peste 9.000 de tineri medici admişi la concursul de rezidenţiat îşi aleg locurile

Peste 9.000 de tineri medici care au obţinut la concursul de rezidenţiat minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg în aceste zile locurile şi posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Nelu Tătaru a verificat, joi, modul de desfăşurare a procesului de repartiţie a candidaţilor care au optat pentru domeniul Medicină.

“Vin în faţa voastră cu aceleaşi emoţii pe care le-am avut acum mai bine de 20 de ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealaşi timp şi grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacţii profesionale. Felicit pe toţi cei care au reuşit să treacă acest concurs şi le urez succes”, le-a spus Nelu Tătaru tinerilor medici.

Ministrul Sănătăţii a evidenţiat responsabilitatea acestei generaţii de tineri medici care a ales prioritar specialităţile deficitare, de care este nevoie în sistem în situaţia actuală, respectiv ATI şi boli infecţioase. De asemenea, el a mulţumit conducerii centrelor universitare şi echipei MS care au reuşit să organizeze cu succes concursul din 15 noiembrie, dar şi procesul de după concurs în situaţia participării unui număr record de candidaţi, aproximativ 12.000, şi într-un context epidemiologic special şi dificil.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/peste-9000-tineri-medici-admisi-concursul-rezidentiat-isi-aleg-locurile-1_5fbfbae55163ec4271443839/index.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ