spot_img
spot_img
15.8 C
Vaslui
24-mai-2025

Peste o sãptãmânã se încheie prima etapã a Bienalei – concurs N.N.Tonitza, editia a IV-a

- Advertisement -
PARTICIPARE…Conducerea Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad anuntã cã într-o sãptãmânã se încheie prima etapã a Bienalei – concurs N. N Tonitza, editia a IV-a.

ATENTIONARE … Conducerea Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad anuntã cã mai sunt doar 7 zile pânã la încheierea primei etape a Bienalei – concurs N. N Tonitza, editia a IV-a. Sunteti asteptati sã participati la acest eveniment cultural major ! Pentru ajutor, vã oferim Regulamentul de participare la expozitia – concurs, una care este organizatã la cel mai înalt nivel de profesionalism si care are premii consistente. Bienala Internationala de Artã Contemporanã „N.N.Tonitza”, editia a IV-a, are loc în perioada 13 mai – 15 iunie a.c., tema din acest an fiind: Reverberatii Plastice. Organizatori sunt Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, având ca parteneri Uniunea Artistilor Plastici din România si Fundatia Inter-Art Aiud.

Lumea artelor si cea a muzeelor pot participa la omagierea, asa cum se cuvine, a tuturor marilor personalitãti ale tãrii, care au contribuit la mai buna cunoastere a valorii si talentului acestui popor. Una dintre marile personalitãti ale României, care a marcat evolutia artei românesti este, fãrã îndoialã, pictorul Nicolae Tonitza. Nãscut la Bârlad, la 13 aprilie 1886, viitorul mare artist s-a format la scoala de Arte Frumoase din Iasi, studii continuate, mai apoi, la scoli de prestigiu, cu mari profesori la München si Paris. Încã din timpul vietii, artistul bârlãdean s-a bucurat de pretuirea criticilor de artã, dar si a colectionarilor si publicului interesat de artã. Dorinta de a face ca domeniul artelor sã fie cât mai vizibil si apreciat, l-au determinat pe marele pictor sã se implice, fãrã rezerve, în promovarea vietii artistice românesti. Plecând din Bârlad, în lumea atât de complexã si de multe ori complicatã a artelor, am considerat cã este de datoria noastrã sã promovãm imaginea acestui mare artist. Organizarea Bienalei la Bârlad ilustreazã tocmai dorinta de a pãstra vie în constiinta contemporanilor contributia pictorului la dezvoltarea si mai buna cunoastere a culturii românesti, în general, a artelor plastice în special.

Conditii de participare

  • pot participa toti artistii care sunt membri ai Uniunii Artistilor Plastici din România, Republica Moldova, precum si artisti profesionisti din alte tãri ale lumii;
  • fiecare artist poate participa doar cu o lucrare a cãrei dimensiune minimã acceptatã va fi de 80 × 80 cm. si maximã de 100 × 100 cm. Se admit lucrãri de picturã si graficã, iar acestea trebuie sã fie realizate în intervalul cuprins între a doua jumãtate a anului 2021 si prima parte a anului 2022.
  • Preselectia: în perioada 15 februarie – 20 martie 2022, fiecare participant urmând a trimite imaginea lucrãrii propuse pe adresa de e-mail bienalatonitza2022@gmail.com. Imaginea trebuie sã fie format JPG, 300 dpi, dublatã de informatii legate de datele tehnice: numele si prenumele autorului, titlul lucrãrii, tehnica abordatã, dimensiunea si anul executiei.
  • Artistii participanti selectati pentru etapa finalã vor fi anuntati pe e-mail pe data de (1 aprilie 2022). Comisia de jurizare va fi formatã din artisti plastici si critici de artã recunoscuti în tarã si strãinãtate.
  • Predarea lucrãrilor se va face în intervalul 5 – 25 aprilie 2022, pe adresa Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, str. Vasile Pârvan nr. 1, loc. Bârlad, jud. Vaslui.
  • Artistii care doresc sã-si expedieze lucrãrile prin firme de curierat rapid trebuie sã-si ambaleze corespunzãtor lucrãrile, pentru a nu fi deteriorate în timpul transportului si pentru a putea fi reambalate si returnate la sfârsitul expozitiei. Organizatorii nu-si asumã responsabilitatea pentru deteriorarea lucrãrilor trimise prin postã, dacã aceste daune sunt constatate la primire. Costul trimiterii si returnãrii lucrãrilor va fi suportat de cãtre fiecare participant.
  • lucrãrile trebuie sã fie înrãmate, prevãzute cu sistem de prindere si cu date de identificare (respectiv, numele si prenumele autorului, titlul lucrãrii, tehnica abordatã, dimensiunea si anul executiei). Comisia de jurizare a lucrãrilor îsi pãstreazã dreptul de a respinge lucrãrile ce nu sunt în tema stabilitã, nu au calitate artisticã sau sunt neglijent prezentate.
  • Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 13 mai a.c., ocazie cu care se vor anunta si cîstigtorii.
  • Se vor acorda premii în bani pentru cîstigãtori si diplome pentru participantii la cele douã sectiuni, respectiv picturã si graficã. La cele douã premii se va adãuga un al treilea, pentru cea mai bunã lucrare a unui tânãr artist. Lucrãrile premiate vor intra în patrimoniul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. Premiantii urmeazã a fi invitati, de cãtre organizatori, pentru acordarea distinctiilor cu prilejul vernisãrii expozitiei, pe 13 mai a.c., eveniment care va fi însotit si de alte manifestãri culturale.

„Organizatorii au dreptul de a folosi imagini dupã lucrãrile expuse, în scopul promovãrii expozitiei, fãrã platã cãtre autor. Taxa de participare este 100 lei. Suma va fi depusã în contul R044TREZ65721G330800XXXX; CUI 4446465. Va fi editat un catalog, fiecare participant urmând a intra în posesia unui exemplar. Mentionãm cã nerespectarea cerintelor de mai sus duce la excluderea din concurs. Contact: tel 0235421691; 0335404746; 0741065208”, a precizat dr. Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.