Petrecere de cununie spartã de politisti: „darul”, amenzi de 14.000 de lei! (FOTO, VIDEO)

VERIFICÃRI SI SANCTIUNI… Politistii vasluieni, sprijiniti de jandarmi si politisti locali, au mers neinvitati la o petrecere, sâmbãtã seara, pe 18 octombrie. Oamenii legii au intrat într-un local unde o petrecere de cununie era în toi. Desi în aceasta perioadã, evenimentele private sunt interzise, organizatorii nu au tinut cont. Petrecerea a fost organizatã la un local de alimentatie publicã de pe raza municipiului Vaslui, într-un spatiu închis. Musafirii nepoftiti au împãrtit si „daruri”, de la un capãt la altul. Organizatorul evenimentului si administratorul localului au fost sanctionati contraventional cu amendã în cuantum de 3.000 lei fiecare. De asemenea si cele 25 de persoane participante au fost sanctionate, amenzile cumulate ajungând la peste 14.000 de lei. Peste 320 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat în ultimele 48 de ore, la nivel judetean, pentru verificarea respectãrii mãsurilor de protectie sanitarã în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Politiei Locale, Directiei de Sãnãtate Publicã si Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, intensificã activitãtile de verificare a modului în care se respectã prevederile legii privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Nuntã cu „dar” de la politisti: 14 000 de lei!

Pe 18 octombrie, seara, politistii vasluieni, sprijiniti de jandarmi si politisti locali, au sistat derularea unui eveniment privat (cununie) organizat la un local de alimentatie publicã de pe raza municipiului Vaslui, într-un spatiu închis (salã de evenimente). Restaurantul se aflã undeva la iesirea din Vaslui spre Bacãu.

„Organizatorul evenimentului si administratorul localului au fost sanctionati contraventional cu amendã în cuantum de 3.000 lei fiecare. Totodatã, au fost identificate si cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sanctiuni contraventionale în cuantum de 8.000 lei pentru încãlcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, a mai precizat Bogdan Gheorghitã.

189 de vasluieni nu au respectat mãsurile, amenzi de peste 22 000 de lei!

„Au fost derulate un numãr de 19 misiuni specifice si actiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, târgurile, restaurantele si terasele, precum si mijloacele de transport în comun. În cadrul actiunii au avut loc si activitãti preventive de informare, dar si de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stãrii de alertã. În cadrul actiunilor de control, au fost verificate 212 societãti comerciale/persoane fizice autorizate, 225 de mijloace de transport si au fost legitimate peste 950 de persoane, în total fiind aplicate 199 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 23.250 de lei. Echipele de control au depistat 189 de persoane care nu au respectat mãsurile de protectie individualã, acestea fiind sanctionate contraventional conform Legii nr. 55/ 2020, cu amenzi în cuantum de 22.250 lei.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Respectati distanta fizicã, purtati mascã în toate spatiile prevãzute în legislatie!

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui reamintesc cetãtenilor urmãtoarele recomandãri privind conduita socialã responsabilã în vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Recomandãm tuturor cetãtenilor sã pãstreze distantarea fizicã, sã poarte masca de protectie în toate spatiile unde este obligatoriu, prevãzute de legislatia în vigoare, precum si în mijloacele de transport în comun si sã nu se expunã la riscuri. Scopul fortelor de ordine care desfãsoarã activitãti de verificare nu este aplicarea de sanctiuni. Nu dorim sanctionarea cetãtenilor, ci dorim ca toti sã constientizeze faptul cã sãnãtatea si viata persoanelor sunt cele mai importante, însã nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem si vom fi prezenti, permanent la datorie si aplicãm legea în litera si spiritul ei! Vã amintim de TEL-VERDE – 0800 800 165, numãrul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea mãsurilor stabilite în contextul COVID-19.”, a mai transmis Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ