Pistolarul de la Bârlad își continuă „vacanța” în arest preventiv

ÎNCERCARE… Fiul grefierei de la Judecătoria Bârlad, Eduard Ștefan Ciocoiu a luat-o de la capăt cu încercările de a convinge instanța să fie lăsat în libertate. Bărbatul de 30 de ani, suspectat de tentativă de omor, folosire de armă letală în mod ilegal și încălcarea regimului armelor și munițiilor, a fost prins pe raza județului Galați, în municipiul Tecuci. După ore întregi de audieri, Eduard Ștefan Ciocoiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a susținut în fața judecătorului de drepturi și libertăți că este nevinovat și că i s-a înscenat totul. Suspectul a spus că vrea să facă un autodenunț la DIICOT-ul central, el fiind unul dintre membrii unei grupări infracționale, cercetată pentru fraude informatice, rețea condusă de Bebe Cordaș, interlopul care l-a împrumutat cu 25.000 de euro pe fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Bârlad.

La sfârșitul anului trecut, Eduard Ștefan Ciocoiu, de 30 de ani, a primit de la judecătorii Tribunalului Vaslui, mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. După câteva luni petrecute în arest preventiv, tânărul de 30 de ani a reușit să înduplece judecătorii și a fost lăsat acasă, în arest la domiciliu. Se pare că măsura mai ușoară privativă de libertate i-a dat aripi tânărului de 32 de ani și, în scurt timp, a reușit să încalce termenii și să se întoarcă după gratii. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis să-l pună, din nou, în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Ajuns, pentru a doua oară, în arest, Ciocoiu a început, din nou, să ceară magistraților o măsură mai ușoară privativă de libertate. Ciocoiu a ajuns în atenția polițiștilor după ce, pe 29 noiembrie, în intersecția din zona Confecții, un bărbat în vârstă de 27 de ani, Eduard Filip Modoranu, a sunat la 112 și a sesizat că mașina în care se afla a fost atacată și din alt autoturism s-au tras trei focuri de armă asupra lui. La fața locului, polițiștii au găsit mașina cu urme clare de gloanțe, au găsit și un cartuș provenind de la un glonț letal de 9 mm, însă mașina din care s-a tras nu se afla la fața locului. În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Ștefan Ciocoiu, fiul unei grefiere din cadrul Judecătoriei Bârlad. Încă din seara de 29 noiembrie, polițiștii au mers să-l caute pe atacator, însă acesta nu era acasă, familia precizând că este plecat. Au avut loc percheziții domiciliare la domiciliul lui Eduard Ciocoiu, a părinților săi și a unor rude, însă pistolul cu care s-a tras nu a fost de găsit. A fost percheziționată și mașina din care victima Eduard Filip a precizat că s-a tras, însă nu se cunoaște rezultatul percheziției. Părinții lui Eduard Ștefan Ciocoiu au susținut că fiul lor este nevinovat, acuzând ziariștii că scriu prostii. De altfel, bunica lui Eduard Ciocoiu a atacat o ziaristă, fiind aproape să o ia la bătaie. Aceasta a fost potolită cu greu de ginerele său, tatăl celui acuzat că a tras cu pistolul.

Polițiștii vasluieni l-au prins la câteva ore după ce acesta a dat un interviu televizat

Pistolarul din Bârlad a fost prins pe raza orașului Tecuci. „În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în seara de 3 decembrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, județul Galați, polițiștii au depistat bărbatul în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care se sustrăgea cercetărilor. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetărilor în cauză. Polițiștii vasluieni au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Reamintim că polițiștii din Vaslui au fost practic umiliți de Eduard Ciocoiu, suspect în cazul atacului mafiot petrecut la Bârlad în seara de 29 noiembrie. Acesta a fugit și era căutat de patru zile de oamenii legii, fiind de negăsit. Numai că, râzând de căutători, fiul grefierei de la Judecătoria Bârlad a dat interviuri pentru un site de știri! Și, mai mult, i-a atacat pe anchetatori, precizând că nu se predă de frica celor care îl vor ancheta. Mai mult, acesta a trimis o „săgeată” către cei care, zice el, îi fabrică un dosar: „Fac un apel către cei care fac aceste jocuri murdare și vor să-mi însceneze aceste fapte pe care nu le-am comis, pentru că în acest sens voi face mai multe dezvăluiri”, a spus suspectul pistolar. Surse neoficiale ne-au spus că Eduard Ciocoiu a spus că vrea să facă un denunț la DIICOT București, cu privire la cei care, spune el, i-au înscenat atacul mafiot de care este acuzat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ