23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Plajele din vestul Tasmaniei s-au transformat în 24 de ore într-un cimitir al balenelor. Nimeni nu știe ce a provocat acest dezastru

- Advertisement -

Sute de balene au fost găsite eșuate pe coasta de vest a insulei australiene Tasmania. Doar jumătate dintre ele par să fie încă în viaţă, au anunţat oficialii locali.

Alte 14 balene au murit după ce au eşuat pe o plajă din Insula King, situată la nord de Tasmania. „Aproximativ 230 de balene au eşuat în apropiere de portul Macquarie”, a anunţat Ministerul pentru Resurse Naturale şi Mediu din statul australian Tasmania.

„Se pare că doar jumătate dintre aceste animale sunt în viaţă”, au transmis oficialii australieni. Imagini filmate de la bordul unor vehicule aeriene arată un peisaj dezolant, marcat de zeci de mamifere marine împrăștiate de-a lungul unei plaje vaste. Autorităţile australiene au anunţat că mai mulţi experţi în conservarea vieții marine, precum şi o echipă ce dispune de materiale şi dispozitive de salvare a cetaceelor, au pornit deja spre acea zonă.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/plajele-din-vestul-tasmaniei-s-au-transformat-in-24-de-ore-intr-un-cimitir-al-balenelor-nimeni-nu-stie-ce-a-provocat-acest-dezastru-2089933

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.